X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Bol brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 27 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie duphastonu. Otóż czy was też bolał brzuch po tym leku? Ja biorę od 19 dc 10 dni. Czyli do jutra. Dzisiaj mam totalnie okresowe bole brzucha i trudności z załatwienie się. Czy po tym leku to normalne?? Przedłużona mam nim 2 fazę. Normalnie @ powinnam mieć 24 . Może mi się szykuje wielka bolesna @

Brychta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy braniu progesteronu czy to duphaston czy luteina często boli brzuch. Także miesiączka jest często bolesna, także nie martw się. Jeśli to pierwszy miesiąc na duphastonie, to może gdy organizm się przyzwyczai to i bóle brzucha miną. Ja miałam takie bóle po luteinie, ale tylko w cyklu bezowulacyjnym. Natomiast, jak owulacja występowała, to bóle były mniejsze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ