X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Chcemy zacząć invitro, ale niedługo mamy wesele
Odpowiedz

Chcemy zacząć invitro, ale niedługo mamy wesele

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alo3s Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Mamy za sobą ponad rok bezowocnych starań. Zmieniłam niedawno ginekologa na cudowna ginekolog. Okazało się, że ostatnie kilka miesięcy było prawdopodobnie stracone przez brak aktualnej wiedzy poprzedniego doktora (chociaż to nie mi oceniać; ) ). Obecnie jestem na Luteinie 50 by wywołać @ i po niej mam brać Miovella Nac. Po dostaniu @ mam zgłosić to pani ginekolog by mogła mi zapisać termin wymrożenia nadżerki. Poprzedni doktor bardzo chciał zrobić to u mnie za cenę 700zł, a z tego co czytałam to jest to ogromna cena 😅 No, ale do brzegu 😛
    Zmieniłam lekarza, bo często na wizytach u poprzedniego czułam się niezrozumiana i nie dawal i dojść do slowa. Mimo ponad roku nie kazal robić badań, nie potrzebne były suplementy ani nic. Tutaj od razu dostalam Miovellę. Wedlug poprzedniego Luteina wywolalaby owulację. Wstępny termin wymrożenia to 26 maja, zależnie od tego jak pojawi się @. Po niej mam odczekać miesiąc z serduszkowaniem, ale chcieliśmy też umówić się możliwie jak najszybciej na konsultacje i badania do InVitro. Dobrze rozumiem, że ten miesiąc wstrzemięźliwości tyczy się też badań czy chodzi tutaj bardziej o jakieś skurcze macicy podczas orgazmu np? Drugą rzeczą, o którą chciałam spytać jest termin naszego In Vitro, a termin naszego ślubu. Chcieliśmy rozpocząć konsultację w połowie czerwca bądź na jego końcu (nie licząc ostatnich dni z powodu wakacji) więc jeśli by się udało moglibyśmy zacząć już od lipca, tak? Nasz ślub jest w sierpniu 2026. Załóżmy, że uda nam się za pierwszym razem. Myślicie, że ten maluszek to nadal będzie za mały bobas? Jak byście to rozłożyły w czasie? Przepraszam za taką chaotyczność, ale pisze tutaj pierwszy raz 😅 mój narzeczony miał też w lutym badanie spermiogram, lekarz odczytal jego wynik jako 85% łącznie "czyli bardzo dobrze" inny, że to może być też nasza przyczyną. Co o tym myślicie? Badań nie mam przy sobie, ale we wtorek mogę je przepisac
    Przepraszam za chaotycznosc i wesołych świąt kochane! 🫶🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 11:39

• Andzia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alo3s wrote:
    Cześć!
    Mamy za sobą ponad rok bezowocnych starań. Zmieniłam niedawno ginekologa na cudowna ginekolog. Okazało się, że ostatnie kilka miesięcy było prawdopodobnie stracone przez brak aktualnej wiedzy poprzedniego doktora (chociaż to nie mi oceniać; ) ). Obecnie jestem na Luteinie 50 by wywołać @ i po niej mam brać Miovella Nac. Po dostaniu @ mam zgłosić to pani ginekolog by mogła mi zapisać termin wymrożenia nadżerki. Poprzedni doktor bardzo chciał zrobić to u mnie za cenę 700zł, a z tego co czytałam to jest to ogromna cena 😅 No, ale do brzegu 😛
    Zmieniłam lekarza, bo często na wizytach u poprzedniego czułam się niezrozumiana i nie dawal i dojść do slowa. Mimo ponad roku nie kazal robić badań, nie potrzebne były suplementy ani nic. Tutaj od razu dostalam Miovellę. Wedlug poprzedniego Luteina wywolalaby owulację. Wstępny termin wymrożenia to 26 maja, zależnie od tego jak pojawi się @. Po niej mam odczekać miesiąc z serduszkowaniem, ale chcieliśmy też umówić się możliwie jak najszybciej na konsultacje i badania do InVitro. Dobrze rozumiem, że ten miesiąc wstrzemięźliwości tyczy się też badań czy chodzi tutaj bardziej o jakieś skurcze macicy podczas orgazmu np? Drugą rzeczą, o którą chciałam spytać jest termin naszego In Vitro, a termin naszego ślubu. Chcieliśmy rozpocząć konsultację w połowie czerwca bądź na jego końcu (nie licząc ostatnich dni z powodu wakacji) więc jeśli by się udało moglibyśmy zacząć już od lipca, tak? Nasz ślub jest w sierpniu. Załóżmy, że uda nam się za pierwszym razem. Myślicie, że ten maluszek to nadal będzie za mały bobas? Jak byście to rozłożyły w czasie? Przepraszam za taką chaotyczność, ale pisze tutaj pierwszy raz 😅 mój narzeczony miał też w lutym badanie spermiogram, lekarz odczytal jego wynik jako 85% łącznie "czyli bardzo dobrze" inny, że to może być też nasza przyczyną. Co o tym myślicie? Badań nie mam przy sobie, ale we wtorek mogę je przepisac

Jeśli chcesz skorzystać z dofinansowania to musisz czymś poprzeć że ci się ono należy. Jak już podpiszecie papiery to masz 30 dni na to żeby rozpocząć in vitro bo inaczej za wszystko zapłacisz -> podpisując kwalifikacje zrobisz już badania krwi i wymazy w ramach refundacji oraz zastrzyki do stymulacji też będą w ramach refundacji (ale wszystko to musi się zacząć w ciągu 30 dni od podpisania umowy. ).

Zarodki można zamrozić i wesele możesz odbyć bez tego stresu który nie jest wskazany i tak po transferze.

Ulozylabym na twoim miejscu punkcję tak żeby nie odbyła się w miesiącu wesela bo nie wiesz w jakim będziesz stanie a nie daj Boże jakby wypadła w dniu wesela.

Podsumowując: zacznij kwalifikacje przed weselem ale tak żeby punkcja była przed nim bo nie wiesz jak zniesiesz ten zabieg (ja pierwszą punkcję zniosnlam źle i kilka dni ledwo chodziłam) lub zacznij kwalifikacje tak żeby stymulację zacząć chwilę po weselu

Też trzeba się liczyć z tym że będziesz częstym gościem w klinice a twój organizm nie będzie się dostosowywal do twojego wesela ☺️

Alo3s lubi tę wiadomość

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    Ona:29lat
    endomkit ✅ (jest ok)
    Amh 3.2 ✅
    HSG- jeden jajowód niedroznny ale ponoć odetkany ✅
    Mthfr_1298A>C układ heterozygotyczny
    PAI+1 4G układ heterozygotyczny
    Kir AA 😧
    On:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml

Start klinika: lipiec 2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- beta 0
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- beta 0

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    Pobrano 16, dojrzałych 16, zaplodniono 10, 4 zarodki z 5 doby (3.2.2, 5.1.1, 4.2.2, 4.2.1)
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest)

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O terminach i harmonogramie najlepiej rozmawiaj z lekarzem prowadzącym - ona Wam powiedziała że zakwalifikujecie się do programu? Na kolejnej wizycie zapytaj jakie badania musicie zrobić, jaki protokół stymulacji planuje i powiedz że macie wesele żeby zaplanowała to tak żeby się nie nałożyło.

Alo3s lubi tę wiadomość

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - ❄️ 4BB
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    10 dpt beta 216 -> 12 dpt beta 540 -> 14 dpt beta 1100
    20.05.2025 25dpt - CRL 0,32cm, mamy 🩷
  • lesna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alo3s wrote:
    Cześć!
    Zmieniłam lekarza, bo często na wizytach u poprzedniego czułam się niezrozumiana i nie dawal i dojść do slowa. Mimo ponad roku nie kazal robić badań, nie potrzebne były suplementy ani nic. Tutaj od razu dostalam Miovellę. Wedlug poprzedniego Luteina wywolalaby owulację. Wstępny termin wymrożenia to 26 maja, zależnie od tego jak pojawi się @. Po niej mam odczekać miesiąc z serduszkowaniem, ale chcieliśmy też umówić się możliwie jak najszybciej na konsultacje i badania do InVitro. Dobrze rozumiem, że ten miesiąc wstrzemięźliwości tyczy się też badań czy chodzi tutaj bardziej o jakieś skurcze macicy podczas orgazmu np? Drugą rzeczą, o którą chciałam spytać jest termin naszego In Vitro, a termin naszego ślubu. Chcieliśmy rozpocząć konsultację w połowie czerwca bądź na jego końcu (nie licząc ostatnich dni z powodu wakacji) więc jeśli by się udało moglibyśmy zacząć już od lipca, tak? Nasz ślub jest w sierpniu. Załóżmy, że uda nam się za pierwszym razem. Myślicie, że ten maluszek to nadal będzie za mały bobas? Jak byście to rozłożyły w czasie? Przepraszam za taką chaotyczność, ale pisze tutaj pierwszy raz 😅 mój narzeczony miał też w lutym badanie spermiogram, lekarz odczytal jego wynik jako 85% łącznie "czyli bardzo dobrze" inny, że to może być też nasza przyczyną. Co o tym myślicie? Badań nie mam przy sobie, ale we wtorek mogę je przepisac
    Ja od siebie moge dodać, że podczas stylmulacji przyjmuje się duże dawki hormonów, które mogą wywoływać różne reakcje, ja np. "przytyłam" w czasie stymulacji prawie 6kg i jestem pewna, że nie zmieściłabym się na pewno w swoją suknię ślubną i nie udało mi się pozbyć tych kilogramów aż do transferu 🫣 Wiem, że inne dziewczyny też tak puchły, czasem też cera nie wygląda najlepiej. Samą punkcję też bardzo przeżyłam, nie mogłam wstawać z łóżka przez kilka dni. W sumie jest to bardzo ciężki czas i warto w trakcie nie stresować się innymi rzeczami i w pełni skupić się na procedurze.

Alo3s lubi tę wiadomość

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Alo3s Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badania immunologa o których słyszalam lepiej wykonać przed pójściem do kliniki czy w trakcie leczenia dostaje skierowanie od nich?

• Alo3s Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    Ja od siebie moge dodać, że podczas stylmulacji przyjmuje się duże dawki hormonów, które mogą wywoływać różne reakcje, ja np. "przytyłam" w czasie stymulacji prawie 6kg i jestem pewna, że nie zmieściłabym się na pewno w swoją suknię ślubną i nie udało mi się pozbyć tych kilogramów aż do transferu 🫣 Wiem, że inne dziewczyny też tak puchły, czasem też cera nie wygląda najlepiej. Samą punkcję też bardzo przeżyłam, nie mogłam wstawać z łóżka przez kilka dni. W sumie jest to bardzo ciężki czas i warto w trakcie nie stresować się innymi rzeczami i w pełni skupić się na procedurze.
    A myślisz, że jeśli nam się uda i będziemy mieć kilkumiesięcznego bobasa w trakcie ślubu i wesela to jest to dobry pomysł przy odpowiedniej organizacji czy lepiej zacząć jednak całą procedurę po lub chwilę przed weselem

• lesna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alo3s wrote:
    A myślisz, że jeśli nam się uda i będziemy mieć kilkumiesięcznego bobasa w trakcie ślubu i wesela to jest to dobry pomysł przy odpowiedniej organizacji czy lepiej zacząć jednak całą procedurę po lub chwilę przed weselem
    Chyba źle zrozumiałam, procedurę chcecie zaczać teraz w lipcu, a ślub jest w sierpniu 2025 czy 2026?

imgage.png
    🧍‍♀️ '86 🧍‍♂️'87
    Starania od 2017
    oligoasthenozoospermia
    Punkcja 10.21- 24 dojrzałe komórki
    Transfer: 23.11.2021 blastka 4AA
    6dpt ⏸ 7dpt beta 82,28; 13 dpt beta 2179,55, 22 dpt jest pęcherzyk
    29 dpt 22.12. CRL 9,09mm i❤️
    12+2 CRL 6,1cm prenatalne ok
    21+0 połówkowe ok; 422 g synka
    18.08.22 cc Jan 3960g 56 cm❤️
    Transfer: 05.02.2024 blastka 4AA ❌️
    Zostało 4 ❄ 2x3AA, 1x4BA, 1x4AB
    Transfer: 06.03.2024 blastka 4AA 🙏
    5dpt beta 15,4 prog 30,40; 7dpt beta 60,8 plamienie; 14 dpt beta 2734; 20dpt krwotok😭 beta 16923;
    23 dpt usg jest pęcherzyk, brak zarodka 😔
    29dpt 6+5 8,51 mm i ❤️🥹
    9+4 CRL 2,76 cm
    Veracity niskie ryzyka, córcia😍
    20+3 ok, 336g córci
    30+3 usg III 1381g
    36+3 2341g
    18.11.24 sn Rozalia 2840, 51 cm ❤️
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alo3s wrote:
    A badania immunologa o których słyszalam lepiej wykonać przed pójściem do kliniki czy w trakcie leczenia dostaje skierowanie od nich?

A masz wskazania do badań immunologicznych?
    Ja dopiero zrobiłam takie badania po dwóch nieudanych transferach plus zapisałam się do Jarosz (trzeba się liczyć z tym że to koszt 2-3 tysięcy tak o)

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅ (jest ok)
    Amh 3.2 ✅
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌
    Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),

(Bemfola + orgalutran)
    Pobrano 16, dojrzałych 16, zaplodniono 10, 4 zarodki z 5 doby (3.2.2, 5.1.1, 4.2.2, 4.2.1)

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Alo3s Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lesna wrote:
    Chyba źle zrozumiałam, procedurę chcecie zaczać teraz w lipcu, a ślub jest w sierpniu 2025 czy 2026?
    Przepraszam, nie sprecyzowałam właśnie 🤦‍♀️ slub mamy w sierpniu 2026, a samą procedurę chcielibyśmy zacząć w lipcu tego roku

• Alo3s Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    A masz wskazania do badań immunologicznych?
    Ja dopiero zrobiłam takie badania po dwóch nieudanych transferach plus zapisałam się do Jarosz (trzeba się liczyć z tym że to koszt 2-3 tysięcy tak o)
    Choruję na nowotwór mózgu, ale według lekarzy nie rzutuje on już na moją immunologię tak jak w latach dziecięcych. W wątku o klinice, którą chciałam wybrać niektore dziewczyny doradzały właśnie wykonanie takich badań przed rozpoczęciem procedur in vitro

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alo3s wrote:
    Przepraszam, nie sprecyzowałam właśnie 🤦‍♀️ slub mamy w sierpniu 2026, a samą procedurę chcielibyśmy zacząć w lipcu tego roku
    Zależy z jak dużym rozmachem chcesz zrobić slub/wesele. Jak wielka impreza itp. To ewentualną ciąża czy małe Bobo to nie radzilabym, chyba ze masz sztab ludzi, ktorym mozesz wydawac polecenia:). A jak kameralny ślub z przyjęciem to ogarniesz.

• thestorm Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alo3s wrote:

Ja myślę że nigdy może nie być idealnego momentu. Ja tak sobie liczyłam kiedy zacząć starania bo wesele, przeprowadzka, wyjazd itp. I co mi z tego, w życiu się nie spodziewałam że walka będzie tyle trwała..
    Jeśli wesele masz w przyszłym roku a nie w tym to bym nie czekała z procedurą. Transfer mrożony możesz zrobić w miesiącu w którym będziesz chciała. Bywa bardzo różnie i nie ma co się nastawiać czasowo. Jeśli w to wchodzisz to całkowicie.
    Nie wiem jakie badania macie wykonane. Immunologia to nie pierwszy trop ogólnie. Pytanie czy badaliście podstawy. Wysycenie witamin, homocysteine, wgl drożność jajowodów, kariotypy czy mutacje genetyczne… Znacie wgl przyczynę niepłodności? IVF nie jest pewniakiem. Jeśli przyczyną u Was są np kiepskiej jakości komórki jajowe to na nic procedura. U mnie ciąża za pierwszym transferem ale stracona, mam synka po dziewiątym. Zadbajcie o podstawy przed podejściem do procedury, bo to ciężka droga.

Woczekiwaniu, Andzia lubią tę wiadomość

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png

🌸 Sprzedaje ciuszki po synku na:
    https://www.vinted.pl/member/92234590-bestmiracles 🌸
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alo3s wrote:
    Choruję na nowotwór mózgu, ale według lekarzy nie rzutuje on już na moją immunologię tak jak w latach dziecięcych. W wątku o klinice, którą chciałam wybrać niektore dziewczyny doradzały właśnie wykonanie takich badań przed rozpoczęciem procedur in vitro

Nie znam się ale jeśli trzeba to polecam zrobić badania. Ja nie żałuję że zrobiłam choć zrobiłam je dopiero po transferach.
    A jak masz wesele dopiero za rok to bym się nawet nie zastanawiała tylko szła w procedurę.
    Wolałabym ślub/wesele z dzieckiem na rękach niż nie mieć go wogule ☺️ zresztą wtedy można wziąć nianie na wesele dla dziecka ;)

Alo3s lubi tę wiadomość

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅ (jest ok)
    Amh 3.2 ✅
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)

• Alo3s Debiutantka

Wysłany: 21 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Ja myślę że nigdy może nie być idealnego momentu. Ja tak sobie liczyłam kiedy zacząć starania bo wesele, przeprowadzka, wyjazd itp. I co mi z tego, w życiu się nie spodziewałam że walka będzie tyle trwała..
    Jeśli wesele masz w przyszłym roku a nie w tym to bym nie czekała z procedurą. Transfer mrożony możesz zrobić w miesiącu w którym będziesz chciała. Bywa bardzo różnie i nie ma co się nastawiać czasowo. Jeśli w to wchodzisz to całkowicie.
    Nie wiem jakie badania macie wykonane. Immunologia to nie pierwszy trop ogólnie. Pytanie czy badaliście podstawy. Wysycenie witamin, homocysteine, wgl drożność jajowodów, kariotypy czy mutacje genetyczne… Znacie wgl przyczynę niepłodności? IVF nie jest pewniakiem. Jeśli przyczyną u Was są np kiepskiej jakości komórki jajowe to na nic procedura. U mnie ciąża za pierwszym transferem ale stracona, mam synka po dziewiątym. Zadbajcie o podstawy przed podejściem do procedury, bo to ciężka droga.
    Ginekolodzy mówią, że głównie moją przyczyną jest nieregularna/słabej jakości owulacja, ale zmieniłam ginekologa ostatnio więc zobaczymy co powie mi nowa pani. Wiesz może do jakiego specjalisty czy gdzie najlepiej zrobić takie badania? Żaden z lekarzy nie wspomnial mi niestety, że warto wykonać je przed procedurami. Mówili bym wykonała tylko AMH

• Mas Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Ci napisze tak...pierwsze 3 miesiące spędziłam w sypialni na kanapie z synkiem przy piersi. Kolejne były niewiele lepsze.
    Bardzo skromny chrzest daliśmy radę zrobić dopiero jak mały miał pół roku i to przy dużym zaangażowaniu teściowej.
    Poza tym porozmawiaj z lekarzem, jak widzi procedurę u Was. Może tak być, że, nawet zakładając, że uda się pierwsza procedura i pierwszy transfer, będziesz na tydzień czy dwa po porodzie a tym sierpniu. A może będziesz nadal w ciąży.
    Ja bym przed wizytą w klinice nie robiła zbyt wielu badań, bo to kosztowne rzeczy a lekarz potem wymyśli sobie coś zupełnie innego.

Alo3s lubi tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Szu_szu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko pod kątem ślubu. Nasi znajomi ogarniali wesele ze ślubem z paromięsięcznym bąblem. Mała miała opiekę cały czas w pokoju nad salą weselną, co jakiś czas panna młoda znikała na karmienie. Mówili, że nie żałują :)

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 zdrowe dzieciaczki, prawdopodobnie 🩷🩷🩵

preg.png
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to chyba ułożyć to tak żeby nie rodzic na weselu (No jeszcze bym pewnie układała to tak żeby dziecko miało nie mniej jak 2 miesiące).
    Do waszego wesela jeszcze kupa czasu więc albo zdążysz urodzić albo w trakcie procedury zrobicie sobie kilka miesięcy przerwy-> tylko nie wiem jak to wygląda w kwestii dofinansowania jeśli chodzi o takie przerwy (ja np. Mam przerwę od lutego bo miałam dwie biopsję endometrium i między nimi antybiotyk).
    Bo jakbyś chciała mieć takie dwu lub kilku miesięczne na weselu to musiałabyś zajść w ciążę do września więc misja jest do zrealizowania.

Nie zapominajmy że po porodzie ma się połóg a to jest mało komfortowa sytuacja dla kobiety dlatego myślę że takie 2 miesięczne dziecko lub większe byłoby najlepszym rozwiązaniem.

Alo3s lubi tę wiadomość

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    endomkit ✅ (jest ok)
    Amh 3.2 ✅
    Kir AA 😧
    Morfologia 3%

sierpień IUI ❌

(Bemfola + orgalutran)

• MalaMiMi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braliśmy slub w lipcu 2020 i też stwierdziliśmy, że lepiej się wstrzymać ze staraniami bo wesele .

I w grudniu 2020 poroniłam , późniejsze bezskuteczne próby doprowadziły nas do invitro.

I po kilku nieudanych transferach w drugiej procedurze w maju 2023 w końcu się udało.

Teraz patrząc z perspektywy czasu , nie odkladalabym tego. Wolałbym zrezygnować z wesela jeśli udałoby się mi byc w ciąży.

Invitro jest bardzo nieprzewidywalne , może udać się 1 transfer a może dopiero 4 a może niestety żaden.

Nie pisze tego żeby Cie straszyć poprstu Musisz być przygotowana na każdą ewentualność.

Alo3s lubi tę wiadomość

• Alo3s Debiutantka

Wysłany: 22 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dziękuję wam bardzo ☺️

Dotipik lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ