Bromergon dopochwowo
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę dopochwowo 1 tabletka 2 razy dziennie, pierwszy cykl już za mną, okres spóźnia mi się 3 dni, testy na razie negatywne. Mój lekarz mówił, że nie wpływa na plemniki i poprawia płodność. Bierzesz z powodu wysokiej prolaktyny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 13:15
-
nick nieaktualnyTak.Normę mam 2.7-35 ng/ml a mam 55.08 ng/ml ..
Mam nadzieję że te tabletki coś pomogą. Dzisiaj dzwoniłam do mojej ginekolog to powiedziała że mogę spróbować dopochwowo a co do osłabienia plemników ona nie umie mi powiedzieć.Ale jak mówisz że nie ma wpływu to mnie pocieszyłaś Do tego mam zacząć brać clostilbegyt . Ale też właśnie czekam na miesiączkę. -
No ja też czekam i czekam i mam nadzieje, że się doczekam, no albo zobacze w końcu 2 kreski, ja od samego początku biorę dopochwowo, takie było zalecenie lekarza, a by uniknąć niepotrzebnych skutków ubocznych
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeden dzień jedną tabletkę . Wczoraj. Ale to była katastrofa. Noc nie przespana dziś cały dzien w łóżku. Wiem że dwa tyg i jest ok ...ALe nie wiem czy znowu chce przeżywać to co wczoraj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 14:35
-
Karolcia, a powiedz mi jakie masz zalecenie od lekarza, bierzesz bromek do ktoregos dnia cyklu i odstawiasz, czy masz go brac az do krwawienia? Bo mi w ogole wypadlo z glowy, lekarz tez nie powiedzial i nie wiem, czy mialam go odstawic i czekac czy brac dalej. Ginekolog przepisal mi 2 opakowania na dwa cykle, to moj poerwszy cykl i jestem juz w prawie w polowie drugiego opakowania, bo boje sie i nie wiem, czy ostawic i czekac na @, czy brac dalej :p Moze mialam go odstawic i krwawienie mialo przyjsc, a ja nie odstawilam i @ dlatego nie przychodzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 14:47
-
nick nieaktualny
-
PRL to hormon stresu, jeśli są z nią problemy nie należy odstawiać bromka do czasu pozytywnego testu. PRL łatwo zbić, ale ona równie łatwo wraca do poprzedniego poziomu. Lek trzeba brać ciągle, żeby utrzymać korzystny poziom to lek trzyma wynik w ryzach i jak się odstawi to szybuje w górę z prędkością światła. Sprawdzałam na sobie 3 razy... w czasie okresu można po prostu zjeść na noc i przespać skutki uboczne.
Zbadać PRL można w trakcie brania leku, żeby zobaczyć czy dawka jest wystarczająca
Druga kwestia jest taka, że PRL często dość jest powiązana z podwyższonym tsh. Jeśli tsh się unormuje to PRL spada (często, ale nie zawsze). Warto zbadać tsh i jesli jest powyżej 2,5 włączyć leczenie. Normy dla ogółu społeczeństwa są do 4,2, ale czas starań o dziecko i ciąża to okres szczególny kiedy tsh na wstepie powinno być niższeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 15:13
PaulaViktoria, sylwiunia lubią tę wiadomość
-
Ja ths mam w normie i inne wyniki również, nie ma cukrzycy, ani innych roblemów. U mnie największą przeszkodą jest prolaktyna, a troche mniejszym pcos.
-
nick nieaktualny
-
PaulaViktoria wrote:Ja ths mam w normie i inne wyniki również, nie ma cukrzycy, ani innych roblemów. U mnie największą przeszkodą jest prolaktyna, a troche mniejszym pcos.
Myślę, że odwrotnie. PRL łatwo ogarnąć a PCOS niekoniecznie... oby się udało jak najszybciej -
Anatolka wrote:Myślę, że odwrotnie. PRL łatwo ogarnąć a PCOS niekoniecznie... oby się udało jak najszybciej
Taaak, miało byc odwrotnie -
Cześć dziewczyny. Od ponad roku staramy się z mężem o maleństwo ale niestety okazało się, że mam problem z wysoką prolaktyną. Mój wynik to 49,9 ng/ml. Od 2 października biorę Bromergon (1 tabletka na noc). Czuje się po nim dobrze. Mam nadzieję, że to jedyny problem, który mamy. TSH w normie. Bromek mam brać 3 miesiące potem mam wizytę i gina. Jeśli prolaktyna nie spadnie wtedy większa dawka. Mam nadzieję, że w końcu się uda.
-