X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Castagnus a PCOS ?
Odpowiedz

Castagnus a PCOS ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku miesięcy obserwuję swoje cykle i zauważyłam, że w cyklach gdzie brałam lek Castagnus miałam II fazę wyższych temperatur cykle wprawdzie były długie bo ok 40 dniowe ale w miarę regularne i @ przychodziła bez wywoływania. Odkąd nie biorę Castagnusa cykle trwają w nieskończoność, nie ma II fazy a bez Luteiny nie ma mowy o @. Trochę mnie to zdziwiło bo Castagnus jest lekiem obniżającym poziom prolaktyny a moja prolaktyna jest ok bo badałam teraz. Z kolei czytałam że lek ten jest czasami zalecany kobietom chcącym zajść w ciążę mającym PCOS. Nic już z tego nie rozumiem. Może macie jakieś większe doświadczenia z tym lekiem? Realnie zastanawiam się czy nie zacząć go znowu brać skoro mi pomaga a paradoksalnie jest na co innego :/ . Bo rozumiem że jeśli jest II faza wyższych temp. to znaczy że owulacja była?

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zaznaczona owulacje a badanie usg jej nie potwierdziło brak pecherzyka wiec temp nie wiem w jakim stopniu jest miarodajna. U mnie agnus castus wstrzymał miesiączke jak mam w miarę regularnie co 30-33 dni tak przy a c nie miałam przez ponad 3 miesiące. Powtorzylam ten eksperyment 2 razy i już nie ryzykuje!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Mariczka Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1983 a badałaś prolaktynę po obciążeniu?

• Kasia1983 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, właśnie nie badałam bo lekarz stwierdził, że teraz tak się już nie bada :/

bhywgu1rggktwwkc.png

tkvg7ddlnnah46ij.png

9ltfegz2l1be5f37.png[
  • Mariczka Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1983 wrote:
    Odkąd nie biorę Castagnusa cykle trwają w nieskończoność, nie ma II fazy a bez Luteiny nie ma mowy o @. Trochę mnie to zdziwiło bo Castagnus jest lekiem obniżającym poziom prolaktyny a moja prolaktyna jest ok bo badałam teraz.
    Być może masz właśnie hiperprolaktynemie czynnościową. Kasia1983 ja spotkałam się z różnymi opiniami lekarzy na temat badania prl po obciążeniu - jedni zlecają to badanie, inni twierdzą, że jest przestarzałe. Ale może w Twoim wypadku warto by było sprawdzić prl po obciążeniu - skoro - jak zauważyłaś castangus Ci pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    castagnus właśnie lepiej działa na czynnościową hiperprolaktynemie, ponieważ zawiera dopaminę, która działa na problemy ze stresem, ale jeśli chodzi o pcos, to nie ma on działania tylko na prolaktynę, ale także na wyrównanie problemu z przewagą estrogenową, a mały progesteronem, i to może jest klucz w Twoim przypadku, że pojawiała się łądnie @, ja jakiś czas temu brałam go i właśnie też ładnie działał na mnie, teraz do niego powracam i czekam na efekty :D

• nati85 Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyregulował cykl- przy stwierdzonym pcos miałam dziwaczne cykle- raz długie ok. 35-40 dni a ostatnio 14-21 dni i plamienia przed i po. po 3-miesięcznej kuracji castagnusem cykle mi się wyregulowały a plamienia zniknęły. niestety efektów brak.

Synus 2011
    Coreczka 2016
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ