X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ciąża biochemiczna, długie cykle,
Odpowiedz

Ciąża biochemiczna, długie cykle,

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paneczka28 Nowa

Wysłany: 10 czerwca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam podobnego wątku. Czy to możliwe, żeby mieć owulację w dzień spodziewanej @? Ale jak w takim razie ciąża ma się utrzymać?
    Jestem po ciąży biochemicznej, lekarz zrobił badania i usg, wszystko poza prolaktyną w górnej granicy i lekko podwyższonym testosteronem jest ok. Hashimoto wykluczone, endometrium w normie, tarczyca ok. Owulacja z obu jajników potwierdzona USG (jajeczkowanie przed 28 dniem cyklu w kwietniu). Dziś jestem w 43. dniu cyklu, a test wyszedł negatywny. Dodam że mam długie cykle, między 35 a 40 dni. Czasem się skrócą, bywają nieregularne.
    W pierwszej, biochemicznej ciąży też wyszedł mi bardzo późno pozytywny test płytkowy, dopiero 40 dnia cyklu i niestety po tygodniu ją straciłam przy becie ok 300. Nie wiem do końca skąd wynikają te długie cykle, jeden lekarz stwierdził wielopęcherzykowe jajniki, pozostałych dwóch na usg stwierdzono prawidłową budowę i radzili się starać, co też robimy. Tydzień temu byłam na becie, pewna, że już powinno cos być, a tu nic… czy któraś z was tak miała i czy to jest w ogóle możliwe, że to jednak ciąża i da się ją tak późno wykryć i utrzymać? Wtedy oznaczałoby to,
    Że miałam owulację w 30 dniu cyklu… choć miesiąc temu cykl trwał właśnie 30 dni. Jeśli nie, to nawet przy tak długich cyklach powinnam już jednak dostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 14:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ