X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Choroba gravesa-basedowa- brak pomysłu co dalej
Odpowiedz

Choroba gravesa-basedowa- brak pomysłu co dalej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    niestety niedawno dowiedziałam się, że niestety mam TRAb podwyższone. W związku z czym chętnie dowiem się ile czasu zajęło Wam zbijanie TRAB i jak to wygląda z podchodzeniem do transferu. Czy którejś udał się transfer z GB? Ile wynosił wówczas TRAB?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek, odświeżam wątek, bo dołączam do posiadaczek GB.
    Jakieś porady? Jak się z tym zmierzyć?

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Mononoke Nowa

Wysłany: 28 lutego, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja po prawie trzech latach starań jestem w końcu w 6 tygodniu ciąży- i jestem przerażona. Podczas tych 3 lat wykryto u mnie GB, leki uszkadzały mi wątrobę i uczulały mnie, miałam jodowanie w 2023. Przed ciążą TRABy były w normie, obecnie mam jatrogenną niedoczynność, hormony tarczycy w normie, ale teraz wkrótce przede mną pierwsze badanie TRAB w ciąży, wiem że się za bardzo nakręcam ale jak o tym myślę to mi słabo.
    Proszę napiszcie że urodziłyście zdrowe dzieci chorując na GB.

• Jankowski Znajoma

Wysłany: 8 maja, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w ciąży i lekarz zalecił mi USG tarczycy. Czy to badanie jest bezpieczne dla dziecka?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, USG tarczycy jest całkowicie bezpieczne w ciąży. Nie wykorzystuje promieniowania, tylko fale dźwiękowe, więc nie ma ryzyka dla płodu. Badanie może pomóc w monitorowaniu funkcji tarczycy, co jest ważne w ciąży. Więcej na ten temat przeczytasz tutaj: https://gniewkowo.eu/pl/641_artykuly-sponsorowane/14320_usg-tarczycy-co-warto-wiedziec-o-tym-badaniu.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 13:00

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ