Cienkie i długie jajowody
-
Hej dziewczyny, Wczoraj odebrałam wynik mojego HSG -jajowody są drożne ale cienkie i długie. Nadmienię iż staramy się o dzidzie już 2 lata bez efektów
Jestem po 6 stymulacjach CLO, HSG, teraz miesiąc na "sucho" a jak się nie uda to w następnym cyklu zaczynamy IUI.
Czy któraś z Was miała taki wynik HSG? Może słyszałyście coś na ten temat? Jakie są szanse na naturalną ciążę, czy może pomogło IUI? Mam mętlik w głowiePomóżcie!
-
Hmm mój lewy jajowód jest długi i kręty.. dodatkowo cienki... prawy idealny. Niestety ciągle mam owu na lewy
i też nie zaszłam w ciażę od 3 lat, ale nie do końca wiem, czy to wina jajowodów, czy słabego nasienia męża
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
U mnie wyszło, że jajowody są "poskręcane" + słabe parametry nasienia (ruchliwość). Lekarz powiedział, że to utrudnia ale nie uniemożliwia naturalnego poczęcia. Ale długo sie staramy i bez efektów. W przyszłym miesiącu pierwsza inseminacja- podobno wtym przypadku ma to duży sens, bo "omijamy"cała drogę. No zobaczymy...
-
Z tego co wiem, to w czasie inseminacji nie omija się jajowodów, bo przecież jajeczko musi i tak przez nie przejść, żeby się spotkać z plemnikami.
Takie coś usłyszałam, kiedy lekarka mówiła, że przy moich niedrożnych jajowodach inseminacja daje 0% szans. Ale może się mylę.
Ale może u Was chodzi o drogę do pokonania przez plemniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:48
-
nick nieaktualnyU mnie tez wyszło że jajowody kręte długie i cienkie a badanie miałam w lutym !!!
Do tego w czerwcu badania nasienia mojego M wyszły fatalnie bo tylko 1 % zdrowych plemników
A po niespełna 3 miesiącach kuracji wojska mojego M jestem w 7 tc
Więc powodzenia dziewczyny
Ps. długie czy cienkie chyba nie ważne byle drożne -