X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Cienkie i długie jajowody
Odpowiedz

Cienkie i długie jajowody

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Wczoraj odebrałam wynik mojego HSG -jajowody są drożne ale cienkie i długie. Nadmienię iż staramy się o dzidzie już 2 lata bez efektów :( Jestem po 6 stymulacjach CLO, HSG, teraz miesiąc na "sucho" a jak się nie uda to w następnym cyklu zaczynamy IUI.
    Czy któraś z Was miała taki wynik HSG? Może słyszałyście coś na ten temat? Jakie są szanse na naturalną ciążę, czy może pomogło IUI? Mam mętlik w głowie :( Pomóżcie!

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mój lewy jajowód jest długi i kręty.. dodatkowo cienki... prawy idealny. Niestety ciągle mam owu na lewy :/ i też nie zaszłam w ciażę od 3 lat, ale nie do końca wiem, czy to wina jajowodów, czy słabego nasienia męża

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszło, że jajowody są "poskręcane" + słabe parametry nasienia (ruchliwość). Lekarz powiedział, że to utrudnia ale nie uniemożliwia naturalnego poczęcia. Ale długo sie staramy i bez efektów. W przyszłym miesiącu pierwsza inseminacja- podobno wtym przypadku ma to duży sens, bo "omijamy"cała drogę. No zobaczymy...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to w czasie inseminacji nie omija się jajowodów, bo przecież jajeczko musi i tak przez nie przejść, żeby się spotkać z plemnikami.
    Takie coś usłyszałam, kiedy lekarka mówiła, że przy moich niedrożnych jajowodach inseminacja daje 0% szans. Ale może się mylę.

Ale może u Was chodzi o drogę do pokonania przez plemniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:48

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wyszło że jajowody kręte długie i cienkie a badanie miałam w lutym !!!
    Do tego w czerwcu badania nasienia mojego M wyszły fatalnie bo tylko 1 % zdrowych plemników :(
    A po niespełna 3 miesiącach kuracji wojska mojego M jestem w 7 tc :):):):)

Więc powodzenia dziewczyny :)
    Ps. długie czy cienkie chyba nie ważne byle drożne :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ