X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

castagnus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokalanek mnisi (niepokalanek pospolity). To zioło, które powinno być unikane przez kobiety w ciąży. Ironią jest fakt, iż stosują je zazwyczaj osoby pragnące zwiększyć swoje szanse zajścia w ciążę, ponieważ uważa się, że zioło to korzystnie wpływa na płodność. Niepokalanek pomaga również łagodzić objawy zaburzeń hormonalnych i napięcia przedmiesiączkowego.

Zioło to naprawdę korzystnie wpływa na płodność. Powinno się je jednak spożywać wyłącznie przez 10 pierwszych dni cyklu. Niepokalanek sprawia wówczas, że wyściółka macicy staje się grubsza, co czyni ją bardziej przyjaznym miejscem dla zapłodnionego jajeczka. Daje to pozytywny skutek jedynie przed owulacją. Gdy niepokalanek będzie stosowany w momencie, gdy dojdzie do zapłodnienia, może sprawić, że jajeczko nie zagnieździ się w macicy. Dalsze stosowanie niepokalanka będzie miało niekorzystny wpływ na będący we wczesnej fazie rozwoju płód, ale nie będzie na tyle silne, by doprowadzić do poronienia zanim kobieta zauważy, że jest w ciąży.

Co o tym sądzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czy warto zacząć stosować preparaty roślinne (castagnus, wiesiołek) przed konsultacją z lek specjalistą od niepłodności i jego zaleceniami? Czy lepiej poczekać ??
    Dotychczas chodziłam do ginekologa który niestety nie ma takiej wiedzy żeby mi pomóc i odesłał mnie.
    Moim problemem jest brak owulacji - 3 cykle pod rząd / mam amh 0.9 .. :( oraz niski progest. (Badanie 23 dnia cyklu). Reszta wyników ok.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ