X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Brak owulacji i niski estradiol po CLO :(
Odpowiedz

Brak owulacji i niski estradiol po CLO :(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pannamigota Znajoma

Wysłany: 25 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny jestem załamana. Zacznę od początku. Staramy się o dziecko od ponad 2 lat. Na początku tylko przy pomocy pomiarów temperatury i obserwacji cyklu. Cykle miałam nieregularne czasami 29 dni czasami ok 40, i brak śluzu płodnego, ale skok temp. zawsze był i faza lutealna zawsze trwała 12 dni (więc owu niby była) Po 9 miesiącach nieskutecznych starań wybrałam się do gin. zrobił badania hormonalne i stwierdził ze w normie i z takimi wynikami powinno się udać. Miałam kilka cykli stymulowanych CLO, luteina, pregnyl itd. Rok temu po cyklu z CLO wyhodowałam torbiel. po odstwieniu CLO okazało się że estradiol z 96 zmalał do ok. 22. Więc gin na poprawę estradiolu przepisał pół tab pregrynovy. Brałam ok. 3-4 miesiące ale nic nie dało. Wyniki z ostatnich 2 miesięcy w 3dc 40,5 i 36. Prolaktyna, FSH i tarczyca w normie. No i teraz już w ogóle nie ma skoku temperatury :( . Dziewczyny czy któraś z Was miała obniżony estradiol po stymulacji CLO? Czy może się sam unormować w miarę szybko? Już chyba tracę nadzieję .że będzie dobrze. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 18:35

• Nohope Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja jestem dopiero drugi cykl na CLO,ale tez mam problem z esradiolem bo w tamtym cyklu w 13dc mialam na poziomie ok 75,w 15dc wzrosło tylko do 85 takze tez słabo.

gannyx8dhwdxt3nj.png
    PCO,brak miesiączki i owulacji.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo obniża estradiol dlatego przy stymulacji warto brać np. Estrofem. Możesz też o brać na podniesienie estradiolu teraz ale po odstawieniu organizm pewnie znowu wróci do niższych norm. A masz owulację?bo może przez jej brak estradiol jest niski. Ja też mam w 3 dc estradiol 14 i ostatnio 26 więc też szału nie ma. Ważne żeby owulacja występowała i endometrium było odpowiednie a hormony to już pewnie drugorzędna sprawa bo można je wspomagać lekami.

• pannamigota Znajoma

Wysłany: 25 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrofem też brałam, nie pomogło :(. lekarz jak zobaczył wyniki estradiolu to powiedział, że z tego owulacji nie będzie i raczej nie ma bo temperatura cały cykl niska

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może spróbuj innego leku do stymulacji owulacki np. Lametta

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a badałaś inne hormony?może masz za wysokie dhea-so4 lub prolaktynę które też wpływają ba owulację

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ