CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
ana1122 wrote:Witam mam pytanie. czy ty podchodzisz do iui na naturalnym cyklu?
Nie, poprzedni cykl odpoczywałam, a w tym Menopur, doktorek powiedział, że koło 40;) to lepiej wypada Menopur lub Mensinorm, ale tego ostatniego nie mogłam nigdzie dstać...
właśnie się natknęłam na fajną zajawkę artykułu
http://www.termedia.pl/Czasopismo/Ginekologia_Praktyczna-5/Streszczenie-4083
próbowałam też z Gonalem F właśnie ale nic nie wyszło...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Nie, poprzedni cykl odpoczywałam, a w tym Menopur, doktorek powiedział, że koło 40;) to lepiej wypada Menopur lub Mensinorm, ale tego ostatniego nie mogłam nigdzie dstać...
właśnie się natknęłam na fajną zajawkę artykułu
http://www.termedia.pl/Czasopismo/Ginekologia_Praktyczna-5/Streszczenie-4083
próbowałam też z Gonalem F właśnie ale nic nie wyszło.... -
Toż to ładna kreseczka, a nie cień. Jesteś kochana w ciąży. Gratuluję
marzusiax lubi tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Hej dziewczyny pisałam do was porady jakiś tydzień temu Chodziło mi o udaną stymulacje klo oraz o to że nagle urosło mi TSH kiedy powtarzałam wyniki Zrobiłam także prolaktynę i wyszło mi 35 czyli ponad normę ale na monitoringu owulacja była mimo to lekarz dał mi Bromergon pół tabletki na noc i teraz powtarzałam wyniki TSH to zrobiłam od razu prolaktyny I spadła mi poniżej normy teraz wynosi 3 i teraz nie wiem co robić Słyszałam że jak odrzuci się tabletki to prolaktyna bardzo skacze no Ale znowu jak będę brała to może ona całkowicie spaść a nie wiem czy mogłabym brać jedną czwartą tabletki Co wy o tym myślicie
-
A Dodam jeszcze że do tej pory oprócz problemów z TSH LH i FSH prolaktynę miałam Zawsze w normie bez obciążania I z obciążeniem Dlatego byłam bardzo zdziwiona że urosła lekarz dał tabletki ale teraz sobie tak myślę że może to moja niepotrzebna panika W ostatnie dni byłam w stresie przez te wszystkie monitoringi i czekanie na owulację i tak sobie myślę że może ta prolaktyna chwilowo wzrosła a ja niepotrzebnie teraz Biorę tabletki a jakie Odrzucam to boję się że rzeczywiście urośnie
-
ana1122 wrote:Mi powiedział że mam podejść na naturalnyM cyklu I trochę się boję że coś się Nie uda. A to jednak prawie 1 tys.
ja bym do IUI na naturalnym cyklu nie odchodziła, jak mam maksymalizować szanse to ze wspomaganiem, nie ma co marnować IUI, wiadomo, że robi się tylko do 6 razy, przynajmniej statystycznie, jak już to poprosiłabym wspomagacz na pęknięcie, bo przeciez wyznaczenie godziny IUI zalezne jest od czasu owulacji, przy podaniu ovitrelle czy pregnylu można dokładniej ten czas ustalić"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Niki69 wrote:Hej dziewczyny pisałam do was porady jakiś tydzień temu Chodziło mi o udaną stymulacje klo oraz o to że nagle urosło mi TSH kiedy powtarzałam wyniki Zrobiłam także prolaktynę i wyszło mi 35 czyli ponad normę ale na monitoringu owulacja była mimo to lekarz dał mi Bromergon pół tabletki na noc i teraz powtarzałam wyniki TSH to zrobiłam od razu prolaktyny I spadła mi poniżej normy teraz wynosi 3 i teraz nie wiem co robić Słyszałam że jak odrzuci się tabletki to prolaktyna bardzo skacze no Ale znowu jak będę brała to może ona całkowicie spaść a nie wiem czy mogłabym brać jedną czwartą tabletki Co wy o tym myślicieAntoś IVF,Julisia natural
-
Ahaa czyli brać 1/4 i po tej dawce już mi nie spadnie jeszcze bardziej? A Ty nadal bierzesz czy już nie? Czy zawsze tak jest ze po odstawieniu prolaktyna mocno skacze w górę? Czy może tylko u tych którzy mieli jej dużo za dużo? Bo ja od dwóch lat miałam w normie a teraz skoczyła do 35 to i tak nie duzo ponad normę
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Sezon truskawkowy u mnie w ogródku mija,ale z wczorajszych zbiorów jeszcze ciasto sie zrobiło.Wlasnie pije kawusie..
Jagna 75 lubi tę wiadomość
-
Niki69 wrote:A Dodam jeszcze że do tej pory oprócz problemów z TSH LH i FSH prolaktynę miałam Zawsze w normie bez obciążania I z obciążeniem Dlatego byłam bardzo zdziwiona że urosła lekarz dał tabletki ale teraz sobie tak myślę że może to moja niepotrzebna panika W ostatnie dni byłam w stresie przez te wszystkie monitoringi i czekanie na owulację i tak sobie myślę że może ta prolaktyna chwilowo wzrosła a ja niepotrzebnie teraz Biorę tabletki a jakie Odrzucam to boję się że rzeczywiście urośnieAntoś IVF,Julisia natural
-
Niki69 wrote:Ahaa czyli brać 1/4 i po tej dawce już mi nie spadnie jeszcze bardziej? A Ty nadal bierzesz czy już nie? Czy zawsze tak jest ze po odstawieniu prolaktyna mocno skacze w górę? Czy może tylko u tych którzy mieli jej dużo za dużo? Bo ja od dwóch lat miałam w normie a teraz skoczyła do 35 to i tak nie duzo ponad normę
Mysle ze przez tydzien max 10 dni bierz 1/4 a potem mozesz przestac Chyba ze lekarz powie inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 12:44
Antoś IVF,Julisia natural
-
No właśnie ja prolaktyny miałam w normie a teraz przez ten stres skoczyło mi TSH i prolaktyna także Zrobię tak jak mówisz wezmę jedną czwartą tabletki przez jakiś czas a potem Odłożę i zobaczę czy podskoczyła Ja też mam całkowicie stymulowane cykle bo sama bym bez hormonów cyklu nie miała teraz muszę na miesiąc odłożyć i uformować moje TSH Szkoda mi tego miesiąca ale widzę że po zwiększonej dawce już coś Idzie ku pozytywnemu jeśli chodzi o TSH i ft4 także jestem dobrej myśli i tak będę się starała bo słyszałam o zjawisku odbicia clo. Czyli że dużo kobiet po odstawieniu tabletek zachodziło w ciąży
-
Jagna 75 wrote:Sezon truskawkowy u mnie w ogródku mija,ale z wczorajszych zbiorów jeszcze ciasto sie zrobiło.Wlasnie pije kawusie..
Jagna 75 lubi tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Jagna 75 wrote:Moze wczesniej to byl bład labolatorium albo stres podwyzszył prolaktyne.Dlatego jak robi sie prolaktyne to dzien wczesniej zero ciezkiego wysiłku zero podniet i zero stresu czy emocji inaczej wynik wyjdzie fałszywy
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie, w tym cyklu brałam clo, a w czwartek wczesnym rankiem dostałam Ovitrelle(odpowiednik pregnylu) na pękniecie pęcherzyków. Ginekolog kazał mi zrobić test ciążowy jutro rano ale dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam. Wyszedł pozytywny. Druga kreska bladsza ale zdecydowanie widoczna. I tu mam pytanie. Czy dwie kreski mogą być nadal wynikiem zastrzyku? Na ulotce niby jest napisane że przez 10 dni może dawać fałszywie dodatni wynik testu ale z drugiej strony dziewczyny piszą że już po 4 dniach od Ovitrelle wychodziły im testy negatywne.
-
Elunia wrote:Dziewczyny mam pytanie, w tym cyklu brałam clo, a w czwartek wczesnym rankiem dostałam Ovitrelle(odpowiednik pregnylu) na pękniecie pęcherzyków. Ginekolog kazał mi zrobić test ciążowy jutro rano ale dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam. Wyszedł pozytywny. Druga kreska bladsza ale zdecydowanie widoczna. I tu mam pytanie. Czy dwie kreski mogą być nadal wynikiem zastrzyku? Na ulotce niby jest napisane że przez 10 dni może dawać fałszywie dodatni wynik testu ale z drugiej strony dziewczyny piszą że już po 4 dniach od Ovitrelle wychodziły im testy negatywne.
bo tak to możemy tylko wróżyć
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
Elunia wrote:Dziewczyny mam pytanie, w tym cyklu brałam clo, a w czwartek wczesnym rankiem dostałam Ovitrelle(odpowiednik pregnylu) na pękniecie pęcherzyków. Ginekolog kazał mi zrobić test ciążowy jutro rano ale dzisiaj już nie wytrzymałam i zrobiłam. Wyszedł pozytywny. Druga kreska bladsza ale zdecydowanie widoczna. I tu mam pytanie. Czy dwie kreski mogą być nadal wynikiem zastrzyku? Na ulotce niby jest napisane że przez 10 dni może dawać fałszywie dodatni wynik testu ale z drugiej strony dziewczyny piszą że już po 4 dniach od Ovitrelle wychodziły im testy negatywne.
czyli jesteś 5 dni po ovitrellu? troszkę za wcześnie na testowanko ale ja kibicuje
jeśli dojdzie do zaplodnienia to hcg jest wytwarzane w organizmie od 6 dnia po owulacji.hcg jest wtedy jeszcze bardzo niskie ale pomalutku rośnie.
Jeszcze jest kwestia jaką dawkę ovitrellu dostałaś moze dziewczynom co wychodziły testy negatywne dostały bardzo niską dawkę i organizm szybko ją wydalil.
Trzymam kciuki za kropka☺
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤