WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pełnego słońca i pozytywów wiosennego dnia dziewczyny :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obiad na piecu,sniadanie w ogrodzie,a teraz odpoczywam sobie przed popoludniową pracą na słoneczku.
    Dzis moje jajniki jakby spały,nic nie czuje,wczoraj kłucie i takie pieczenie czułam wiec pewnie wczoraj ovu była.
    Czyli dzis moge byc 1 dzien po :-) odliczanie podjęte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:03

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Tak se poczytałam o tych ciążach z niedrożnych jajowodów i wychodzi że szanse są i czasem jajca są przechwytywane przez zdrowy jajowód :)

i tak mi sie przypomniała sytuacja z poprzedniego miesiąca co pisałam że na 2 pierwszych monitach jajo bylo po lewej stronie a ciałko żółte w 19dc juz było w prawym...wtedy myślałam że lekarz się machnął..a teraz myślę że może przechwycone zostało :)

Siostro czekam na wieści o Twoich jajkach...jutro masz monit tak? :)

Tak jest, jutro o 16:40 poszukamy jajeczek;) napiszę szczerze, zastrzyki z Gonalu mnie wykańczają, psychicznie, ale jak ma mi to ochronić endometrium, które zubożało po CLO (wcześniej nie miałam z tym problemu), to niech już będzie ten Gonal, mam nadzieję, że ostatni raz dzisiaj będę się kłuć...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    U mnie obiad na piecu,sniadanie w ogrodzie,a teraz odpoczywam sobie przed popoludniową pracą na słoneczku.
    Dzis moje jajniki jakby spały,nic nie czuje,wczoraj kłucie i takie pieczenie czułam wiec pewnie wczoraj ovu była.
    Czyli dzis moge byc 1 dzien po :-) odliczanie podjęte

Jagna, sielsko u Ciebie, na miejscu Twoich Bliźniaków pośpieszyłabym się....;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jagna, sielsko u Ciebie, na miejscu Twoich Bliźniaków pośpieszyłabym się....;)
    Nie wiem czy wczesniej zatestuje,bo w sumie za 10 dni moglabym spróbowac ale z drugiej strony boje sie negatywu i boje sie dwóch kresek.Testy bede miec juz lada dzien,bedà czekac ale czy je zrobie wczesniej nie wiem.Tak dlugo czekam ze te trzy dni nie zrobią roznicy a z pewnoscià bedà prawdomowne.Na peeno was poinformuje o mojej decyzji...pewnie po fakcie jak ostatnim razem,z pelnym zaskoczeniem..
    Teraz to wazne by te jaja pèkly wczoraj,no i mam nadzieje ze prawa strona jest drozna jak i lewa...pozostaje czekac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nie wiem czy wczesniej zatestuje,bo w sumie za 10 dni moglabym spróbowac ale z drugiej strony boje sie negatywu i boje sie dwóch kresek.Testy bede miec juz lada dzien,bedà czekac ale czy je zrobie wczesniej nie wiem.Tak dlugo czekam ze te trzy dni nie zrobią roznicy a z pewnoscià bedà prawdomowne.Na peeno was poinformuje o mojej decyzji...pewnie po fakcie jak ostatnim razem,z pelnym zaskoczeniem..
    Teraz to wazne by te jaja pèkly wczoraj,no i mam nadzieje ze prawa strona jest drozna jak i lewa...pozostaje czekac

Jagna, ale ja o tym, żeby Twoje Bliźniaki już nie czekały tylko w tym cyklu przyszły, bo u Ciebie tak sielsko anielsko;)
    a Ty moja Droga testuj kiedy Ci intuicja podpowie!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Tak jest, jutro o 16:40 poszukamy jajeczek;) napiszę szczerze, zastrzyki z Gonalu mnie wykańczają, psychicznie, ale jak ma mi to ochronić endometrium, które zubożało po CLO (wcześniej nie miałam z tym problemu), to niech już będzie ten Gonal, mam nadzieję, że ostatni raz dzisiaj będę się kłuć...

No z tym endo to jest kiepsko po CLO...moja osobista obserwacja w tam tym cyklu prawie bez winka i lipa max 6,5 mi urosło...

a teraz grzecznie od @ codziennie lampka wina czerwonego i powiem szczerze jestem w szoku że wczoraj w 12dc miałam 8,1 a pewnie jeszcze urośnie :)

trzymam mocno kciuki za ładne jajka :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie chyba zmusic do tego wina. Cuagle o nim piszecie...

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1988 wrote:
    Musze sie chyba zmusic do tego wina. Cuagle o nim piszecie...

nie zmuszaj się;) sa wyciągi z wina czerwonego w postaci kapsułek, poszukaj w necie;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz chyba wole to wino wypic niz kolejna tabletke lykac ;-) przynajmniej z niego dodatkowa korzyść bedzie w okolicy owulki ;-)

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja dostałam jakieś (glucophage czyli metformina) prochy na obniżenie insuliny przy których kategorycznie nie można pić alkoholu... w poprzednim cyklu w okolicach owulacji moje endo miało 7mm ciekawe jak będzie teraz... ale lekko wystraszyło mnie to że clo niszczy endo... ohhh no zawsze coś jak na złość!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:17

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam glucophage. Nie łączyłam nigdy z alkoholem, ale moja endokrynolog poradziła żeby po prostu nie brać tabletki kiedy chce się napić alkoholu. Oczywiście sporadycznie, a nie co drugi dzień ;)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jagna, ale ja o tym, żeby Twoje Bliźniaki już nie czekały tylko w tym cyklu przyszły, bo u Ciebie tak sielsko anielsko;)
    a Ty moja Droga testuj kiedy Ci intuicja podpowie!
    Co do testowania to moja intuicja wyłączons he he..tak,blizniaki bedą jak nic.
    Trzeba jakos pozytywnie myslec,inaczej zle pomysle i zle bedzie :-)

Ladybird:) lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Adziulka92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co Wam pisałam, że testy ovu wychodzą blade a zrobiłam teraz i druga kreska jest prawie identyczna :D Zrobię jeszcze raz wieczorem. Czyli działamy według zaleceń ginekologa :)

Ale te dwie kreseczki cieszą a co dopiero by było jakby takie same pojawiły się na ciążowym! <3

7v8rvfxm9g809w25.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Kurde a ja dostałam jakieś (glucophage czyli metformina) prochy na obniżenie insuliny przy których kategorycznie nie można pić alkoholu... w poprzednim cyklu w okolicach owulacji moje endo miało 7mm ciekawe jak będzie teraz... ale lekko wystraszyło mnie to że clo niszczy endo... ohhh no zawsze coś jak na złość!
    Mysle ze clo nie zawsze tak działa na kazdą ze endo kiepskie..ja jestem na drugim cyklu z clo i 12dc mialam 7 a do ovu jeszcze 4 dni mialam to i podroslo jeszcze.Kazdy cykl inny wiec i moze w nastepnym cyklu bede miec inne,kto to wie.Moze to zasluga castagnusa,juz drugi miesiac go łykam i podwojnà dawke witamin...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mam nadzieję, muszę to po prostu sprawdzić (najgorszy jest czas... że to trwa... nic od ręki)

Adziulka92 wiem!!! też się tak jarałam w zeszłym miesiącu (zwłaszcza że mi owulacyjne nie wychodziły tzn nigdy 2 aż tak ciemnej kreski nie widziałam i wybrałam się do gina z myślą że to pewnie testy nie działają w końcu to tylko papierek... a tu zonk to ja nie działam...) i też tak myślałam że kurcze taki test ciążowy zobaczyć wow... Mama nadzieję że w ciążowym też takie krechy zobaczysz już niebawem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 12:02

Adziulka92 lubi tę wiadomość

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Adziulka92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też Clo nie popsuło endo. Wcześniej miałam kiepskie a raczej wcale. Teraz w 13dc 8mm i przez kilka dni pewnie jeszcze urośnie :) Jedynie z śluzem dalej problem:( Czasem jest trochę bardziej wilgotno ale śluzu płodnego, rozciągliwego to nie miałam nigdy :( Ale w tym cyklu mam żel conceive plus - wczoraj pierwszy raz użyliśmy i zadowolona jestem mega!

7v8rvfxm9g809w25.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to ja ze śluzem nie mam problemu ale to chyba efekt siemienia lnianego... dzień dnia 2 łyżeczki tego kisielu zjadam i dalej uważam że Inofem jest gorszy w smaku;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 12:09

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Mam pytanko, czy jeżeli mój mąż plemniki kategorii ruchu A ma 50% to chyba starczy jak będą przytulanki raz dziennie w okresie owulacji? Mnie wczoraj tak jajniki bolały że myślałam że wybuchną, nigdy tak nie miałam. Dzisiaj idę do gina zobaczyć czy już pękły moje jajeczka.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą mój kalendarz wyswietlił takà info:trzeci dzien trzeciego tygodnia ciàzy,roztrzygnèlo sie to jskiej płci bedzie moje dziecko,jakie zdolne bedzie,jaki temperament bedzie miec.
    Jak fajnie to brzmi...

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ