X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 co tam u Ciebie ? :) wróciłaś do symulacji czy masz jakiś inny plan działania ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Dziękuję 😘 powiem Ci że jestem nawet pozytywnie nastawiona w tym cyklu:) cieszę się że w sumie ta @ przyszła I mogę zacząć stymulacje ( ja mam problem z hormonami I przez to moje pęcherzyki są albo słabej jakości, albo mam cykle bezowulacyjne), mam nadzieję że dobrze zareaguje na stymulacje i będzie jakaś ciut większa szansa🙏 plus jedziemy we wrześniu na wakacje i już poprostu nie mogę się doczekać 🥰 wiec moja głowa też wreszcie odpocznie, bo troche czuje się wykończona tymi staraniami :/

No i trzymam strasznie kciuki żeby ktoś się w końcu pochwalił nam tutaj ⏸😍

Wakacje ale super😃 ja już nie pamiętam, że urlop mialam 🙃

Cieszę się, że masz pozytywne nastawienie bo to napewno wyjdzie na dobre i trzymam kciuki za solidne wyniki stymulacji🤞

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa , brak dominującego pecherzyka, mam w piątek jeszcze iść na usg , endometrium w 12dc 7,1 mm,
    troche sie zdołowałam.
    powiedzial że być może będzie trzeba wdrożyć coś mocniejszego ...

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    lipa , brak dominującego pecherzyka, mam w piątek jeszcze iść na usg , endometrium w 12dc 7,1 mm,
    troche sie zdołowałam.
    powiedzial że być może będzie trzeba wdrożyć coś mocniejszego ...

Może jeszcze urośnie, a owulacja będzie później? I czerwonego winka się napij na endomerium 🍷🍷 Trzymam mocno kciuki.

A czym byłaś stymulowana teraz ?

Ja na endomerium jadłam garść orzechów brazylijskich, włoskich i suszone morele, nie wiem czy pomagało, ale endomerium przy Clo było nawet spoko

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becky123 wrote:
    Wakacje ale super😃 ja już nie pamiętam, że urlop mialam 🙃

Cieszę się, że masz pozytywne nastawienie bo to napewno wyjdzie na dobre i trzymam kciuki za solidne wyniki stymulacji🤞

Dziękuję 😘 no 3 września mam monitoring, trzymaj kciuki 🙈 stresuje się trochę bo to nowy lek nie wiem jak na niego zareaguje Ale oby dobrze

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Może jeszcze urośnie, a owulacja będzie później? I czerwonego winka się napij na endomerium 🍷🍷 Trzymam mocno kciuki.

A czym byłaś stymulowana teraz ?

Ja na endomerium jadłam garść orzechów brazylijskich, włoskich i suszone morele, nie wiem czy pomagało, ale endomerium przy Clo było nawet spoko
    teraz CLO 1 tabketkanod 5 do 9 dc .
    Może faktycznie coś ruszy później. a o endo nie mówił że złe , szału nie ma ale mogło być gorsze.
    Może gdyby nie było szansy ze coś urośnie nie kazałby mi po 3 dniach przychodzić... nie wiem sama.

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Dziękuję 😘 no 3 września mam monitoring, trzymaj kciuki 🙈 stresuje się trochę bo to nowy lek nie wiem jak na niego zareaguje Ale oby dobrze

Trzymam , trzymam😉
    Daj znac jak będziesz już po wizycie.

Vivian lubi tę wiadomość

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    I ja trzymam kciukasy , będzie dobrze 💞

Vivian lubi tę wiadomość

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja idę 30 sierpnia na wizytę, może ze 2 dni później na monitoring

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Lusia30 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od którego dnia cyklu i przez ile dni miałyście zalecane stosować Clo na wzrost pęcherzyków?

• Kinia97 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia30 wrote:
    Dziewczyny od którego dnia cyklu i przez ile dni miałyście zalecane stosować Clo na wzrost pęcherzyków?

Ja brałam i od 2 do 6 dc i od 5 do 9dc tak ze wszystko jest indywidualną kwestią, i dużo zależy od lekarza 🙂

• Olga1987 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Odkupie clostillbegyt jeśli któraś z Was już nie potrzebuje.. prośba o kontakt 784321619.

f0f056cf2f.png
    Starania od 02.2020,
    *naturalna CB 08.03.2021,
    *od 07.2021 - 6 cykli stymulacji na aromku + ovitrelle
    *18.01.2022 aromek + ovitrelle ~ IUI 30 mln/36%,
    01.02 - 14 dpIUI beta 139, prog 37
    05.02 - 18 dpIUI beta 1079 🙉
    08.02 - 21 dpIUI beta 3973
    22.02 - 35 dpIUI ❤️ CRL 1 cm
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR* hetero, PAI-1** - homo
    30.05 - badania prenatalne 2 trym. Wodonercze łagodne - miedniczki 7 mm. Wody płodowe na górnej granicy.
    08.08 - badania prenatalne 3 trym. 1826 gramy/80 perc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia30 wrote:

Zgadzam się z Kinia97 to bardzo indywidualna sprawa. U mnie jest problem z hormonami I ja miałam stymulacje Clo 3 tabl dziennie od 2 dc do 6 dc potem ok 12 dc monitoring :)

• Lusia30 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny na odpowiedzi :)

Kinia97 lubi tę wiadomość

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj miałam monitoring , brak owulacji I pęcherzyków. endometrium przez 3 dni wzrosło z 7,1 do 9 .
    dostałam duphaston na 10 dni i w przyszłym miesiącu mam wybrać znowu ostatnie 5 CLO 1X1 CzylI TYLE CO W TYM CYKLU I JAK ZNOWU Nie BEDZIE REAKCJI to ma.mi wdrożyć cos innego ...
    byłam tak oszołomiona I zdenerwowana ze całą się trzęsłam przed wizytą. ech
    zobaczymy co przyniesie kolejny cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 11:49

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:
    wczoraj miałam monitoring , brak owulacji I pęcherzyków. endometrium przez 3 dni wzrosło z 7,1 do 9 .
    dostałam duphaston na 10 dni i w przyszłym miesiącu mam wybrać znowu ostatnie 5 CLO 1X1 CzylI TYLE CO W TYM CYKLU I JAK ZNOWU Nie BEDZIE REAKCJI to ma.mi wdrożyć cos innego ...

Przykro mi 😔 ale trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki ✊🏼 A z jakiego powodu nie występuje u Ciebie owulacja? Masz postawiona jakaś diagnozę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eurcynia wrote:

Przykro mi :( A lekarz nie zdecydował żeby zwiększyć dawkę Clo skoro na tą nie odpowiadasz? :/

Trzymam kciuki aby następny cykl był szczęśliwy 🍀

• Eurcynia Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Przykro mi :( A lekarz nie zdecydował żeby zwiększyć dawkę Clo skoro na tą nie odpowiadasz? :/

Trzymam kciuki aby następny cykl był szczęśliwy 🍀
    dal mi duphaston , od dziś na 10 dni i do okresu estrofem 2x1 i znowu mam brać po 1 tabletce i dopiero jak nic jje ruszy to da ki coś innego ...
    nie będę się teraz nastawiać po prostu bo to najgorsze.pozniej sie rozczarowac .

Dziewczyny czy która brała estrofem i miała okropne bóle piersi właściwie sutkow ?
    od kiedy mialam 3 dni kiedy brałam 3x1 to mi odpadają nie daj Boże jak sobie dotkne mocniej, boli nawet jak chodzę

euthyrox 37,5 mg
    Metformax 500 3x1
    Ovarin
    wit D3
    Wit B Complex

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Andzia35 co tam u Ciebie ? :) wróciłaś do symulacji czy masz jakiś inny plan działania ?
    Hej Vivian, ja zdecydowałam się w tym roku jeszcze pogłębić diagnostykę i poszukać przyczyn. Narazie bez stymulacji ale naturalnie niestety nie wychodzi tez. Jeżeli wrócę do stymulacji to teraz wolałabym przejść na almette bo przy clo miałam za duzi pęcherzyków … Jakos patrząc na brak sukcesów ostatnio dziewczyn w tym wątku stymulacja clo nie napawa optymizmem.. a Tobie dlaczego lekarz zmienił na almette ?

f2w3rjjg2cdpokqz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia35 wrote:
    Hej Vivian, ja zdecydowałam się w tym roku jeszcze pogłębić diagnostykę i poszukać przyczyn. Narazie bez stymulacji ale naturalnie niestety nie wychodzi tez. Jeżeli wrócę do stymulacji to teraz wolałabym przejść na almette bo przy clo miałam za duzi pęcherzyków … Jakos patrząc na brak sukcesów ostatnio dziewczyn w tym wątku stymulacja clo nie napawa optymizmem.. a Tobie dlaczego lekarz zmienił na almette ?

Rozumiem, mam nadzieję że znajdziesz przyczynę i szybko się uda :)

Dostałam lamettę chyba ze względu na brak dostępności Clo, zobaczymy jak zareaguje na ten lek, narazie nie mam skutków ubocznych no może oprócz uderzeń gorąca, ale w pt zobaczymy czy wgl działa.

‹‹ 3421 3422 3423 3424 3425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ