Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Brak endometrium na badaniu USG
Odpowiedz

Brak endometrium na badaniu USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamaila Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz ginekolog po ostatnim badaniu wpisał mi takie zdanie w opisie " endometrium niewidoczne" co to może znaczyć, czy to źle i czym jest spowodowane ?
    Czy może być tak, że akurat wtedy go nie było bo np. był jakiś konkretny dzień cyklu a tak normalnie będzie go widać?
    Zaczynam się martwić 🙄

• Kluska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaila wrote:
    Lekarz ginekolog po ostatnim badaniu wpisał mi takie zdanie w opisie " endometrium niewidoczne" co to może znaczyć, czy to źle i czym jest spowodowane ?
    Czy może być tak, że akurat wtedy go nie było bo np. był jakiś konkretny dzień cyklu a tak normalnie będzie go widać?
    Zaczynam się martwić 🙄
    Jeśli wizyta tuż po miesiączce to może po prostu jeszcze nie widoczne bo cieniutkie. Kiedy byłaś?

age.png
    age.png

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Kamaila Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Jeśli wizyta tuż po miesiączce to może po prostu jeszcze nie widoczne bo cieniutkie. Kiedy byłaś?

8 lutego był pierwszy dzień cyklu, badanie robione 15 lutego. Więc pewnie to to
    Wczoraj byłam na badaniu i endometrium miało 9,5 cm w 18 dniu cyklu :)

Śpioszki lubi tę wiadomość

• Śpioszki Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaila wrote:
    Zaczynam się martwić 🙄

• Śpioszki Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepotrzebnie się martwiłaś. Teraz - 9,5 jest OK.

Kamaila lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ