X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ciąża biochemiczna, długie cykle,
Odpowiedz

Ciąża biochemiczna, długie cykle,

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paneczka28 Nowa

Wysłany: 10 czerwca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam podobnego wątku. Czy to możliwe, żeby mieć owulację w dzień spodziewanej @? Ale jak w takim razie ciąża ma się utrzymać?
    Jestem po ciąży biochemicznej, lekarz zrobił badania i usg, wszystko poza prolaktyną w górnej granicy i lekko podwyższonym testosteronem jest ok. Hashimoto wykluczone, endometrium w normie, tarczyca ok. Owulacja z obu jajników potwierdzona USG (jajeczkowanie przed 28 dniem cyklu w kwietniu). Dziś jestem w 43. dniu cyklu, a test wyszedł negatywny. Dodam że mam długie cykle, między 35 a 40 dni. Czasem się skrócą, bywają nieregularne.
    W pierwszej, biochemicznej ciąży też wyszedł mi bardzo późno pozytywny test płytkowy, dopiero 40 dnia cyklu i niestety po tygodniu ją straciłam przy becie ok 300. Nie wiem do końca skąd wynikają te długie cykle, jeden lekarz stwierdził wielopęcherzykowe jajniki, pozostałych dwóch na usg stwierdzono prawidłową budowę i radzili się starać, co też robimy. Tydzień temu byłam na becie, pewna, że już powinno cos być, a tu nic… czy któraś z was tak miała i czy to jest w ogóle możliwe, że to jednak ciąża i da się ją tak późno wykryć i utrzymać? Wtedy oznaczałoby to,
    Że miałam owulację w 30 dniu cyklu… choć miesiąc temu cykl trwał właśnie 30 dni. Jeśli nie, to nawet przy tak długich cyklach powinnam już jednak dostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 14:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ