X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

castagnus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokalanek mnisi (niepokalanek pospolity). To zioło, które powinno być unikane przez kobiety w ciąży. Ironią jest fakt, iż stosują je zazwyczaj osoby pragnące zwiększyć swoje szanse zajścia w ciążę, ponieważ uważa się, że zioło to korzystnie wpływa na płodność. Niepokalanek pomaga również łagodzić objawy zaburzeń hormonalnych i napięcia przedmiesiączkowego.

Zioło to naprawdę korzystnie wpływa na płodność. Powinno się je jednak spożywać wyłącznie przez 10 pierwszych dni cyklu. Niepokalanek sprawia wówczas, że wyściółka macicy staje się grubsza, co czyni ją bardziej przyjaznym miejscem dla zapłodnionego jajeczka. Daje to pozytywny skutek jedynie przed owulacją. Gdy niepokalanek będzie stosowany w momencie, gdy dojdzie do zapłodnienia, może sprawić, że jajeczko nie zagnieździ się w macicy. Dalsze stosowanie niepokalanka będzie miało niekorzystny wpływ na będący we wczesnej fazie rozwoju płód, ale nie będzie na tyle silne, by doprowadzić do poronienia zanim kobieta zauważy, że jest w ciąży.

Co o tym sądzicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czy warto zacząć stosować preparaty roślinne (castagnus, wiesiołek) przed konsultacją z lek specjalistą od niepłodności i jego zaleceniami? Czy lepiej poczekać ??
    Dotychczas chodziłam do ginekologa który niestety nie ma takiej wiedzy żeby mi pomóc i odesłał mnie.
    Moim problemem jest brak owulacji - 3 cykle pod rząd / mam amh 0.9 .. :( oraz niski progest. (Badanie 23 dnia cyklu). Reszta wyników ok.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ