SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Choroba partnera a pobranie nasienia po punkcji
Odpowiedz

Choroba partnera a pobranie nasienia po punkcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w tym tygodniu mam mieć wykonaną punkcje jednak mój partner jest obecnie chory :( czy ktoś z Was miał taką sytuację ? Czy można wtedy zamrozić komórki i zapładniać je dopiero po pewnym czasie jak partner wydobrzeje ? :(

• thestorm Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    Cześć, w tym tygodniu mam mieć wykonaną punkcje jednak mój partner jest obecnie chory :( czy ktoś z Was miał taką sytuację ? Czy można wtedy zamrozić komórki i zapładniać je dopiero po pewnym czasie jak partner wydobrzeje ? :(

Partner gorączkuje? Bo to głównie może obniżyć parametry. Spermatogeneza trwa ok. 3msc więc to by trochę trwało. Komórki można zamrozić, ale większe szanse na przetrwanie mają powstałe zarodki…

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2024, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Partner gorączkuje? Bo to głównie może obniżyć parametry. Spermatogeneza trwa ok. 3msc więc to by trochę trwało. Komórki można zamrozić, ale większe szanse na przetrwanie mają powstałe zarodki…
    Dziękuję za odpowiedź. Nie gorączkuje bo bierze leki przeciwgorączkowe ale jest mocno chory :( czyli pewnie wszystko na marne …

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ