Cienkie endometrium
-
WIADOMOŚĆ
-
MDW wrote:Mnie nigdy nie pomogło. Ani to, ani orzechy, ani suszone morele czy do tam jeszcze. Mnie pomogły globulki dopochwowe z viagry i masła kakaowego oraz lenzetto. Wczoraj byłam na podglądzie endo 7dc i mam 6,4 mm. Kolejny podgląd w piątek. Mam nadzieję że jakiejby grubości nie miało to będzie trojlinijne i lekarz da zielone światło.
Możesz napisać jaki schemat stosujesz w tym cyklu?Dwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
Transfer na cyklu sztucznym ❌
Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
3 zarodki przebadane genetycznie
Problem cienkiego endometrium
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2
10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷♀️ -
U mnie po wprowadzeniu plastrów systrn 50 1 co 3 dni i estrofem 3x1 w 10dc endo ma 5.4mm. Czyli jak zwykle lipa.
Oleje, omegi, wiesiołka, acard, buraki, orzechy nic nie dały. 😔 chyba się zapłaczeDwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
MDW wrote:Mnie nigdy nie pomogło. Ani to, ani orzechy, ani suszone morele czy do tam jeszcze. Mnie pomogły globulki dopochwowe z viagry i masła kakaowego oraz lenzetto. Wczoraj byłam na podglądzie endo 7dc i mam 6,4 mm. Kolejny podgląd w piątek. Mam nadzieję że jakiejby grubości nie miało to będzie trojlinijne i lekarz da zielone światło.
Jak tam Twoje endo?
Mogłabyś napisać jaki dokładnie mialas plan przygotowania do crio?Dwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Agnes92 wrote:Ja mam zalecone standardowo, olej z wiesiołka, orzechy brazylijskie, czerwone wino, acesan, morele i inne pierdy i zawsze dupa. Każdy cykl miałam coraz gorszy jeśli chodzi o endo. Raz brałam 3x2 estrofem i w 11dc endo było 9mm to był gigantyczny sukces, bo nigdy nie poszło powyżej... Z kolei ostatnim razem brałam 3x2 doustnie, 2x2 dopochwowo i Lenzetto 3x1 i w 12 dc endo 7 mm..
Mi immunolog powiedział, że na problemy z endo zaleca się wlewy z accofilu. Ja na szczęście nie mama z tym problemu i accofil mam tylko w zastrzykach na implantację, ale dużo kobiet dostaje wlewy na wzrost. -
Dziewczyny przychodzę z dobrymi wiadomościami, ku pokrzepieniu 🙂 Dziś miałam podgląd endo i jest 9mm 🤩 To 12dc, więc jeszcze trochę sobie podrośnie. Transfer mrozaczka planujemy na przyszły tydzień.
Zmiany w stosunku do wcześniejszego cyklu (sztucznego): tym razem cykl naturalny, w 3-7dc Letrozol 2x1. W poprzednim cyklu miałam histeroskopię podczas której usunięto mi zrosty, torbiel i zrobiono nacięcia (scratching).
Wspomaganie dodatkowe: sok z buraka, czerwone wino, ananas, orzechy, wit. D3, b-complex, wit. C, Oeparol, magne B6, Melatonina (na noc). Co 2-3 dzień joga na otwarcie bioder.
Myślę, że największy udział w poprawie endo miała histeroskopia, bo widziałam filmik ze swojego zabiegu i zrostów było naprawdę dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 15:23
Krakowska lubi tę wiadomość
-
Hej,
Pozwolę sobie przyłączyć się do wątku.
MalPol, super, że u Ciebie tak urosło.
Ewidentnie pomogło usunięcie zrostów.
Ja borykam się z cienkim endo. Kilka lat.
Niestety nic mi nie pomaga,
Histero ok, wlewy, Skaryfikacje suplementy nic.
W zeszłym miesiącu udało się osiągnąć 7,8 mm, i mogłam podejść do badania receptywności endo. Które w sumie powiedziało tyle, że Okienko jest ok.
Wyszedł stan zapalny, ale lekarz mówi, że to od pobierania próbki.
Komórki NK ok,
Wydaje mi się, że pomaga mi steryd pabi-dexametazon na obniżenie androgenow (mam PCOS) i wtedy moje endo. Lepiej rośnie.
Zobaczymy czy moje przypuszczenie się sprawdzi w kolejnym cyklu.
👩PCOS, Cienkie endometrium, Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia
👦teratoozospermia, hormony ok
Starania 5 lat
1 IVF - ❄️❄️❄️, dwa FET nieudane
2 IVF - hiperstymulacja, ❄️❄️❄️
4.1.1❄️ - 😢
4.2. 2❄️ -..😪
4.2.3❄️.😥
Zmiana kliniki..
5 zdrowych śnieżynek 🥰
4.1.1 - 24 dpt. ❤
31.12.2022 - 👶 🥳🎆🥰 -
Kundzia07 wrote:Hej,
Pozwolę sobie przyłączyć się do wątku.
MalPol, super, że u Ciebie tak urosło.
Ewidentnie pomogło usunięcie zrostów.
Ja borykam się z cienkim endo. Kilka lat.
Niestety nic mi nie pomaga,
Histero ok, wlewy, Skaryfikacje suplementy nic.
W zeszłym miesiącu udało się osiągnąć 7,8 mm, i mogłam podejść do badania receptywności endo. Które w sumie powiedziało tyle, że Okienko jest ok.
Wyszedł stan zapalny, ale lekarz mówi, że to od pobierania próbki.
Komórki NK ok,
Wydaje mi się, że pomaga mi steryd pabi-dexametazon na obniżenie androgenow (mam PCOS) i wtedy moje endo. Lepiej rośnie.
Zobaczymy czy moje przypuszczenie się sprawdzi w kolejnym cyklu. -
Zmykam z polski wrote:Jak tam Twoje endo?
Mogłabyś napisać jaki dokładnie mialas plan przygotowania do crio?MalPog lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Dawno tu nie zaglądałam, przepraszam że dopiero teraz. To od 1 dc w nocy 1x1 estrofem, potem od 2 dc 3x1 estrofem, 1xencorton. Od 5 dc (musi skończyć się krwawienie) przez 5 dni globulki z viagry 4x25 mg viagry. 11 dc endo trojlinijne 7,6 mm i zielone światło na progesteron do transferu.
-
Nasza historia wrote:A słyszałyście coś pozytywnego na temat soku z granata? I kiedy go pic, niby owoc płodności z wieloma antyoksydantami. Zakupiłam ale od kiedy to pic i czy to nie bujda?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Mialam dzis transfer, endometrium co chwilę na każdym z badań inne.
Dzis przed transferem endo 8mm( ale to już z progesteronem oczywiscie)
Na wizytach pomiarowych przed progesteronem najwyższe było 7mm.
Zdecydowałam się na podanie zarodka , ale teraz zaczynam żałować 😞
Jeśli zmarnowałam zdrowy zarodek to będzie tragedia.Dwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Zmykam z polski wrote:Mialam dzis transfer, endometrium co chwilę na każdym z badań inne.
Dzis przed transferem endo 8mm( ale to już z progesteronem oczywiscie)
Na wizytach pomiarowych przed progesteronem najwyższe było 7mm.
Zdecydowałam się na podanie zarodka , ale teraz zaczynam żałować 😞
Jeśli zmarnowałam zdrowy zarodek to będzie tragedia. -
MalPog wrote:Na jakim cyklu podchodziłaś do wcześniejszych procedur? I na jakim podchodzisz teraz?👩PCOS, Cienkie endometrium, Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia
Starania 5 lat
4.1.1❄️ - 😢
4.2. 2❄️ -..😪
4.2.3❄️.😥
Zmiana kliniki..
5 zdrowych śnieżynek 🥰
4.1.1 - 24 dpt. ❤
31.12.2022 - 👶 🥳🎆🥰 -
Kundzia07 wrote:Badanie było na sztucznym i teraz. Szykuje się do transferu też na sztucznym.
-
MalPog wrote:Nie próbowałaś na naturalnym? Ja wczoraj miałam transfer na cyklu naturalnym i w dniu transferu endo miało 10 mm. Na sztucznym nawet nie dopuścili mnie do transferu, bo endo było bardzo cienkie. Z doświadczeń moich i moich koleżanek estrofem sprawia, że endo słabo przyrasta. Podobno estrofem lepiej działa podawany dowcipnie.
Ja przed IUI brałam estrofem bo miałam słabe endo i lekarz mi przepisał. Brałam dopochwowo i wystarczyły 3-4 dni i endo miałam idealneMalPog lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
Nigdy nie byłam w ciąży
👱♀️27 👨🦱28
❌ IO (homa 2.1)
❌ Niedoczynność tarczycy (euthyrox 25)
❌Czynnik męski
2xIUI 👎
09.2021 start IVF
10.2021 transfer 4AA cb 💔
11.2021 transfer 4AA ❌
03.2022 transfer 4BA ❤️ -
MalPog wrote:Nie próbowałaś na naturalnym? Ja wczoraj miałam transfer na cyklu naturalnym i w dniu transferu endo miało 10 mm. Na sztucznym nawet nie dopuścili mnie do transferu, bo endo było bardzo cienkie. Z doświadczeń moich i moich koleżanek estrofem sprawia, że endo słabo przyrasta. Podobno estrofem lepiej działa podawany dowcipnie.
Mam PCOS i nie tak łatwo u mnie o owulaxje, ale czasem się udaje, ale endo. I tak koło 7mm.
Tak, stosuje estrofen dopochwowo.👩PCOS, Cienkie endometrium, Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia
Starania 5 lat
4.1.1❄️ - 😢
4.2. 2❄️ -..😪
4.2.3❄️.😥
Zmiana kliniki..
5 zdrowych śnieżynek 🥰
4.1.1 - 24 dpt. ❤
31.12.2022 - 👶 🥳🎆🥰 -
Powiedzcie mi proszę jakie jest idealne endometrium do transferu? A przy jakim nie zrobią transferu?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Powiedzcie mi proszę jakie jest idealne endometrium do transferu? A przy jakim nie zrobią transferu?
Eweszy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny