X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Bol brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 27 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie duphastonu. Otóż czy was też bolał brzuch po tym leku? Ja biorę od 19 dc 10 dni. Czyli do jutra. Dzisiaj mam totalnie okresowe bole brzucha i trudności z załatwienie się. Czy po tym leku to normalne?? Przedłużona mam nim 2 fazę. Normalnie @ powinnam mieć 24 . Może mi się szykuje wielka bolesna @

Brychta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy braniu progesteronu czy to duphaston czy luteina często boli brzuch. Także miesiączka jest często bolesna, także nie martw się. Jeśli to pierwszy miesiąc na duphastonie, to może gdy organizm się przyzwyczai to i bóle brzucha miną. Ja miałam takie bóle po luteinie, ale tylko w cyklu bezowulacyjnym. Natomiast, jak owulacja występowała, to bóle były mniejsze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ