X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Witam mam pytanie. czy ty podchodzisz do iui na naturalnym cyklu?

Nie, poprzedni cykl odpoczywałam, a w tym Menopur, doktorek powiedział, że koło 40;) to lepiej wypada Menopur lub Mensinorm, ale tego ostatniego nie mogłam nigdzie dstać...
    właśnie się natknęłam na fajną zajawkę artykułu
    http://www.termedia.pl/Czasopismo/Ginekologia_Praktyczna-5/Streszczenie-4083
    próbowałam też z Gonalem F właśnie ale nic nie wyszło....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Nie, poprzedni cykl odpoczywałam, a w tym Menopur, doktorek powiedział, że koło 40;) to lepiej wypada Menopur lub Mensinorm, ale tego ostatniego nie mogłam nigdzie dstać...
    właśnie się natknęłam na fajną zajawkę artykułu
    http://www.termedia.pl/Czasopismo/Ginekologia_Praktyczna-5/Streszczenie-4083
    próbowałam też z Gonalem F właśnie ale nic nie wyszło....
    Mi powiedział że mam podejść na naturalnyM cyklu I trochę się boję że coś się Nie uda. A to jednak prawie 1 tys.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Dziewczyny potrzebuje pomocy. Jestem 15dpo, i właśnie zobaczyłam cień. Brać lutkę czy się wstrzymać? Wolałabym nie chodować torbieli bo wiem, że może dawać cień. Jak by była mocna kreska to bym się nie zastanawiała.

Edit. To cień czy kreska?
    80a3158d59b4e758med.jpg
    Toż to ładna kreseczka, a nie cień. Jesteś kochana w ciąży. Gratuluję

marzusiax lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Marzusiax gratuluję, piękna kreska!!

marzusiax lubi tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pisałam do was porady jakiś tydzień temu Chodziło mi o udaną stymulacje klo oraz o to że nagle urosło mi TSH kiedy powtarzałam wyniki Zrobiłam także prolaktynę i wyszło mi 35 czyli ponad normę ale na monitoringu owulacja była mimo to lekarz dał mi Bromergon pół tabletki na noc i teraz powtarzałam wyniki TSH to zrobiłam od razu prolaktyny I spadła mi poniżej normy teraz wynosi 3 i teraz nie wiem co robić Słyszałam że jak odrzuci się tabletki to prolaktyna bardzo skacze no Ale znowu jak będę brała to może ona całkowicie spaść a nie wiem czy mogłabym brać jedną czwartą tabletki Co wy o tym myślicie

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sezon truskawkowy u mnie w ogródku mija,ale z wczorajszych zbiorów jeszcze ciasto sie zrobiło.Wlasnie pije kawusie.. :-)

20160628-111754.jpg

marzusiax, agnes87, Kinga40, Misia 69 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Dodam jeszcze że do tej pory oprócz problemów z TSH LH i FSH prolaktynę miałam Zawsze w normie bez obciążania I z obciążeniem Dlatego byłam bardzo zdziwiona że urosła lekarz dał tabletki ale teraz sobie tak myślę że może to moja niepotrzebna panika W ostatnie dni byłam w stresie przez te wszystkie monitoringi i czekanie na owulację i tak sobie myślę że może ta prolaktyna chwilowo wzrosła a ja niepotrzebnie teraz Biorę tabletki a jakie Odrzucam to boję się że rzeczywiście urośnie

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Mi powiedział że mam podejść na naturalnyM cyklu I trochę się boję że coś się Nie uda. A to jednak prawie 1 tys.

ja bym do IUI na naturalnym cyklu nie odchodziła, jak mam maksymalizować szanse to ze wspomaganiem, nie ma co marnować IUI, wiadomo, że robi się tylko do 6 razy, przynajmniej statystycznie, jak już to poprosiłabym wspomagacz na pęknięcie, bo przeciez wyznaczenie godziny IUI zalezne jest od czasu owulacji, przy podaniu ovitrelle czy pregnylu można dokładniej ten czas ustalić

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Hej dziewczyny pisałam do was porady jakiś tydzień temu Chodziło mi o udaną stymulacje klo oraz o to że nagle urosło mi TSH kiedy powtarzałam wyniki Zrobiłam także prolaktynę i wyszło mi 35 czyli ponad normę ale na monitoringu owulacja była mimo to lekarz dał mi Bromergon pół tabletki na noc i teraz powtarzałam wyniki TSH to zrobiłam od razu prolaktyny I spadła mi poniżej normy teraz wynosi 3 i teraz nie wiem co robić Słyszałam że jak odrzuci się tabletki to prolaktyna bardzo skacze no Ale znowu jak będę brała to może ona całkowicie spaść a nie wiem czy mogłabym brać jedną czwartą tabletki Co wy o tym myślicie
    Mozesz brac 1/4 to dawka profilaktyczna.Kiedy ja unormowałam swoją prolaktyne to lekarz powiedzisl ze jest ok a ze 1/4tabl.moge brac profilaktycznie przez jakis czas

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaa czyli brać 1/4 i po tej dawce już mi nie spadnie jeszcze bardziej? A Ty nadal bierzesz czy już nie? Czy zawsze tak jest ze po odstawieniu prolaktyna mocno skacze w górę? Czy może tylko u tych którzy mieli jej dużo za dużo? Bo ja od dwóch lat miałam w normie a teraz skoczyła do 35 to i tak nie duzo ponad normę

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Sezon truskawkowy u mnie w ogródku mija,ale z wczorajszych zbiorów jeszcze ciasto sie zrobiło.Wlasnie pije kawusie.. :-)

20160628-111754.jpg
    Jagna co Ty mi zrobiłaś... Ślina mi z ust wycieka. Też chcę i to przyjemniej ze dwa kawałki ;)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    A Dodam jeszcze że do tej pory oprócz problemów z TSH LH i FSH prolaktynę miałam Zawsze w normie bez obciążania I z obciążeniem Dlatego byłam bardzo zdziwiona że urosła lekarz dał tabletki ale teraz sobie tak myślę że może to moja niepotrzebna panika W ostatnie dni byłam w stresie przez te wszystkie monitoringi i czekanie na owulację i tak sobie myślę że może ta prolaktyna chwilowo wzrosła a ja niepotrzebnie teraz Biorę tabletki a jakie Odrzucam to boję się że rzeczywiście urośnie
    Moze wczesniej to byl bład labolatorium albo stres podwyzszył prolaktyne.Dlatego jak robi sie prolaktyne to dzien wczesniej zero ciezkiego wysiłku zero podniet i zero stresu czy emocji inaczej wynik wyjdzie fałszywy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Ahaa czyli brać 1/4 i po tej dawce już mi nie spadnie jeszcze bardziej? A Ty nadal bierzesz czy już nie? Czy zawsze tak jest ze po odstawieniu prolaktyna mocno skacze w górę? Czy może tylko u tych którzy mieli jej dużo za dużo? Bo ja od dwóch lat miałam w normie a teraz skoczyła do 35 to i tak nie duzo ponad normę
    Ja prolaktyne mialam wysoką prawie dwa lata temu.Teraz nie badam jej bo cykle stymulowane od początku do konca.We wrzesniu zeszlego roku mialam max normy ale gin z kliniki powiedział ze mam sie nimi teraz nie przejmowac bo tsh tez wyszlo troche wysokie.Obecnie tsh mam niskie wiec i pewnie prolaktyna nie szaleje.Zauwazylam ze jak tsh mam 3 to prolaktyna mi swiruje.
    Mysle ze przez tydzien max 10 dni bierz 1/4 a potem mozesz przestac Chyba ze lekarz powie inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 12:44

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja prolaktyny miałam w normie a teraz przez ten stres skoczyło mi TSH i prolaktyna także Zrobię tak jak mówisz wezmę jedną czwartą tabletki przez jakiś czas a potem Odłożę i zobaczę czy podskoczyła Ja też mam całkowicie stymulowane cykle bo sama bym bez hormonów cyklu nie miała teraz muszę na miesiąc odłożyć i uformować moje TSH Szkoda mi tego miesiąca ale widzę że po zwiększonej dawce już coś Idzie ku pozytywnemu jeśli chodzi o TSH i ft4 także jestem dobrej myśli i tak będę się starała bo słyszałam o zjawisku odbicia clo. Czyli że dużo kobiet po odstawieniu tabletek zachodziło w ciąży

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

20160628-111754.jpg
    To serniczek na zimno?! O jacie jak smacznie wygląda! Ślinka mi cieknie na sam widok :)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Moze wczesniej to byl bład labolatorium albo stres podwyzszył prolaktyne.Dlatego jak robi sie prolaktyne to dzien wczesniej zero ciezkiego wysiłku zero podniet i zero stresu czy emocji inaczej wynik wyjdzie fałszywy
    Czyli u mnie na pewno na wynik miało wpływ stresu który przechodziłam w związku z monitoringiem cyklu i oczekiwaniem a dzień wcześniej miałam troszkę słaby humor wysiłku żadnego nie miałam jednak wiem że tego dnia doszło do zbliżenia a Słyszałam że nawet to zwiększa poziom prolaktyny może niepotrzebnie panikowała mi nie były mi potrzebne żadne tabletki a teraz boję się je odstawić ale zrobię tak jak ty radzisz zmniejsza do jednej czwartej a potem odstawię i zrobię kontrolny wynik

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, w tym cyklu brałam clo, a w czwartek wczesnym rankiem dostałam Ovitrelle(odpowiednik pregnylu) na pękniecie pęcherzyków. Ginekolog kazał mi zrobić test ciążowy jutro rano ale dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam. Wyszedł pozytywny. Druga kreska bladsza ale zdecydowanie widoczna. I tu mam pytanie. Czy dwie kreski mogą być nadal wynikiem zastrzyku? Na ulotce niby jest napisane że przez 10 dni może dawać fałszywie dodatni wynik testu ale z drugiej strony dziewczyny piszą że już po 4 dniach od Ovitrelle wychodziły im testy negatywne.

• kate55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, w tym cyklu brałam clo, a w czwartek wczesnym rankiem dostałam Ovitrelle(odpowiednik pregnylu) na pękniecie pęcherzyków. Ginekolog kazał mi zrobić test ciążowy jutro rano ale dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam. Wyszedł pozytywny. Druga kreska bladsza ale zdecydowanie widoczna. I tu mam pytanie. Czy dwie kreski mogą być nadal wynikiem zastrzyku? Na ulotce niby jest napisane że przez 10 dni może dawać fałszywie dodatni wynik testu ale z drugiej strony dziewczyny piszą że już po 4 dniach od Ovitrelle wychodziły im testy negatywne.
    najlepiej betę zrób i będzie wszystko jasne ;) bo tak to możemy tylko wróżyć ;)

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

20160628-111754.jpg
    Jagna! Ciasto obłędne! Proszę o przepis :)

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:

czyli jesteś 5 dni po ovitrellu? troszkę za wcześnie na testowanko ale ja kibicuje
    jeśli dojdzie do zaplodnienia to hcg jest wytwarzane w organizmie od 6 dnia po owulacji.hcg jest wtedy jeszcze bardzo niskie ale pomalutku rośnie.
    Jeszcze jest kwestia jaką dawkę ovitrellu dostałaś moze dziewczynom co wychodziły testy negatywne dostały bardzo niską dawkę i organizm szybko ją wydalil.
    Trzymam kciuki za kropka☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ