CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Pełnego słońca i pozytywów wiosennego dnia dziewczynyPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
U mnie obiad na piecu,sniadanie w ogrodzie,a teraz odpoczywam sobie przed popoludniową pracą na słoneczku.
Dzis moje jajniki jakby spały,nic nie czuje,wczoraj kłucie i takie pieczenie czułam wiec pewnie wczoraj ovu była.
Czyli dzis moge byc 1 dzien poodliczanie podjęte
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:03
Antoś IVF,Julisia natural
-
Wedmoczka wrote:Tak se poczytałam o tych ciążach z niedrożnych jajowodów i wychodzi że szanse są i czasem jajca są przechwytywane przez zdrowy jajowód
i tak mi sie przypomniała sytuacja z poprzedniego miesiąca co pisałam że na 2 pierwszych monitach jajo bylo po lewej stronie a ciałko żółte w 19dc juz było w prawym...wtedy myślałam że lekarz się machnął..a teraz myślę że może przechwycone zostało
Siostro czekam na wieści o Twoich jajkach...jutro masz monit tak?
Tak jest, jutro o 16:40 poszukamy jajeczek;) napiszę szczerze, zastrzyki z Gonalu mnie wykańczają, psychicznie, ale jak ma mi to ochronić endometrium, które zubożało po CLO (wcześniej nie miałam z tym problemu), to niech już będzie ten Gonal, mam nadzieję, że ostatni raz dzisiaj będę się kłuć..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Jagna 75 wrote:U mnie obiad na piecu,sniadanie w ogrodzie,a teraz odpoczywam sobie przed popoludniową pracą na słoneczku.
Dzis moje jajniki jakby spały,nic nie czuje,wczoraj kłucie i takie pieczenie czułam wiec pewnie wczoraj ovu była.
Czyli dzis moge byc 1 dzien poodliczanie podjęte
Jagna, sielsko u Ciebie, na miejscu Twoich Bliźniaków pośpieszyłabym się...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Jagna, sielsko u Ciebie, na miejscu Twoich Bliźniaków pośpieszyłabym się....
Teraz to wazne by te jaja pèkly wczoraj,no i mam nadzieje ze prawa strona jest drozna jak i lewa...pozostaje czekacAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Nie wiem czy wczesniej zatestuje,bo w sumie za 10 dni moglabym spróbowac ale z drugiej strony boje sie negatywu i boje sie dwóch kresek.Testy bede miec juz lada dzien,bedà czekac ale czy je zrobie wczesniej nie wiem.Tak dlugo czekam ze te trzy dni nie zrobią roznicy a z pewnoscià bedà prawdomowne.Na peeno was poinformuje o mojej decyzji...pewnie po fakcie jak ostatnim razem,z pelnym zaskoczeniem..
Teraz to wazne by te jaja pèkly wczoraj,no i mam nadzieje ze prawa strona jest drozna jak i lewa...pozostaje czekac
Jagna, ale ja o tym, żeby Twoje Bliźniaki już nie czekały tylko w tym cyklu przyszły, bo u Ciebie tak sielsko anielsko;)
a Ty moja Droga testuj kiedy Ci intuicja podpowie!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Tak jest, jutro o 16:40 poszukamy jajeczek;) napiszę szczerze, zastrzyki z Gonalu mnie wykańczają, psychicznie, ale jak ma mi to ochronić endometrium, które zubożało po CLO (wcześniej nie miałam z tym problemu), to niech już będzie ten Gonal, mam nadzieję, że ostatni raz dzisiaj będę się kłuć...
No z tym endo to jest kiepsko po CLO...moja osobista obserwacja w tam tym cyklu prawie bez winka i lipa max 6,5 mi urosło...
a teraz grzecznie od @ codziennie lampka wina czerwonego i powiem szczerze jestem w szoku że wczoraj w 12dc miałam 8,1 a pewnie jeszcze urośnie
trzymam mocno kciuki za ładne jajkaPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
To juz chyba wole to wino wypic niz kolejna tabletke lykac
przynajmniej z niego dodatkowa korzyść bedzie w okolicy owulki
nowy początek 12-2015
03-2016 pierwszy cykl z Clo
04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia -
Kurde a ja dostałam jakieś (glucophage czyli metformina) prochy na obniżenie insuliny przy których kategorycznie nie można pić alkoholu... w poprzednim cyklu w okolicach owulacji moje endo miało 7mm ciekawe jak będzie teraz... ale lekko wystraszyło mnie to że clo niszczy endo... ohhh no zawsze coś jak na złość!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:17
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
nick nieaktualny
-
mamakejti wrote:Jagna, ale ja o tym, żeby Twoje Bliźniaki już nie czekały tylko w tym cyklu przyszły, bo u Ciebie tak sielsko anielsko;)
a Ty moja Droga testuj kiedy Ci intuicja podpowie!
Trzeba jakos pozytywnie myslec,inaczej zle pomysle i zle bedzieLadybird:) lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dopiero co Wam pisałam, że testy ovu wychodzą blade a zrobiłam teraz i druga kreska jest prawie identyczna
Zrobię jeszcze raz wieczorem. Czyli działamy według zaleceń ginekologa
Ale te dwie kreseczki cieszą a co dopiero by było jakby takie same pojawiły się na ciążowym! -
atena87 wrote:Kurde a ja dostałam jakieś (glucophage czyli metformina) prochy na obniżenie insuliny przy których kategorycznie nie można pić alkoholu... w poprzednim cyklu w okolicach owulacji moje endo miało 7mm ciekawe jak będzie teraz... ale lekko wystraszyło mnie to że clo niszczy endo... ohhh no zawsze coś jak na złość!Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna mam nadzieję, muszę to po prostu sprawdzić (najgorszy jest czas... że to trwa... nic od ręki)
Adziulka92 wiem!!! też się tak jarałam w zeszłym miesiącu (zwłaszcza że mi owulacyjne nie wychodziły tzn nigdy 2 aż tak ciemnej kreski nie widziałam i wybrałam się do gina z myślą że to pewnie testy nie działają w końcu to tylko papierek... a tu zonk to ja nie działam...) i też tak myślałam że kurcze taki test ciążowy zobaczyć wow... Mama nadzieję że w ciążowym też takie krechy zobaczysz już niebawemWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 12:02
Adziulka92 lubi tę wiadomość
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Mi też Clo nie popsuło endo. Wcześniej miałam kiepskie a raczej wcale. Teraz w 13dc 8mm i przez kilka dni pewnie jeszcze urośnie
Jedynie z śluzem dalej problem:( Czasem jest trochę bardziej wilgotno ale śluzu płodnego, rozciągliwego to nie miałam nigdy
Ale w tym cyklu mam żel conceive plus - wczoraj pierwszy raz użyliśmy i zadowolona jestem mega!
-
Nie to ja ze śluzem nie mam problemu ale to chyba efekt siemienia lnianego... dzień dnia 2 łyżeczki tego kisielu zjadam i dalej uważam że Inofem jest gorszy w smaku;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 12:09
-
Witajcie dziewczyny.
Mam pytanko, czy jeżeli mój mąż plemniki kategorii ruchu A ma 50% to chyba starczy jak będą przytulanki raz dziennie w okresie owulacji? Mnie wczoraj tak jajniki bolały że myślałam że wybuchną, nigdy tak nie miałam. Dzisiaj idę do gina zobaczyć czy już pękły moje jajeczka.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤