Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Choler** orgametril
Odpowiedz

Choler** orgametril

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ku przestrodze albo mi wyjaśnijcie .cierpię na nie pekajace pecherzyki przez LUF. Od początku mam prawie pco . Lekarz na skalę naukowca podejrzewa endometrioze .ale wróćmy do początku. Jak pęcherz nie Pekal bo zastrzykach to robiła się torbiel i bez podania progesteronu w formie luteiny czy duphaston czekałAbym na okres z 60 dni a dzięki tym lekom okres przychodzi w terminie . Ostatnio podał mi lekarz orgametril .I to chyba zdyskwalifikowalo mnie do wyczekanej histerolaparoslopii. Spędziłam dobę w szpitalu i w drugiej dobie dostałam krwawienia w środku cyklu . I odrazu jak im powiedziałam dostałam wypis i termin za miesiąc .czy wy również po tym środku mialyscie plamienia wśród cyklu ? bo nie wiem czy to zbieg okoloczicznosci .bo teraz tego leku nie wezmę na torbiel

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytaj ulotkę. Krwawienia srodcykliczne przy tym leku mogą się zdarzyć. Jest to wyraźnie napisane.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś brać orgametrill cały cykl?jeśli tak to takie krwawienie mogło się zdarzyć. Ja raz dostałam orgametrill na 4cm torbiel ale brałam wtedy tylko w drugiej fazie cyklu orzez 7 dni i żadnych skutków ubocznych nie było. A co znaczy że masz prawie pco?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obraz jajników wygląda na pco .otoczone są drobnymi licznymi pecherzykami natomiast badanIa hormonalne mieszczą się w dolnej granicy .czyli objawy skłonność ku temu nie płodnośc.mam plamienie z nablonkiem. Orgametril brałam na dużą torbiel z nie pęknie tego pecherzyka .brałam 10 dni po 4 tabletki

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego polecam nie brać tego jak się ma za cykl operacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 14:15

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam orgametril i pięknie mi po pierwsze złuszczył endo - miałam polipy na endometrium i dzieki niemu własnie jeden polip zniknał ..nie miałąm po nim żadnych skutków ubocznych , no i był to jedyny lek dzięki któremu udało mi sie przedłuzyc cykl tak żeby w następnym cyklu miec histeropskopie

niestety na każdego działa inaczej

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ten lek bardzo fajnie złuszcza endometrium. Click, ale Ty brałaś bardzo dużą dawkę tego leku, a jest on bardzo silny więc może stąd takie rewolucje po nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak . Ale jakby co zawsze przestroga żeby miesiąc przed operacja ginekologiczna nie brać. Jedna z dziewczyn pisała że w 12 dc miała plamienia .tak Jak ja i wywalono mnie ze szpitala .zastanawiam się czy przy takich plamieniach jajeczka rosną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy porażka drugi nie zaczął się nowy cykl . Noszę podpaske są plamienia ale z nablonkiem

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ