X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Jutro! Ale się boję.. Kto Ci robił w Angeliusie te badania?
    PS. Mam nadzieje że dziewczyny nas nie przegonią tu z tego wątku za tą rozmowę :)
    Nie wygonimy,wręcz sie cieszymy ze jestescie tutaj.Michasis moglaby jakąs focie swojego brzuszka pokazac bo 21tygodni to ma sie czym chwalic :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Moniaaa Ty masz badania prenatalne ze względu na mutację ? bo jak jesteś 88 to młoda jesteś.
    Gratuluję zaciążonym.
    Ja jeszcze w tym miesiącu lecę na clo, później zmieniam lekarza, lub zastanowię się nad jakąś kliniką. Niestety nie bedę miała monitoringu bo mój gin wyjechał. Najwyżej za miesiąc sprawdzę czy nie ma torbieli , bo i tak w następnym cyklu nie będę brała clo.
    Moze odbicie bedzie przychylniejsze :-)

Katka80 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna w końcu musi się nam udać , nie ma bata.
    śliczne te zielone skrzaciki, buzia sama się śmieje.
    A co u Kingi? Nie testuje jakoś teraz?

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Moniaaa Ty masz badania prenatalne ze względu na mutację ? bo jak jesteś 88 to młoda jesteś.
    Gratuluję zaciążonym.
    Ja jeszcze w tym miesiącu lecę na clo, później zmieniam lekarza, lub zastanowię się nad jakąś kliniką. Niestety nie bedę miała monitoringu bo mój gin wyjechał. Najwyżej za miesiąc sprawdzę czy nie ma torbieli , bo i tak w następnym cyklu nie będę brała clo.

Wiesz co chyba raczej ze względu na wcześniejsze poronienia mam badania z refundacją. Jeśli chodzi o wiek to z tego co czytam na ciążowych wątkach to większość dziewczyn i lekarzy nie patrzy na niego za bardzo. Na wątku styczniowym większość dziewczyn robi badania prenatalne - albo samo usg albo razem z krwią ale jednak robią. I z tego co zauważyłam to lekarze polecają te badania bez względu na wiek.
    Ja mam w pakiecie usg i badanie krwi.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Czyzby sezon na blizniaki?Dołączam sie ha ha
    To ja trzymam kciuki:) Dziś może będę coś wiadomo:)

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia powtórzyłam wczoraj, ale kupiłam inny test (check&go) i była jaśniejsza kreska. Tzn była różowa kreska ale strasznie cienka. Jutro powtórzę z tej samej firmy i zobaczę czy z ciemnieje.

Ania gratuluję ciąży z zaskoczenia!!! :) :) :)

Co do badań prenatalnych to NFZ refunduje po 35r.ż., po stratach ciąż, po wcześniejszych wadach genetycznych, albo jak na zwykłym usg ma lekarz jakieś wątpliwości. Mnie to 1 prenatalne proponowała ale musiałabym 230zł zapłacić(albo 280zł - nie pamiętam). Na 2 dostałam skierowanie bo miała wątpliwości które się nie potwierdziły

A test z krwi to nie test PAAP-A?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Monia powtórzyłam wczoraj, ale kupiłam inny test (check&go) i była jaśniejsza kreska. Tzn była różowa kreska ale strasznie cienka. Jutro powtórzę z tej samej firmy i zobaczę czy z ciemnieje.

Ania gratuluję ciąży z zaskoczenia!!! :) :) :)

Co do badań prenatalnych to NFZ refunduje po 35r.ż., po stratach ciąż, po wcześniejszych wadach genetycznych, albo jak na zwykłym usg ma lekarz jakieś wątpliwości. Mnie to 1 prenatalne proponowała ale musiałabym 230zł zapłacić(albo 280zł - nie pamiętam). Na 2 dostałam skierowanie bo miała wątpliwości które się nie potwierdziły

A test z krwi to nie test PAAP-A?

Tak Paap-a.
    Jak test był innej firmy to nie ma się co sugerować ze kreska jest jaśniejsza, wiem bo na własnej skórze sprawdziłam :) Najważniejsze że druga kreska jest. Trzymam dalej kciuki ❤

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Jagna w końcu musi się nam udać , nie ma bata.
    śliczne te zielone skrzaciki, buzia sama się śmieje.
    A co u Kingi? Nie testuje jakoś teraz?
    U mnie dopiero 18 dc. Ten cykl jadę bez wspomagaczy i nie zwracam uwagi jakie to są dni. 19 lipca mam zaplanowane hsg no a potem zobaczymy co dalej.
    Trzymam za was wszystkie mocno kciuki.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam dziewczynki z całego serca :) my już 4 cs a trzeci cs tak że naprawdę się staramy . Dziś będę brała trzecią tabletkę CLO. Jak myslicie kiedy na monitoring?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    PS. Mam nadzieje że dziewczyny nas nie przegonią tu z tego wątku za tą rozmowę :)
    Nic kochana sie nie martw. Moze jutro poznasz plec maluszka.
    Mnie badania prenatalne pierwsze i drugie robi dr Szwaczka :-)
    Z Jasia zrobila sie Hania! :-) :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki
    u mnie drugi cykl z clo skończył się owulacją, niestety beż efektu, bo dziś dostałam miesiączkę...Teraz miałam zacząć kolejny cykl ale żę tsh mi podskoczyło mam odłożyć na jeden cykl leki. Boje się, bo bez leków mam mało hormonów które same z siebie na pewno nie wzrosną, ale słyszałam o efekcie odbicia, że niby clo działa jeszcze kilka cykli po odstawieniu czy to prawda? Któraś tak miała?
    Póki co będę prowadziła obserwację. Już pije olej z wiesiołka bo u mnie śluz marny no i orzechy i wino bo endometrium przed leczeniem miałam 3mm :/ dopiero w tym cyklu pięknie urosło.Także dalej zostało mi czekać i się starać. Tarczyca powoli spada mimo że nie będę brała clo to i tak liczę na cud może cykl się rozkręci i coś się uda :)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:

Naprawdę? Kurcze z tą płcią to nigdy nic nie wiadomo :) tez bym chciała wiedzieć ale ja nie mam złudzeń - u nas będzie chłopiec - mąż ma dwóch synów, jeden jego brat jednego syna a drugi 4 synów. Żadnej dziewczynki. Ale to nie ma znaczenia byle by było zdrowe, byle wszystko było w porządku do końca :)
    Mi będzie robić dr Nycz-Reska.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ddo sprzedania 10 tabletek clo plus recepta do wykupienia na jedno op. ważna do 6lipca :P jak ktoś chętny priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 11:41

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Naprawdę? Kurcze z tą płcią to nigdy nic nie wiadomo :) tez bym chciała wiedzieć ale ja nie mam złudzeń - u nas będzie chłopiec - mąż ma dwóch synów, jeden jego brat jednego syna a drugi 4 synów. Żadnej dziewczynki. Ale to nie ma znaczenia byle by było zdrowe, byle wszystko było w porządku do końca :)
    Mi będzie robić dr Nycz-Reska.
    Oczywiscie, ze nie ma znaczenia.
    Ja narazie musze lezec bo skurczow dostaje. Kontrolować szyjke itd. Daj znac czy wszystko ok, pochwal sie tu, albo na priv zeby dziewczyn nie denerwowac :-P

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Trzymam kciuki by wszystko bylo ok &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Gratuluję wam dziewczynki z całego serca :) my już 4 cs a trzeci cs tak że naprawdę się staramy . Dziś będę brała trzecią tabletkę CLO. Jak myslicie kiedy na monitoring?
    3-4dni po ostatniej tabletce jest ok

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Toz to imie mojego aniołka :-) tak mnie tknèlo na to imie nagle gdy bylam w ciàźy,pièkne

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Witam dziewczynki
    u mnie drugi cykl z clo skończył się owulacją, niestety beż efektu, bo dziś dostałam miesiączkę...Teraz miałam zacząć kolejny cykl ale żę tsh mi podskoczyło mam odłożyć na jeden cykl leki. Boje się, bo bez leków mam mało hormonów które same z siebie na pewno nie wzrosną, ale słyszałam o efekcie odbicia, że niby clo działa jeszcze kilka cykli po odstawieniu czy to prawda? Któraś tak miała?
    Póki co będę prowadziła obserwację. Już pije olej z wiesiołka bo u mnie śluz marny no i orzechy i wino bo endometrium przed leczeniem miałam 3mm :/ dopiero w tym cyklu pięknie urosło.Także dalej zostało mi czekać i się starać. Tarczyca powoli spada mimo że nie będę brała clo to i tak liczę na cud może cykl się rozkręci i coś się uda :)
    Tak,zdarza sie ciàza z ofbicia,wszystko przed tobà.A tak na marginesie...ja mialam wysokie tsh i lekarz machnàl rèka ze to nie problem,wzièlam clo i zastrzyk na pèkniecie i byla ciàza,w miedzy czasie tsh spadlo wiec dziwi mnie tskie podejscie.Cykl stymulowany to cykl gdzie leki przejmują kontrole nad cyklem,dzièki lekom dojrzewają pecherzyki i tarczyca niewiele moze namieszac,jesli prolaktyna ok to ovu bedzie a jak wysoka to zadtrzyk i juz.Tak bylo w moim przypadku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Oczywiscie, ze nie ma znaczenia.
    Ja narazie musze lezec bo skurczow dostaje. Kontrolować szyjke itd. Daj znac czy wszystko ok, pochwal sie tu, albo na priv zeby dziewczyn nie denerwowac :-P

Oj to leż Kochana. Mi od kilku dni głowa peka i totalny brak sił. Ale to chyba wina ciśnienia bo mam bardzo niskie. Zawsze miałam niskie ale dobrze się czułam a teraz masakra jakas jest :/ ale co się dziwić skoro dzisiaj miałam całe 85/46.
    Dam znać jutro, mam nadzieję że przyjdę z samymi dobrymi wiadomościami :)

• Malowanka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Gratuluję zaciążonym.
    Teraz w ramach zwykłej wizyty i USG robią USG prenatalne i sprawdzaja przeziernosc karku itp , w pierwszej ciąży w wieku 25 lat tez miałam i się zdziwilam

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ