X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną BOCIAN Białystok
Odpowiedz

BOCIAN Białystok

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sarenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy są tu dziewczyny, które leczyły się w klinice Bocian w Białymstoku? Jak to wszystko wygląda? Czy są nastawieni tylko na pieniądze i od razu proponują in vitro czy faktycznie szukają przyczyny niepłodności i proponują inny rodzaj leczenia? A może są dziewczyny, które przechodziły tam transfer i mogą się wypowiedzieć?
    Ja jestem po pierwszej wizycie w Bocianie, za mną dopiero wyniki badań hormonalne, mąż czeka na wyniki kariotypu. Ma słabe nasienie ja mam PCOS i od razu lekarz wspomniał nam o IVF o ile kariotyp męża będzie w porządku.

♀️ 35 lat
    Zespół antyfosfolipidowy ✅️
    Hipoglikemia reaktywna 😵‍💫
    PCOS❌️ MTHFR ❌️ Hormony✅️ AMH- 12,79 🤯
    Homocysteina- za wysoko, wzrasta przy estrofemie😖
    Antybiotykoterapia- Metronidazol+ Tarivid

♂️ 32 lata
    Ciężka postać oligozoospermii- brak możliwości wykonania morfologii😔 Kariotyp✅️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
    1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
    2.FET 12/22 cb 💔
    3.FET 06/24 beta 0💔
    4.FET 24/08/24 🍀🤞
    5dpt ⏸️
    6dpt- beta 39 mlU/ml
    10dpt- beta 238 mlU/ml
    12dpt- beta 566 mlU/ml
    27dpt- jest ❤️
    12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka
    16+1 163g 🎀
    19+2 315g

preg.png
  • Margolciaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam ostatnio na wizycie, ale jade jeszcze do innej kliniki na konsultacje. Nie do końca jestem przekonana do diagnozy lekarza.

Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
    03.22 - poronienie 7tc 💔

👩 28
    AMH - 4,61
    Hashimoto, owulacje są potwierdzone.

10.22 Drożność jajowodów ✅
    Od 11.22 3x IUI ❌

03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
    27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).

🧑 29
    Hormony, USG jąder, posiewy ✅
    Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0%
  • Sarenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa wrote:
    Ja byłam ostatnio na wizycie, ale jade jeszcze do innej kliniki na konsultacje. Nie do końca jestem przekonana do diagnozy lekarza.
    a u jakiego lekarza byłaś?

♀️ 35 lat
    Zespół antyfosfolipidowy ✅️
    Hipoglikemia reaktywna 😵‍💫
    PCOS❌️ MTHFR ❌️ Hormony✅️ AMH- 12,79 🤯
    Homocysteina- za wysoko, wzrasta przy estrofemie😖
    Antybiotykoterapia- Metronidazol+ Tarivid

♂️ 32 lata
    Ciężka postać oligozoospermii- brak możliwości wykonania morfologii😔 Kariotyp✅️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
    1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
    2.FET 12/22 cb 💔
    3.FET 06/24 beta 0💔
    4.FET 24/08/24 🍀🤞
    5dpt ⏸️
    6dpt- beta 39 mlU/ml
    10dpt- beta 238 mlU/ml
    12dpt- beta 566 mlU/ml
    27dpt- jest ❤️
    12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka
    16+1 163g 🎀
    19+2 315g

preg.png
  • calistas Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

• Kkbb Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie klinikę Bocian? Jak tam zaplecze enbriologiczne?

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkbb wrote:
    Polecacie klinikę Bocian? Jak tam zaplecze enbriologiczne?
    Ja leczyłam się w bocianie. Miałam wtedy dojrzałe komórki ale moje zarodki odpadały po 3 dobie. Po 3 procedurach nie uzyskaliśmy żadnej blastocysty mimo ze było dużo zarodków. Nie uzyskałam ciąży.
    Po przeniesieniu się do Kriobanku był problem z uzyskaniem dojrzałych komórek albo były puste pecherzyki albo brzydkie komórki niezdolne do zapłodnienia, ale udało się uzyskać jedna blastocyste z której mam synka.
    Nie wiem od czego to zależy ale w każdym laboratorium miałam zupełnie inne wyniki wiec nie jest to chyba tylko kwestia organizmu.

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Kkbb Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Ja leczyłam się w bocianie. Miałam wtedy dojrzałe komórki ale moje zarodki odpadały po 3 dobie. Po 3 procedurach nie uzyskaliśmy żadnej blastocysty mimo ze było dużo zarodków. Nie uzyskałam ciąży.
    Po przeniesieniu się do Kriobanku był problem z uzyskaniem dojrzałych komórek albo były puste pecherzyki albo brzydkie komórki niezdolne do zapłodnienia, ale udało się uzyskać jedna blastocyste z której mam synka.
    Nie wiem od czego to zależy ale w każdym laboratorium miałam zupełnie inne wyniki wiec nie jest to chyba tylko kwestia organizmu.
    Czyli wnioskujesz że kriobank ma lepsze zaplecze czyli laboratorium i embriologow? U kogo podchodziła do in vitro?

• Kkbb Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Mam kilka pytań wysłałam zaproszenie łatwiej będzie w prywatnych wiadomościach

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkbb wrote:
    Czyli wnioskujesz że kriobank ma lepsze zaplecze czyli laboratorium i embriologow? U kogo podchodziła do in vitro?
    Nie umiem ocenić kto ma lepsze laboratorium, u mnie były ram lepsze efekty po prostu

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkbb wrote:
    Mam kilka pytań wysłałam zaproszenie łatwiej będzie w prywatnych wiadomościach
    Przyjęłam

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jak oceniacie zarodka 3-dniowego 8B?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    6 IVF beta 0
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ