bromergon - jak długo i kiedy ciąża ?
-
Witajcie
Szukałam wątku lecz na próżno. Chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z Was miała problem z prolaktyną, i co za tym idzie, musiała łykać Bromergon? W którym cyklu zaszłyście w ciążę?
Łykam już drugi cykl. Widzę kiedy płodne i owulacje, lecz jestem ciekawa jak długo jeszcze będę musiała brać to cholerstwo... wiem, że u każdej dziewczyny inaczej to przebiega, ale może uda się szybciej
Ściskam i pozdrawiam -
Hej
Ja przez prawie rok brałam Bromergon i bez efektów, ponieważ poziom prolaktyny zmniejszył się tylk odelikatnie więc dostałam Dostinex i po miesiącu starań udało nam się zajść w ciążę Na każdego inaczej działa więc możę u ciebie będzie to szybciej niż w moim przypadku
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyJa się też podłączę.
Robiłam wyniki w 2dc i wyszła podwyższona prolaktyna.
TSH 1.29 (0.29-4.20)
FT 3 2.87 (2.0-4.40)
FT 4 1.97 (0.93-1.73) ^H
FSH 10.04 (3.5-12.5 f. pęcherzykowata)
LH 6.76 (2.4- 12.6 f. pęcherzykowata)
Estradiol 49.31 (12.5-166 f. pęcherzykowata)
Prolaktyna 37.47 (4.79-23.30) ^H napisane że konsultacja i do sprawdzenia,
Testosteron 0.776 (0.06-0.82 kobiety)
Od początku badam hormony, jest to nasz 4cs. Jedynie odpuściłam 3cs.
Czy na podstawie moich tabelek, można stwierdzić, że prolaktyna hamuje owulację? Ani nie mam wielkiego skoku progesteronu, ani lh, chociaż byłam na monitoringach i pęcherzyki rosły, szczególnie w 2cs w którym było na końcu krwotoczne ciałko żółte.
W środę idę na konsultacje do ginekolog i podejrzewam, że da mi coś na zbicie prolaktyny. Zastanawiam się tylko czy ona może być przyczyną słabych owulacji?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c300d038a4a.jpg -