Castagnus a PCOS ?
-
Od kilku miesięcy obserwuję swoje cykle i zauważyłam, że w cyklach gdzie brałam lek Castagnus miałam II fazę wyższych temperatur cykle wprawdzie były długie bo ok 40 dniowe ale w miarę regularne i @ przychodziła bez wywoływania. Odkąd nie biorę Castagnusa cykle trwają w nieskończoność, nie ma II fazy a bez Luteiny nie ma mowy o @. Trochę mnie to zdziwiło bo Castagnus jest lekiem obniżającym poziom prolaktyny a moja prolaktyna jest ok bo badałam teraz. Z kolei czytałam że lek ten jest czasami zalecany kobietom chcącym zajść w ciążę mającym PCOS. Nic już z tego nie rozumiem. Może macie jakieś większe doświadczenia z tym lekiem? Realnie zastanawiam się czy nie zacząć go znowu brać skoro mi pomaga a paradoksalnie jest na co innego . Bo rozumiem że jeśli jest II faza wyższych temp. to znaczy że owulacja była?
-
Ja mam zaznaczona owulacje a badanie usg jej nie potwierdziło brak pecherzyka wiec temp nie wiem w jakim stopniu jest miarodajna. U mnie agnus castus wstrzymał miesiączke jak mam w miarę regularnie co 30-33 dni tak przy a c nie miałam przez ponad 3 miesiące. Powtorzylam ten eksperyment 2 razy i już nie ryzykuje!W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Kasia1983 wrote:Odkąd nie biorę Castagnusa cykle trwają w nieskończoność, nie ma II fazy a bez Luteiny nie ma mowy o @. Trochę mnie to zdziwiło bo Castagnus jest lekiem obniżającym poziom prolaktyny a moja prolaktyna jest ok bo badałam teraz.
-
nick nieaktualnycastagnus właśnie lepiej działa na czynnościową hiperprolaktynemie, ponieważ zawiera dopaminę, która działa na problemy ze stresem, ale jeśli chodzi o pcos, to nie ma on działania tylko na prolaktynę, ale także na wyrównanie problemu z przewagą estrogenową, a mały progesteronem, i to może jest klucz w Twoim przypadku, że pojawiała się łądnie @, ja jakiś czas temu brałam go i właśnie też ładnie działał na mnie, teraz do niego powracam i czekam na efekty
-
mi wyregulował cykl- przy stwierdzonym pcos miałam dziwaczne cykle- raz długie ok. 35-40 dni a ostatnio 14-21 dni i plamienia przed i po. po 3-miesięcznej kuracji castagnusem cykle mi się wyregulowały a plamienia zniknęły. niestety efektów brak.Synus 2011
Coreczka 2016
-