Ciąża biochemiczna, długie cykle,
-
Nie znalazłam podobnego wątku. Czy to możliwe, żeby mieć owulację w dzień spodziewanej @? Ale jak w takim razie ciąża ma się utrzymać?
Jestem po ciąży biochemicznej, lekarz zrobił badania i usg, wszystko poza prolaktyną w górnej granicy i lekko podwyższonym testosteronem jest ok. Hashimoto wykluczone, endometrium w normie, tarczyca ok. Owulacja z obu jajników potwierdzona USG (jajeczkowanie przed 28 dniem cyklu w kwietniu). Dziś jestem w 43. dniu cyklu, a test wyszedł negatywny. Dodam że mam długie cykle, między 35 a 40 dni. Czasem się skrócą, bywają nieregularne.
W pierwszej, biochemicznej ciąży też wyszedł mi bardzo późno pozytywny test płytkowy, dopiero 40 dnia cyklu i niestety po tygodniu ją straciłam przy becie ok 300. Nie wiem do końca skąd wynikają te długie cykle, jeden lekarz stwierdził wielopęcherzykowe jajniki, pozostałych dwóch na usg stwierdzono prawidłową budowę i radzili się starać, co też robimy. Tydzień temu byłam na becie, pewna, że już powinno cos być, a tu nic… czy któraś z was tak miała i czy to jest w ogóle możliwe, że to jednak ciąża i da się ją tak późno wykryć i utrzymać? Wtedy oznaczałoby to,
Że miałam owulację w 30 dniu cyklu… choć miesiąc temu cykl trwał właśnie 30 dni. Jeśli nie, to nawet przy tak długich cyklach powinnam już jednak dostać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 14:33
-