CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
moniaaa_1988 wrote:Jutro! Ale się boję.. Kto Ci robił w Angeliusie te badania?
PS. Mam nadzieje że dziewczyny nas nie przegonią tu z tego wątku za tą rozmowęAntoś IVF,Julisia natural
-
Katka80 wrote:Moniaaa Ty masz badania prenatalne ze względu na mutację ? bo jak jesteś 88 to młoda jesteś.
Gratuluję zaciążonym.
Ja jeszcze w tym miesiącu lecę na clo, później zmieniam lekarza, lub zastanowię się nad jakąś kliniką. Niestety nie bedę miała monitoringu bo mój gin wyjechał. Najwyżej za miesiąc sprawdzę czy nie ma torbieli , bo i tak w następnym cyklu nie będę brała clo.Katka80 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna w końcu musi się nam udać , nie ma bata.
śliczne te zielone skrzaciki, buzia sama się śmieje.
A co u Kingi? Nie testuje jakoś teraz?VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Katka80 wrote:Moniaaa Ty masz badania prenatalne ze względu na mutację ? bo jak jesteś 88 to młoda jesteś.
Gratuluję zaciążonym.
Ja jeszcze w tym miesiącu lecę na clo, później zmieniam lekarza, lub zastanowię się nad jakąś kliniką. Niestety nie bedę miała monitoringu bo mój gin wyjechał. Najwyżej za miesiąc sprawdzę czy nie ma torbieli , bo i tak w następnym cyklu nie będę brała clo.
Wiesz co chyba raczej ze względu na wcześniejsze poronienia mam badania z refundacją. Jeśli chodzi o wiek to z tego co czytam na ciążowych wątkach to większość dziewczyn i lekarzy nie patrzy na niego za bardzo. Na wątku styczniowym większość dziewczyn robi badania prenatalne - albo samo usg albo razem z krwią ale jednak robią. I z tego co zauważyłam to lekarze polecają te badania bez względu na wiek.
Ja mam w pakiecie usg i badanie krwi.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Jagna 75 wrote:Czyzby sezon na blizniaki?Dołączam sie ha ha34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Monia powtórzyłam wczoraj, ale kupiłam inny test (check&go) i była jaśniejsza kreska. Tzn była różowa kreska ale strasznie cienka. Jutro powtórzę z tej samej firmy i zobaczę czy z ciemnieje.
Ania gratuluję ciąży z zaskoczenia!!!
Co do badań prenatalnych to NFZ refunduje po 35r.ż., po stratach ciąż, po wcześniejszych wadach genetycznych, albo jak na zwykłym usg ma lekarz jakieś wątpliwości. Mnie to 1 prenatalne proponowała ale musiałabym 230zł zapłacić(albo 280zł - nie pamiętam). Na 2 dostałam skierowanie bo miała wątpliwości które się nie potwierdziły
A test z krwi to nie test PAAP-A?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
marzusiax wrote:Monia powtórzyłam wczoraj, ale kupiłam inny test (check&go) i była jaśniejsza kreska. Tzn była różowa kreska ale strasznie cienka. Jutro powtórzę z tej samej firmy i zobaczę czy z ciemnieje.
Ania gratuluję ciąży z zaskoczenia!!!
Co do badań prenatalnych to NFZ refunduje po 35r.ż., po stratach ciąż, po wcześniejszych wadach genetycznych, albo jak na zwykłym usg ma lekarz jakieś wątpliwości. Mnie to 1 prenatalne proponowała ale musiałabym 230zł zapłacić(albo 280zł - nie pamiętam). Na 2 dostałam skierowanie bo miała wątpliwości które się nie potwierdziły
A test z krwi to nie test PAAP-A?
Tak Paap-a.
Jak test był innej firmy to nie ma się co sugerować ze kreska jest jaśniejsza, wiem bo na własnej skórze sprawdziłamNajważniejsze że druga kreska jest. Trzymam dalej kciuki ❤
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
Katka80 wrote:Jagna w końcu musi się nam udać , nie ma bata.
śliczne te zielone skrzaciki, buzia sama się śmieje.
A co u Kingi? Nie testuje jakoś teraz?
Trzymam za was wszystkie mocno kciuki.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
moniaaa_1988 wrote:Jutro! Ale się boję.. Kto Ci robił w Angeliusie te badania?
PS. Mam nadzieje że dziewczyny nas nie przegonią tu z tego wątku za tą rozmowę
Mnie badania prenatalne pierwsze i drugie robi dr Szwaczka
Z Jasia zrobila sie Hania! -
Witam dziewczynki
u mnie drugi cykl z clo skończył się owulacją, niestety beż efektu, bo dziś dostałam miesiączkę...Teraz miałam zacząć kolejny cykl ale żę tsh mi podskoczyło mam odłożyć na jeden cykl leki. Boje się, bo bez leków mam mało hormonów które same z siebie na pewno nie wzrosną, ale słyszałam o efekcie odbicia, że niby clo działa jeszcze kilka cykli po odstawieniu czy to prawda? Któraś tak miała?
Póki co będę prowadziła obserwację. Już pije olej z wiesiołka bo u mnie śluz marny no i orzechy i wino bo endometrium przed leczeniem miałam 3mmdopiero w tym cyklu pięknie urosło.Także dalej zostało mi czekać i się starać. Tarczyca powoli spada mimo że nie będę brała clo to i tak liczę na cud może cykl się rozkręci i coś się uda
-
michasia-K wrote:Nic kochana sie nie martw. Moze jutro poznasz plec maluszka.
Z Jasia zrobila sie Hania!
Naprawdę? Kurcze z tą płcią to nigdy nic nie wiadomotez bym chciała wiedzieć ale ja nie mam złudzeń - u nas będzie chłopiec - mąż ma dwóch synów, jeden jego brat jednego syna a drugi 4 synów. Żadnej dziewczynki. Ale to nie ma znaczenia byle by było zdrowe, byle wszystko było w porządku do końca
Mi będzie robić dr Nycz-Reska.
nick nieaktualny
-
moniaaa_1988 wrote:Naprawdę? Kurcze z tą płcią to nigdy nic nie wiadomo
tez bym chciała wiedzieć ale ja nie mam złudzeń - u nas będzie chłopiec - mąż ma dwóch synów, jeden jego brat jednego syna a drugi 4 synów. Żadnej dziewczynki. Ale to nie ma znaczenia byle by było zdrowe, byle wszystko było w porządku do końca
Mi będzie robić dr Nycz-Reska.
Ja narazie musze lezec bo skurczow dostaje. Kontrolować szyjke itd. Daj znac czy wszystko ok, pochwal sie tu, albo na priv zeby dziewczyn nie denerwowac -
michasia-K wrote:Nic kochana sie nie martw. Moze jutro poznasz plec maluszka.
Z Jasia zrobila sie Hania!tak mnie tknèlo na to imie nagle gdy bylam w ciàźy,pièkne
-
Niki69 wrote:Witam dziewczynki
u mnie drugi cykl z clo skończył się owulacją, niestety beż efektu, bo dziś dostałam miesiączkę...Teraz miałam zacząć kolejny cykl ale żę tsh mi podskoczyło mam odłożyć na jeden cykl leki. Boje się, bo bez leków mam mało hormonów które same z siebie na pewno nie wzrosną, ale słyszałam o efekcie odbicia, że niby clo działa jeszcze kilka cykli po odstawieniu czy to prawda? Któraś tak miała?
Póki co będę prowadziła obserwację. Już pije olej z wiesiołka bo u mnie śluz marny no i orzechy i wino bo endometrium przed leczeniem miałam 3mmdopiero w tym cyklu pięknie urosło.Także dalej zostało mi czekać i się starać. Tarczyca powoli spada mimo że nie będę brała clo to i tak liczę na cud może cykl się rozkręci i coś się uda
-
michasia-K wrote:Oczywiscie, ze nie ma znaczenia.
Ja narazie musze lezec bo skurczow dostaje. Kontrolować szyjke itd. Daj znac czy wszystko ok, pochwal sie tu, albo na priv zeby dziewczyn nie denerwowac
Oj to leż Kochana. Mi od kilku dni głowa peka i totalny brak sił. Ale to chyba wina ciśnienia bo mam bardzo niskie. Zawsze miałam niskie ale dobrze się czułam a teraz masakra jakas jestale co się dziwić skoro dzisiaj miałam całe 85/46.
Dam znać jutro, mam nadzieję że przyjdę z samymi dobrymi wiadomościami
Gratuluję zaciążonym.
Ja jeszcze w tym miesiącu lecę na clo, później zmieniam lekarza, lub zastanowię się nad jakąś kliniką. Niestety nie bedę miała monitoringu bo mój gin wyjechał. Najwyżej za miesiąc sprawdzę czy nie ma torbieli , bo i tak w następnym cyklu nie będę brała clo.1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany