X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Choroba partnera a pobranie nasienia po punkcji
Odpowiedz

Choroba partnera a pobranie nasienia po punkcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 16 listopada, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, w tym tygodniu mam mieć wykonaną punkcje jednak mój partner jest obecnie chory :( czy ktoś z Was miał taką sytuację ? Czy można wtedy zamrozić komórki i zapładniać je dopiero po pewnym czasie jak partner wydobrzeje ? :(

• thestorm Autorytet

Wysłany: 16 listopada, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaiga wrote:
    Cześć, w tym tygodniu mam mieć wykonaną punkcje jednak mój partner jest obecnie chory :( czy ktoś z Was miał taką sytuację ? Czy można wtedy zamrozić komórki i zapładniać je dopiero po pewnym czasie jak partner wydobrzeje ? :(

Partner gorączkuje? Bo to głównie może obniżyć parametry. Spermatogeneza trwa ok. 3msc więc to by trochę trwało. Komórki można zamrozić, ale większe szanse na przetrwanie mają powstałe zarodki…

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
    6.12.24 synek na świecie ❤️
  • Igaiga Koleżanka

Wysłany: 17 listopada, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Partner gorączkuje? Bo to głównie może obniżyć parametry. Spermatogeneza trwa ok. 3msc więc to by trochę trwało. Komórki można zamrozić, ale większe szanse na przetrwanie mają powstałe zarodki…
    Dziękuję za odpowiedź. Nie gorączkuje bo bierze leki przeciwgorączkowe ale jest mocno chory :( czyli pewnie wszystko na marne …

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ