X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Bromergon w jakiej fazie cyklu
Odpowiedz

Bromergon w jakiej fazie cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ze względu na wysoką prolaktynę dostałam pół tabletki bromergonu przed snem. Czy wiecie może czy można go zacząć brać w połowie cyklu (jestem po dniach płodnych) czy dopiero od kolejnego ? Nie dopytałam lekarza. Moim problemem są częste cykle bezowulacyjne. Czy jest dużo skutków ubocznych po tym leku ? Czytałam różne opinie i trochę się boję.

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • Andzia35 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka92 wrote:
    Bez znaczenia od dc ten lek się bierze ciągle, tylko zacznij od 1/4 tabletki przez 4 dni bo ten lek obniża ciśnienie, i może prowadzić do silnych bóli głowy. Daj się organizmowi przyzwyczaić.
    Dzięki, a jakie odczucia po tym leku ? Coś pomógł w staraniach ?

f2w3rjjg2cdpokqz.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ