WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt było duuuuzo stresu w dni starań,wiec nie wiem czy po prostu te nerwy nie zablokowaly owulacji plus prolaktyna 25,także zastrzyk nie jest gwarantem

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam czy moje same pękną, gin mówił że powinny ale któż to wie

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Adziulka92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja mam prolaktynę ponad norme:/ Na obniżenie nic nie dał bo powiedział, że za bardzo się stresuje i tylko w tym jest wina. No nic wierzę w to że pękną same moje dwa jajca :D

7v8rvfxm9g809w25.png
  • Adziulka92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    "pozwiedzałam" trochę wątków i jak czytam historie różnych dziewczyn to jest przerażona... Mam nadzieję że wszystkie niedogodności są już za nami i będzie teraz górki u Nas wszystkich!

Dziewczyny czy Wy się czasem nakręcacie i uprawiacie jakieś czarnowidźtwo?? bo ja chyba zaczynam lekko panikować... jak czytam o tych badaniach... jakiś problemach... rozczarowaniach... to aż mnie ściska i zaczynam panicznie się bać różnych rzeczy...

Też miałam okres co czytałam wszystko co się da, wyobrażałam sobie że mnie też może to wszystko czekać - wkręcałam różne rzeczy mężowi aż się zdenerwował i zabronił cokolwiek czytać. Także odpuściłam sobie nawet czytanie pamiętników innych dziewczyn bo ryczałam przy nich jak dziecko. Teraz mam czas na luzie, pogoda ładna, wymyślam sobie coraz to nowe rzeczy i malutkie cele żeby mieć się czym zająć :) Wcześniej były dni że potrafiłam przez kilka dni leżeć w łóżku i płakać że nie będę mieć dziecka, albo że mnie czekają różne choroby, zabiegi itp. Albo miałam czas co całymi dniami siedziałam na internecie i planowałam pokój dla dziecka, wybrałam wszystko co sie da łóżeczko, wózek, wyprawkę, butelki, smoczki, ubranka, kosmetyki WSZYSTKO! Ale na szczęście ogarnęłam się z tego.

7v8rvfxm9g809w25.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    "pozwiedzałam" trochę wątków i jak czytam historie różnych dziewczyn to jest przerażona... Mam nadzieję że wszystkie niedogodności są już za nami i będzie teraz górki u Nas wszystkich!

Dziewczyny czy Wy się czasem nakręcacie i uprawiacie jakieś czarnowidźtwo?? bo ja chyba zaczynam lekko panikować... jak czytam o tych badaniach... jakiś problemach... rozczarowaniach... to aż mnie ściska i zaczynam panicznie się bać różnych rzeczy...
    Ha ha ty to moja chyba zaginiona blizniaczka jesteś. Ja też jak czyram niektóre historie to wpadam w panike. Jakis inseminacje leki po 500L invitro poronienia itp i dodatkowo jeszcze ta debilna ustawa

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie też tłumacze to niepekniecie ostatnio pomimo zastrzyku tak,ze były naprawdę ogromne nerwy w te dni owulacyjne ,ten stres jeszcze podniósł juz lekko podwyższona prolaktyne i w końcu pęcherzyki nie pekly,czyli defacto nie było owulacji:((

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zawsze pękają same ale ginka zaproponowała wiec spoko. Z tego co ja kapuje o tym zastrzyku to on chyba tez pomaga dojrzeć lepiej bajeczkom ? Czyż nie ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ladybird zastrzyk powoduje że pęcherzyki dojrzewają i tym samym pekaja

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adziulka92 daj znać jak będziesz miała pozytywny test ;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Dziewczyny jutro mam podejście nr 2 do HSG. Mam nadzieję,że tym razem zrobią mi to badanie i nie będzie ono mega bolesne. Z tego co wiem to mam dostać jakieś znieczulenie do wenflonu wstrzyknięte. Może to i dobrze, bo myślę że będzie bardziej działało niż jakaś tabletka. Trzymajcie kciuki!
    Oczywiscie,bedziemy tam z tobà..oczywiscie myslami :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adziulka92 wrote:
    Tylko że ja mam prolaktynę ponad norme:/ Na obniżenie nic nie dał bo powiedział, że za bardzo się stresuje i tylko w tym jest wina. No nic wierzę w to że pękną same moje dwa jajca :D
    Prolaktyna powinna byc w normie,błąd ze nie dał ci nic na obnizenie,fakt ze stres ją podnosi,najwyzsze stęzenie prolaktyny jest rano.Badajàc jà nie powinno byc zblizenia dzien wczesniej,ani dotykania piersi przez partnera oraz zero stresu wtedy wynik jest prawdomówny,tylko u nas to ciezko isc na takie badanie zrelaksowanym i obojetnym czyz nie?
    Mimo to,jesli tak cie to stresuje(jak wiekszosc z nas) to jednak profilaktycznie powinien dac ci ten zastrzyk,nie zaszkodzi,a moze pomóc.

Ania pisała ze zastrzyk nie zadziałal na jej jajka...z postów zauwazylam ze czeste ciàze byly z zastosowaniem ovitrelle niz z pregnylu...ale moze tylko mnie sie tak wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 18:14

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku tak mnie skręca z bólu że ledwo chodzę a i siedzieć ciężko czyżby juz owu...???wczoraj jaja po 23 mm mogłyby już pęknąć?

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Jejku tak mnie skręca z bólu że ledwo chodzę a i siedzieć ciężko czyżby juz owu...???wczoraj jaja po 23 mm mogłyby już pęknąć?

Jak najbardziej może to być owulacja. Ja miałam tak wczoraj i niedługo jadę do gina i zobaczymy czy faktycznie to było to

Wedmoczka lubi tę wiadomość

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Witaj w klubie,tez tak miałam w sobote.Oby dojrzały i pękły :-)

Wedmoczka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pięknie ...a miałam plan zgwałcić małżonka wieczorem :P

pewnie macie rację bo już cyce zrobiły się pełne i wrażliwe...

dobrze że wczoraj nie odpuściłam tematu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 18:34

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wysyp bliźniaków nam szykuje na majówkę :)

trzymam za nas kciuki :)

Kinga40 lubi tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witaj w klubie,tez tak miałam w sobote.Oby dojrzały i pękły :-)

A idziesz sprawdzić czy pękły?

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki wybaczcie moja nieobecność ale miałam rodzinkę i nie było czasu. Chyba nie nadrobię zaległości bo wy to dziewczyny tyle drukujecie codziennie ze nie da rady :)
    U mnie chyba sie zaczęły dni płodne bo taki śluz jak kurze białko ale nie mam zapału w tym miesiącu na staranka. Jakos taka podłamana jestem :(

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczorajszy okropny ból jajników to była owulacja, potwierdzone u gina dzisiaj. Endometrium 15mm. Clo przyspieszyło mi owulacje, bo zawsze miałam 15 lub 16dc a teraz był w 13. No to teraz odliczanie :)

Wedmoczka, Adziulka92, mamakejti lubią tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Dziewczyny wczorajszy okropny ból jajników to była owulacja, potwierdzone u gina dzisiaj. Endometrium 15mm. Clo przyspieszyło mi owulacje, bo zawsze miałam 15 lub 16dc a teraz był w 13. No to teraz odliczanie :)

Trzymam teraz kciuki :)

ciekawe czy u mnie też...Kinga prawie łeb w łeb idziemy :)

Kinga40 lubi tę wiadomość

‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ