X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Choroba partnera a pobranie nasienia po punkcji
Odpowiedz

Choroba partnera a pobranie nasienia po punkcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w tym tygodniu mam mieć wykonaną punkcje jednak mój partner jest obecnie chory :( czy ktoś z Was miał taką sytuację ? Czy można wtedy zamrozić komórki i zapładniać je dopiero po pewnym czasie jak partner wydobrzeje ? :(

• thestorm Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    Cześć, w tym tygodniu mam mieć wykonaną punkcje jednak mój partner jest obecnie chory :( czy ktoś z Was miał taką sytuację ? Czy można wtedy zamrozić komórki i zapładniać je dopiero po pewnym czasie jak partner wydobrzeje ? :(

Partner gorączkuje? Bo to głównie może obniżyć parametry. Spermatogeneza trwa ok. 3msc więc to by trochę trwało. Komórki można zamrozić, ale większe szanse na przetrwanie mają powstałe zarodki…

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2024, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Partner gorączkuje? Bo to głównie może obniżyć parametry. Spermatogeneza trwa ok. 3msc więc to by trochę trwało. Komórki można zamrozić, ale większe szanse na przetrwanie mają powstałe zarodki…
    Dziękuję za odpowiedź. Nie gorączkuje bo bierze leki przeciwgorączkowe ale jest mocno chory :( czyli pewnie wszystko na marne …

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ