X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ciąża czy totbiel?
Odpowiedz

ciąża czy totbiel?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paninka Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w cyklu stymulowanym clo. W 13 dc na monitoringu było widać pęcherzyk 30mm. Lekarka stwierdziła, że nic już z niego nie będzie, ale zrobiła zastrzyk ovitrelle i kazała brać utrogestan od 19 dc. Wczoraj wyszedł mi pozytywny test ciążowy. Kreska była słaba, a dzisiaj na drugim teście już wyraźnie widoczna (25dc). Czy jest duże prawdopodobieństwo, że powstała torbiel i to ona fałszuje wynik testu? O ciąże staram się już bardzo długo i boję się cieszyć, bo nie chcę się rozczarować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 20:01

km5scwa1aut8uv9t.png
    dqpr6iyewwcyi6lc.png
    k0kdha00tco1nrqi.png
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a jestes pewna ze ten pozytywny test to nie jest skutek ovitrelle?

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie ze ovitrelle to przeciez hcg.

• paninka Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślałam, ale nigdy wcześniej po 12 dniach od ovitrelle nie wyszedł mi pozytywny test. Poza tym kreska jest bardziej widoczna niż wczoraj.

km5scwa1aut8uv9t.png
    dqpr6iyewwcyi6lc.png
    k0kdha00tco1nrqi.png

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pecherzyk 30mm tez potrafi czasem peknac wiec kto wie:) zycze szczescia!

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paninka wrote:
    Jestem w cyklu stymulowanym clo. W 13 dc na monitoringu było widać pęcherzyk 30mm. Lekarka stwierdziła, że nic już z niego nie będzie, ale zrobiła zastrzyk ovitrelle i kazała brać utrogestan od 19 dc. Wczoraj wyszedł mi pozytywny test ciążowy. Kreska była słaba, a dzisiaj na drugim teście już wyraźnie widoczna (25dc). Czy jest duże prawdopodobieństwo, że powstała torbiel i to ona fałszuje wynik testu? O ciąże staram się już bardzo długo i boję się cieszyć, bo nie chcę się rozczarować.

Prawdopodobieństwo istnieje, ale najlepiej zrób betę i sprawdź przyrost.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • paninka Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue wrote:
    Pecherzyk 30mm tez potrafi czasem peknac wiec kto wie:) zycze szczescia!
    Dziękuje

Bella93 no wlasnie bety nie moge zrobic, bo mieszkam w Szwajcarii, a tu trzeba najpierw isc do gina i dopiero wtedy ewentualnie. Chyba oszaleje z niepewności.

km5scwa1aut8uv9t.png
    dqpr6iyewwcyi6lc.png
    k0kdha00tco1nrqi.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ