X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ból krzyżowy i miednicy po histeroskopi
Odpowiedz

Ból krzyżowy i miednicy po histeroskopi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aaaniaaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , 22 maja miałam histeroskopie diagnostyczną pobraniem wycinka do biopsji. Z obrazu wszystko ok. Jakieś 4 dni po zaczęły bardzo boleć mnie plecy w odcinku krzyżowym. A że mam problemy z odcinkiem lędźwiowym i ustawienie poziome kości krzyżowej myślałam że pewnie teraz mi się odezwały. Jednak ten ból jest specyficzny bardzo promieniuje mi do miednicy plus odczuwam co chwilę bóle podbrzusza jak przed okresem :( czy któraś miała może jakieś takie specyficzne bóle po histeroskopi czy jednak nie powinnam po takim czasie już tego łączyć ?

👩 34 lat
    Niedrożny lewy jajowód, prawy jajnik podciagniety do góry (powikłanie po CC)
    początki Hashimoto
    Amh 1.20
    👨 32 lat
    Słabe parametry nasienia

2017 ciążą naturalna🧒

Starania o drugie dziecko od 2018

2022-2023- stymulację cyklów - brak ciąży

02. 2024- laparoskopia diagnostyczna - lewy jajowód niedrożny z brakiem możliwości udrożnienia .
    Dalsza diagnostyka - upośledzenie prawego jajnika możliwe powikłanie po CC. - Decyzja o IVF.

08.2024 zakwalifikowanie do IVF
    I IVF 08.2024
    Pobrane 7 komórek, 6 dojrzałych, po 1 dobie 4 zapłodnione.
    Udało się uzyskać 3 zarodki : 5.1.1, 4.1.1, 4.1.2.

04.09.2024 transfer świeży zarodka 5.1.1.
    poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔 (łyżeczkowanie)

Na zimowisku ❄4.1.1.❄4.1.2.

03.2025 - Transfer 4.1.1 👎
    04.2025 - Transfer 4.1.2 👎
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ