CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivian wrote:Rozumiem, mam nadzieję że znajdziesz przyczynę i szybko się uda
Dostałam lamettę chyba ze względu na brak dostępności Clo, zobaczymy jak zareaguje na ten lek, narazie nie mam skutków ubocznych no może oprócz uderzeń gorąca, ale w pt zobaczymy czy wgl działa.Vivian lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
nick nieaktualny
-
Vivian- powodzenia ♥ ja miałam owu, działania były w idealnym czasie. Zobaczymy...
Vivian, Kinia97 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
nick nieaktualny
-
Vivian wrote:Trzymam mocno kciuki ! Oby się udało i żebyśmy zobaczyły w tym miesiącu ⏸ kiedy testujesz? 😊
Dziękuję ♥ Jak @ nie przyjdzie to wtedy zatestuję nie chce się znowu rozczarować, więc cierpliwie poczekam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 19:02
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vivian, a czy na wysoką prolaktynę bierzesz jakieś leki/suplementy? Ja miała teraz cykl naturalny bez owulacji (wyszło na monitoringu), sama z ciekawości zrobiłam prolaktynę i była za wysoka... Jak ją zbijać ? Coś wiesz ? jeszcze nie konsultowałam z doktorami.
-
nick nieaktualnyNativip wrote:Vivian a przy clo nie miałaś pęcherzyków? Jaka dawkę brałaś?
Miałam i wydaje mi się że lepiej reagowałam na Clo jednak, dawkę miałam dużą bo aż 3 tabletki dziennie chyba od 2-6 dc. Miałam wykonane jeszcze badania hormonów teraz w 13dc i wyszły słabo czekam co lekarz powie jutro na te wyniki -
nick nieaktualnyAndzia35 wrote:Vivian, a czy na wysoką prolaktynę bierzesz jakieś leki/suplementy? Ja miała teraz cykl naturalny bez owulacji (wyszło na monitoringu), sama z ciekawości zrobiłam prolaktynę i była za wysoka... Jak ją zbijać ? Coś wiesz ? jeszcze nie konsultowałam z doktorami.
Ja też miałam wysoką i dostałam norprolac brałam 0,5 tabletki na noc przez 1 mc albo 1,5 już nie pamiętam, ale ładnie spadła, wiem że jest też chyba jakiś suplement ziołowy, ale nie pamiętam nazwy niestety, ja stosowałam tylko ten lek od lekarza -
Ziołowy na zbicie prolaktyny jest bodajże niepokalanek. A co do tego to ja tez mam wysoka prolaktyne jednak jak narazie lekarz przepisał mi leki na zbicie tsh bo być może to jest przyczyna tego ze prolaktyna jest wysoka. Mam 2,44 Tsh wiec teoretycznie w normie ale endokrynolog powiedział mi ze Do zajścia w ciąże powinno być od 1,5 do max 2. Wiec może tez sobie to sprawdź. Ja narazie biorę leki od 2tyg. Za miesiąc mam powtórzyć badania. Zobaczymy czy coś pomagają
-
Kinia97 wrote:Ziołowy na zbicie prolaktyny jest bodajże niepokalanek. A co do tego to ja tez mam wysoka prolaktyne jednak jak narazie lekarz przepisał mi leki na zbicie tsh bo być może to jest przyczyna tego ze prolaktyna jest wysoka. Mam 2,44 Tsh wiec teoretycznie w normie ale endokrynolog powiedział mi ze Do zajścia w ciąże powinno być od 1,5 do max 2. Wiec może tez sobie to sprawdź. Ja narazie biorę leki od 2tyg. Za miesiąc mam powtórzyć badania. Zobaczymy czy coś pomagają
-
nick nieaktualny
-
Becky- jeszcze jest nadzieja, może coś się zmieni.
U mnie jest ból piersi, podbrzusza, kłucie w jajniku, bóle pochwy. Niestety ale też sądzę, że @ się zbliża 😥Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
nick nieaktualny
-
Becky123 wrote:Każdy miesiąc wygląda tak samo więc już nawet się nie ludze.
Helcia , a kiedy planowo masz mieć?
Zwykle cykle mam 25-dniowe, jakby tak było to @ wypada 14 września.Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Wrzesień 2022r. polip
♥♥♥
Przed ciążą:
Andzia35 wrote:Dzięki tsh to nowy trop - mam identyczne jak Ty Kinia
Ja mieszkam w Niemczech i tutaj lekarz nie chciał mi zlecić badań hormonalnych wiec zrobiłam sobie w Polsce na własna rękę. Wszystkie hormony zbadałam, prolaktyna, progesteron, estradiol, testosteron, FSH,LH, SHBG,DHEA-S. I dodatkowo robiłam jeszcze profil tarczycowy (tsh,ft3 i ft4) i AMH. ale zapytaj lekarza. Myśle ze w Polsce bez problemu zleci Ci badania. Mi jeszcze oprócz tsh i prolaktyny to wyszedł za niski estradiol i trochę za duży testosteron. Poprzednie cykle miałam po 44dni dziś mam 33 i już @ a leki biorę dosc krótko. Tak ze jestem dobrej myśli. Powodzenia ✊🏼🍀🍀 -
nick nieaktualnyHelcia wrote:Powiem Ci, że ja też bardzo optymistycznie nie patrzę na to. Teraz mąż ma zrobić badania nasienia, a ja będę chciała niedługo zrobić drożność...
Zwykle cykle mam 25-dniowe, jakby tak było to @ wypada 14 września.
A to jeszcze kilka dni przed Tobą🙂
Ja już powoli przestaję mieć siłę na to wszytsko. Wiem, że nowy cykl to szansa ale ta biel na teście mnie coraz bardziej dołuje