SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Bol brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 27 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie duphastonu. Otóż czy was też bolał brzuch po tym leku? Ja biorę od 19 dc 10 dni. Czyli do jutra. Dzisiaj mam totalnie okresowe bole brzucha i trudności z załatwienie się. Czy po tym leku to normalne?? Przedłużona mam nim 2 fazę. Normalnie @ powinnam mieć 24 . Może mi się szykuje wielka bolesna @

Brychta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy braniu progesteronu czy to duphaston czy luteina często boli brzuch. Także miesiączka jest często bolesna, także nie martw się. Jeśli to pierwszy miesiąc na duphastonie, to może gdy organizm się przyzwyczai to i bóle brzucha miną. Ja miałam takie bóle po luteinie, ale tylko w cyklu bezowulacyjnym. Natomiast, jak owulacja występowała, to bóle były mniejsze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ