CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
ania1985 wrote:Dziewczyny pomocy. 29.06 beta hcg 107,2 testy wychodziły - fakt kreska druga nie była super mocna ale byłą ja widać bez jakiegoś wielkiego wpatrywania. Wczoraj zrobiłam bete wynik 105,9 a kreska na teście praktycznie niewidoczna z porannego moczu.
Zero krwawienia ani żadnego bólu. Biorę duphaston 2x1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:29
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Mozna,moja przyjaciólka miala skierowanie od gin na nfz.Nie wiem czy wszystkie ale co do zóltaczki,prób wątrobowych kily i hiv miala,te rózyczke chyba tez
-
Jagna, to Ty będziesz rzut beretem ode mnie bo ja mieszkam po sąsiedzku Będzina
jeśli zleci Ci coś, co można robić nie będąc na czczo to mamy całodobowe laboratorium diagnostyki z którym przychodnia ma podpisaną umowę wiec możesz jechać zaraz po wizycie. To blikso przychodni. Jeśli jesteś zainteresowana podam Ci adres.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Jagna, to Ty będziesz rzut beretem ode mnie bo ja mieszkam po sąsiedzku Będzina
jeśli zleci Ci coś, co można robić nie będąc na czczo to mamy całodobowe laboratorium diagnostyki z którym przychodnia ma podpisaną umowę wiec możesz jechać zaraz po wizycie. To blikso przychodni. Jeśli jesteś zainteresowana podam Ci adres.
Na czczo pewnie nie bede bo wizyte mam na 13:45 choc przydaloby sie w razie czegoAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Mozesz podac adres choc pewnie sam mnie tam skieruje,teraz wiem dlaczego tam zleca diagnostyke a nie w Krakowie:-)
Na czczo pewnie nie bede bo wizyte mam na 13:45 choc przydaloby sie w razie czegodo niektórych badań nie musisz być na czczo, spytaj Go.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
ania1985 wrote:Dziewczyny pomocy. 29.06 beta hcg 107,2 testy wychodziły - fakt kreska druga nie była super mocna ale byłą ja widać bez jakiegoś wielkiego wpatrywania. Wczoraj zrobiłam bete wynik 105,9 a kreska na teście praktycznie niewidoczna z porannego moczu.
Zero krwawienia ani żadnego bólu. Biorę duphaston 2x1.
Przykro mitak jak Dziewczyny piszą nic dobrego to nie wróży
beta powinna być dużo, dużo większa - moja pierwsza to 106.8 a po 6 dniach czyli po tylu co u Ciebie prawie 3000.
Jeśli chodzi o krwawienie to podejrzewam ze duphaston je blokuje. Powinnaś powtórzyć jutro betę, umówić się do lekarza i jeśli beta spada to odstawić progesteron.
Trzymaj się!! ❤❤
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
moniaaa_1988 wrote:Przykro mi
tak jak Dziewczyny piszą nic dobrego to nie wróży
beta powinna być dużo, dużo większa - moja pierwsza to 106.8 a po 6 dniach czyli po tylu co u Ciebie prawie 3000.
Jeśli chodzi o krwawienie to podejrzewam ze duphaston je blokuje. Powinnaś powtórzyć jutro betę, umówić się do lekarza i jeśli beta spada to odstawić progesteron.
Trzymaj się!! ❤❤34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Jagna 75 wrote:Przykro mi,zdaje sie ze ciaza przestala sie rozwijac,chyba ze błąd labolatorium34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
marzusiax wrote:Ania spadająca beta to nie dobry znak
No chyba, że były 2 zarodki i jeden obumarł, a 2 żyje.
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
ania1985 wrote:Moniaa tak zrobię, powtórzę jutro bete. A czy jeśli była to ciążą mnoga bo miałam dwa pęcherzyki i oba pękły to może być tak, że ten wynik bety wczorajszy jest drugiego zarodka? Bo przez tydzień spadło zaledwie 1.3 to chyba bardzo mało?
A ktory to dzień cyklu?
U mnie w poprzedniej ciąży bylo tak - 18dpo beta niecałe 4000, po 6 dniach powtórzyłam i liczyłam na ogromne tysiące a tam tylko niecałe 6000. Oczywiście od razu do lekarza, jeden pecherzyk jeszcze bez zarodka bo za wcześnie było. Lekarz powiedział ze są trzy opcje - albo jest wszystko ok i ciąża się prawidłowo rozwija a beta nie przyrasta prawidłowo bo czasami się tak zdarza a mimo to jest ok, albo coś jest nie tak, albo były dwa zarodki i jeden umarł i dlatego zwolniła. Niestety u mnie była druga opcja. Tak czy inaczej beta rosła tylko ze wolno.
Oczywiście różne rzeczy się dzieją i natura płata różne figle.
Z całego serca Ci życzę żeby jednak było ok. Najgorsze ze przy tak małej becie lekarz i tak nic nie zobaczy. Pozostaje tylko ja powtórzyć i czekać na rozwój sytuacji.
moniaaa_1988 wrote:A ktory to dzień cyklu?
U mnie w poprzedniej ciąży bylo tak - 18dpo beta niecałe 4000, po 6 dniach powtórzyłam i liczyłam na ogromne tysiące a tam tylko niecałe 6000. Oczywiście od razu do lekarza, jeden pecherzyk jeszcze bez zarodka bo za wcześnie było. Lekarz powiedział ze są trzy opcje - albo jest wszystko ok i ciąża się prawidłowo rozwija a beta nie przyrasta prawidłowo bo czasami się tak zdarza a mimo to jest ok, albo coś jest nie tak, albo były dwa zarodki i jeden umarł i dlatego zwolniła. Niestety u mnie była druga opcja. Tak czy inaczej beta rosła tylko ze wolno.
Oczywiście różne rzeczy się dzieją i natura płata różne figle.
Z całego serca Ci życzę żeby jednak było ok. Najgorsze ze przy tak małej becie lekarz i tak nic nie zobaczy. Pozostaje tylko ja powtórzyć i czekać na rozwój sytuacji.34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
ania1985 wrote:Moniaa tak zrobię, powtórzę jutro bete. A czy jeśli była to ciążą mnoga bo miałam dwa pęcherzyki i oba pękły to może być tak, że ten wynik bety wczorajszy jest drugiego zarodka? Bo przez tydzień spadło zaledwie 1.3 to chyba bardzo mało?
Wg mnie to może się tak zdarzyć ...zresztą jak się bierze CLO to pisze tam, że może wystąpić ciąża bliźniacza tylko ona z reguły rzadko przetrwa ... trzymam kciuki powtórz betę
-
ania1985 wrote:Wczoraj jak robiłam bete był 39 dc.
Czyli od owulacji juz trochę minęło...
Wiesz my tak naprawdę nic nie jesteśmy w stanie Ci powiedzieć, jedynie z własnych doświadczeń. Wiem jakie to trudne ale musisz czekać.
Zrób betę jutro i powinno coś się wyjaśnić.
Trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji!!03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
panan12 wrote:Wg mnie to może się tak zdarzyć ...zresztą jak się bierze CLO to pisze tam, że może wystąpić ciąża bliźniacza tylko ona z reguły rzadko przetrwa ... trzymam kciuki powtórz betę34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Ania jedź do szpitala na sor. Nawet teraz możesz jak jesteś w ciąży. Niech zobaczą na isc czy cos widać . ja tak zrobiłam. Ale ja miałam plamienia i okazało się że na isc już nic nie było widać. Trzymam kciuki. U mnie to się skończyło ciąża biochemiczna. Był to 40dc
-
Dziewczyny, podpowiedzcie mi proszę.. zgodnie z zaleceniem poinformowałam mojego lekarza a ujemym wyniku bety i spytałam jakie dalsze zalecenia i kiedy mam sie u niego stawić. Na co on, że znowu od 5dc mam brać clo i wizyta kontrolna w 12 dc.
I tu moje pytanie (może panikuję) ale czy nie powinien mi zrobić usg wcześniej? Skoro po poprzedniej owulacji i pregnylu usg nie miałam i okazałoby się na przykład że mi jajko nie pękło, to nie będę sobie teraz tym nowym clo czegoś hodować?7 cs szczęśliwy
-
Olcc. wrote:Dziewczyny, podpowiedzcie mi proszę.. zgodnie z zaleceniem poinformowałam mojego lekarza a ujemym wyniku bety i spytałam jakie dalsze zalecenia i kiedy mam sie u niego stawić. Na co on, że znowu od 5dc mam brać clo i wizyta kontrolna w 12 dc.
I tu moje pytanie (może panikuję) ale czy nie powinien mi zrobić usg wcześniej? Skoro po poprzedniej owulacji i pregnylu usg nie miałam i okazałoby się na przykład że mi jajko nie pękło, to nie będę sobie teraz tym nowym clo czegoś hodować?
Jeśli nie miałaś potwierdzonej owulacji na usg a miałaś sytuacje ze mimo zastrzyku pecherzyk nie pękł to powinnaś przed zaczeciem clo iść ma usg sprawdzić czy jajniki są czyste.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta