X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną bromergon - jak długo i kiedy ciąża ?
Odpowiedz

bromergon - jak długo i kiedy ciąża ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • martoem Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Szukałam wątku lecz na próżno. Chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z Was miała problem z prolaktyną, i co za tym idzie, musiała łykać Bromergon? W którym cyklu zaszłyście w ciążę?
    Łykam już drugi cykl. Widzę kiedy płodne i owulacje, lecz jestem ciekawa jak długo jeszcze będę musiała brać to cholerstwo... :( wiem, że u każdej dziewczyny inaczej to przebiega, ale może uda się szybciej :)

Ściskam i pozdrawiam <3

m7a48e1eo5qjpuq5.png
  • Ewel13 Nowa

Wysłany: 9 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja przez prawie rok brałam Bromergon i bez efektów, ponieważ poziom prolaktyny zmniejszył się tylk odelikatnie więc dostałam Dostinex i po miesiącu starań udało nam się zajść w ciążę :) Na każdego inaczej działa więc możę u ciebie będzie to szybciej niż w moim przypadku :)
    Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też podłączę.
    Robiłam wyniki w 2dc i wyszła podwyższona prolaktyna.
    TSH 1.29 (0.29-4.20)
    FT 3 2.87 (2.0-4.40)
    FT 4 1.97 (0.93-1.73) ^H
    FSH 10.04 (3.5-12.5 f. pęcherzykowata)
    LH 6.76 (2.4- 12.6 f. pęcherzykowata)
    Estradiol 49.31 (12.5-166 f. pęcherzykowata)
    Prolaktyna 37.47 (4.79-23.30) ^H napisane że konsultacja i do sprawdzenia,
    Testosteron 0.776 (0.06-0.82 kobiety)

Od początku badam hormony, jest to nasz 4cs. Jedynie odpuściłam 3cs.
    Czy na podstawie moich tabelek, można stwierdzić, że prolaktyna hamuje owulację? Ani nie mam wielkiego skoku progesteronu, ani lh, chociaż byłam na monitoringach i pęcherzyki rosły, szczególnie w 2cs w którym było na końcu krwotoczne ciałko żółte.

W środę idę na konsultacje do ginekolog i podejrzewam, że da mi coś na zbicie prolaktyny. Zastanawiam się tylko czy ona może być przyczyną słabych owulacji?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c300d038a4a.jpg

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ