CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum i proszę Was o poradę. Od roku się staramy o dzidziusia.. ten cykl zaczęłam stymulację z CLO. Owulacja potwierdzona na monitoringu, wczoraj, tj 6dpo robiłam progesteron - 22,19 ng/ml, jednak dzisiaj dostałam brązowych plamień (ze śluzem) bardzo mało i widoczne tylko na papierze. Czy któraś z Was tak miała? Jeżeli sie powtarzam i było juz takie pytanie, to przepraszam z góry
-
Zio0malka witaj:-) 7 dpo to właśnie czas implantacji, więc może to być właśnie to. Plamienia implantacyjne są różowe lub brązowe i trwają od kilku godzin do 3 dni max. Brązowe plamienia wynikają też z niedoboru progesteronu, ale Ciebie to nie dotyczy bo masz bardzo ładny. Obserwuj plamienia, jeśli to implantacja to powinny wkrótce ustać. Beta hcg zaczyna być wytwarzana 1 - 2 dni po implantacji, więc wcześniej nie na sensu robić żadnych testów. Jeśli dziś wystąpiły plamienia, to w piątek śmiało możesz iść na betę. Powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 13:36
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Progesteron masz ładny, więc ja na Twoim miejscu powtórzyłabym dopiero po pozytywnej becie. Trzymam kciuki25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dziewczyny wszystko jest dobrze! Lekarka pomierzyla i mówi że jest ok.Jak mi powiedziała że jest kość nosowa i przeziernosc wynosi 1,3 to o mało się nie rozpłakałam. Trisomia 21 wyszła 1:4487,trisomia 18 1:10859 a trisomia 13 <1:20000. Pod gabinetem siedziało dużo "starszych" kobiet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 17:08
roma, Justyna911 lubią tę wiadomość
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
nick nieaktualnyKatka80 wrote:Dziewczyny wszystko jest dobrze! Lekarka pomierzyla i mówi że jest ok.Jak mi powiedziała że jest kość nosowa i przeziernosc wynosi 1,3 to o mało się nie rozpłakałam. Trisomia 21 wyszła 1:4487,trisomia 18 1:10859 a trisomia 13 <1:20000. Pod gabinetem siedziało dużo "starszych" kobiet.
Też zauważyłam, że coraz wiecej kobiet decyduje się na dzieci po 30, koło 40. Takie czasy. Moja ciotka urodziła dziecko w wieku 45 lat i wszystko z dzieckiem było ok. Całe szczęście, że są takie badania -
nick nieaktualnyBiedronka7 wrote:Olcia to umawiaj ta laparoskopię moze to wlasnie klucz do twoich 2 kresek
Katka wszystko bedzie dobrze ! Nie stresój sie tak kobito bo zawału prędzej dostanieszdaj znać co i jak. Trzymam kciuki by wszystko było ok !
-
Olciaaa wrote:Mam taką nadzieję, bo hormony mam już w normie, dochodzi do owulacji, plemniki też w normie a dzidzi brak, więc obawiam się, że to może być ta paskudna endometrioza. Żeby ta laparo pomogła
Olcia jak patrzę na Twoją historię to bardzo moją przypomina. Obecnie 11 cykl starań o pierwsze dziecko. 3 cykle z clo, teraz przerwa. Później jeszcze 3. I też podejrzenie endometriozy. Gdy clo nie pomoże, też czeka mnie laparoskopia...
Edit: no i jajowody drożne, miałam sono hsg.
Jesteśmy w bardzo podobnej sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 18:11
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualnyBiedronka7 wrote:Olcia a dlaczego podejrzewasz endometriozę ?
-
nick nieaktualnyParsleyek wrote:Olcia jak patrzę na Twoją historię to bardzo moją przypomina. Obecnie 11 cykl starań o pierwsze dziecko. 3 cykle z clo, teraz przerwa. Później jeszcze 3. I też podejrzenie endometriozy. Gdy clo nie pomoże, też czeka mnie laparoskopia...
Edit: no i jajowody drożne, miałam sono hsg.
Jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji
Hej, myślę, że takich dziewczyn jak my jest sporo. Ważne żeby trafić na sensownego lekarza, który nie siedzi z założonymi rękami tylko szuka problemu. I ja całe szczęście na takiego lekarza trafiłam. Na dniach muszę załatwić laparo bo z tego co wiem trzeba to zrobić tak do 12 dc. Szczerze Wam powiem, ze wewnętrznie liczę,że to mi pomoże.
Parsleyek trzymam za Ciebie kciuki, żeby szybko się udało. Ja jestem trochę starsza od Ciebie bo mam juz trzydziechę na karku, no ale wcześniej nie za bardzo mogliśmy planować dzidziusia. Ja brałam clo przez 6 miesięcy, ale owulację miałam dopiero po pregnylu. Najgorsze jest to czekanie, a to na owulację a to na testowanie... ehhh
-
nick nieaktualnyChciałam Wam jeszcze opisać sytuację jaka mi się przytrafiła jakiś czas temu. Moja pani gin na wizycie prywatnej przepisała mi zastrzyk z pregnylu, który musiałam mieć podany w niedzielę. Niestety nie mam w rodzinie pielęgniarki, a kolega lekarz wyjechał na weekend pojechałam do Nocnej/świątecznej pomocy lekarskiej, żeby tam mi zastrzyk zrobili. Początkowo pielęgniarka nie chciała mi podać zastrzyku bo stwierdziła, że zlecenie jest od lekarza prywatnego, więc jej tłumacze, że mam mieć ten zastrzyk podany dzisiaj bo taka jest potrzeba, a ona mówi, że zrobi ale odpłatnie. za zastrzyk zapłaciłam 15 zł, rachunek dostałam. Ja wiem, że 15 zł to nie jest dużo, ale po jasną cholerę płacę składki na ubezpieczenie zdrowotne. Do ginekologa chodzę prywatnie (bo jak chodziłam na NFZ to tylko słyszałam ze jest wszystko OK i nie potrzebuję żadnych badań), za leki też sporo płacę (dziś np za duphaston zapłaciłam 25 zł, do tego jeszcze suplementy diety, clo, bromergon, no i pregnyl - 50 zł) I w tym kraju chcą żeby się dzieci rodziły, a jak mamy problemy z zajściem w ciążę, to mają nas głęboko w nosie, za wszystko same musimy płacić. Brak słów.
-
Jagienko wiem że to wcale nie jest pocieszające i czujesz żal okropny że twoja przyszła dzidzia nie pozna dziadka...ale masz w niebie jednego aniołka i twój tata teraz się nim zaopiekuje.Twój aniołek ma już swojego dzidziusia przy sobie.Ty teraz walcz kochana chodz wiem że to nierealne ale spróbuj.Jestem z Tobą i przytulam Cię mocno ❤❤❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Jagienko, wiem że w obecnej sytuacji pewnie nie w głowie Ci tutaj zaglądać, ale trzymam kciuki za Twoją punkcję. Chociaż ten świat jest okrutny, to jednak zawsze wszystko dąży do stanu równowagi. Ty już kochana tak oberwałaś od życia, że teraz już tylko dobre rzeczy mogą Ci się przytrafiać. Innej opcji nie widzę - teraz już MUSI być dobrze!25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy