CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, jestem tu nowa
Chciałam się poradzic bardziej doświadczonych, bo nie wiem co robić.
Lekarz zdiagnozował mi pcos (hormony męskie w normie, jedynie długie cykle i cysty). Przepisał od razu duphaston, metformine i clo. Tyle, że ja nawet jeszcze się nie starała i dziecko ani jednego cyklu... Chciałam tylko zdiagnozować długie cykle, z myślą o staraniach niedługo.
Skutki uboczne clo mnie przerażają. Biorę ta metformine, ale na clo u dup jest chyba za wcześnie... Nie wiem co robić, chciałabym dać sobie szanse najpierw naturalnie ale jak nie wezmę leków to mogę zapomnieć o powrocie do tego lekarza, bo co mu powiem... A specjalista podobno dobry co robić?
Pozdrawiam i życzę wszystkim spełnienia marzeń w tym roku -
Nawojka92 wrote:Cześć, jestem tu nowa
Chciałam się poradzic bardziej doświadczonych, bo nie wiem co robić.
Lekarz zdiagnozował mi pcos (hormony męskie w normie, jedynie długie cykle i cysty). Przepisał od razu duphaston, metformine i clo. Tyle, że ja nawet jeszcze się nie starała i dziecko ani jednego cyklu... Chciałam tylko zdiagnozować długie cykle, z myślą o staraniach niedługo.
Skutki uboczne clo mnie przerażają. Biorę ta metformine, ale na clo u dup jest chyba za wcześnie... Nie wiem co robić, chciałabym dać sobie szanse najpierw naturalnie ale jak nie wezmę leków to mogę zapomnieć o powrocie do tego lekarza, bo co mu powiem... A specjalista podobno dobry co robić?
Pozdrawiam i życzę wszystkim spełnienia marzeń w tym roku
Nie wiem, czy pytanie jeszcze aktualne. Trochę dziwne, że od razu Ci wpakował clo. Miałeś badaną prolaktynę? Ona, tylko lekko podwyższona, rozwalała mi cykle pół życia. Teraz biorę leki i mam bardziej regularne cykle niż przed 30. W zasadzie idealne. Owulację też. Clo brałam dwa miesiące. Minimalną dawkę. W pierwszym miesiącu byłam okropnie rozdrażniona, takie porządne pms na początku cyklu. I miałam wzdęcia, ale ja mam jelito drażliwe. W drugim wzdęcia pozostały, nastrój był ok. No i w okresie, gdy pewno miałam owulację, lekkie kłucie w okolicy jajników. Nic wielkiego. Co nie zmienia faktu, że u Ciebie to chyba za wcześnie. To nie witamina C.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Cześć dziewczyny 😊 pierwszy raz mam cykl stymulowany Clo 3-7dc. Od wczoraj (10 DC ) mam plamienia/lekkie krwawienie... Wczoraj napisałam do lekarki i ona stwierdziła,że ok. A ja trochę panikuje, bo dziś się słabo czuje cały dzień i nie wiem czy po prostu tak na mnie zadziałało czy coś jest nie tak...czy któraś z was tak miała? 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2023, 19:14
👱♀️'94
MTHFR hetero
PAI homo
zespół antyfosfolipidowy - wykluczony
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
3cykle stymulowane ❌
👦'86
morfo 2% -> 4%