X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Bromelina na zrosty
Odpowiedz

Bromelina na zrosty

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Podczas wertowania internetu natrafiłam na informację, iż zrosty pooperacyjne można leczyć bromeliną. Czy może któraś z Was także o tym słyszała albo stosowana taką kurację?

Ja chciałabym pozbyć sie swoich, ale lekarz z uwagi na kiepskie nasienie męża nie chce mnie dopuścić do tego zabiegu. Dopiero jest szansa jak wyniki męża sie poprawią.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto link
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/ciaza-pozamaciczna-po-operacji-zrostow

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam tylko informacje, ze wspomaga procesy gojenia ran i rozrzedza krew (ananas zawiera te enzymy, dlatego wiele dziewczyn je go po owulacji).
    Na zrosty podobno dzialaja oklady i tampony borowinowe (tampony - w specjalistycznych gabinetach), ale nie powinny ich stosow a c kobiety z endometrioza.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dzięki za odzew.
    Niestety na mnie borowina nie działa (okłady) a tampony tylko w uzdrowiskach :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ