X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Choroba partnera a pobranie nasienia po punkcji
Odpowiedz

Choroba partnera a pobranie nasienia po punkcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w tym tygodniu mam mieć wykonaną punkcje jednak mój partner jest obecnie chory :( czy ktoś z Was miał taką sytuację ? Czy można wtedy zamrozić komórki i zapładniać je dopiero po pewnym czasie jak partner wydobrzeje ? :(

• thestorm Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    Cześć, w tym tygodniu mam mieć wykonaną punkcje jednak mój partner jest obecnie chory :( czy ktoś z Was miał taką sytuację ? Czy można wtedy zamrozić komórki i zapładniać je dopiero po pewnym czasie jak partner wydobrzeje ? :(

Partner gorączkuje? Bo to głównie może obniżyć parametry. Spermatogeneza trwa ok. 3msc więc to by trochę trwało. Komórki można zamrozić, ale większe szanse na przetrwanie mają powstałe zarodki…

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) 🍀
    Synek na świecie 🌈🩵

age.png

🌸 Sprzedaje ciuszki po synku na:
    https://www.vinted.pl/member/92234590-bestmiracles 🌸
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2024, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Partner gorączkuje? Bo to głównie może obniżyć parametry. Spermatogeneza trwa ok. 3msc więc to by trochę trwało. Komórki można zamrozić, ale większe szanse na przetrwanie mają powstałe zarodki…
    Dziękuję za odpowiedź. Nie gorączkuje bo bierze leki przeciwgorączkowe ale jest mocno chory :( czyli pewnie wszystko na marne …

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ