Brak owulacji i niski estradiol po CLO :(
-
Witam dziewczyny jestem załamana. Zacznę od początku. Staramy się o dziecko od ponad 2 lat. Na początku tylko przy pomocy pomiarów temperatury i obserwacji cyklu. Cykle miałam nieregularne czasami 29 dni czasami ok 40, i brak śluzu płodnego, ale skok temp. zawsze był i faza lutealna zawsze trwała 12 dni (więc owu niby była) Po 9 miesiącach nieskutecznych starań wybrałam się do gin. zrobił badania hormonalne i stwierdził ze w normie i z takimi wynikami powinno się udać. Miałam kilka cykli stymulowanych CLO, luteina, pregnyl itd. Rok temu po cyklu z CLO wyhodowałam torbiel. po odstwieniu CLO okazało się że estradiol z 96 zmalał do ok. 22. Więc gin na poprawę estradiolu przepisał pół tab pregrynovy. Brałam ok. 3-4 miesiące ale nic nie dało. Wyniki z ostatnich 2 miesięcy w 3dc 40,5 i 36. Prolaktyna, FSH i tarczyca w normie. No i teraz już w ogóle nie ma skoku temperatury . Dziewczyny czy któraś z Was miała obniżony estradiol po stymulacji CLO? Czy może się sam unormować w miarę szybko? Już chyba tracę nadzieję .że będzie dobrze. ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 18:35
-
nick nieaktualnyClo obniża estradiol dlatego przy stymulacji warto brać np. Estrofem. Możesz też o brać na podniesienie estradiolu teraz ale po odstawieniu organizm pewnie znowu wróci do niższych norm. A masz owulację?bo może przez jej brak estradiol jest niski. Ja też mam w 3 dc estradiol 14 i ostatnio 26 więc też szału nie ma. Ważne żeby owulacja występowała i endometrium było odpowiednie a hormony to już pewnie drugorzędna sprawa bo można je wspomagać lekami.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-