CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Susana a w jakich dawkach bierzesz Clo ? i od którego dc?
Buba123 i ja gratuluję i trzymam kciuki za prawidłowy przyrost bety !!
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
SusannaDean wrote:Zawsze warto duphaston lub luteinę
Jaka jest różnica między jednym a drugim? Od którego dnia po owulacji można brać? Czy ona skraca/wydłuża fazę lutealną?17.07. 2017-> 2 cs z clo
19.08.2017-> cykl bez stymulacji
30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
26.10.2017 - 4 cykl z clo
W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje
2018- 2020 starania naturalne
2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
01.2021 - stymulacja do IVF
02.2021 - punkcja, transfer odroczony
Transfer 1 - nieudany
Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
Transfer 3 - ciąża biochemiczna
Transfer 4 - nieudany -
Jeden jest sztuczny drugi naturalny progesteron . Duphoston ponoć nie podnosi temperatury. Możesz brać po stwierdzonej owulacji
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1986 wrote:Susana a w jakich dawkach bierzesz Clo ? i od którego dc?
Buba123 i ja gratuluję i trzymam kciuki za prawidłowy przyrost bety !!
Ewelina, luteina jest dowcipnawiększa dawka bo mozesz 100 mg lub 50 mg i jest od razu wchłaniana gdzie trzeba
Duphaston jest syntetyczny ma 10 mg 1 tablewelina1991 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedź. Do tej pory brałam luteinę, ale na wywołanie @, bo nie było owulacji. Lekarz nie mówił o innym leku.17.07. 2017-> 2 cs z clo
Transfer 1 - nieudany
Transfer 4 - nieudany -
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:To ja biorę już po owu, warto zapytać gina
Ale też przyniósł dobrą wiadomość - mój pęcherzyk dominujący z poniedziałku pękłWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 20:24
17.07. 2017-> 2 cs z clo
Transfer 1 - nieudany
Transfer 4 - nieudany -
nick nieaktualny
-
Mnie rownież udało sie po CLO + Pregnyl, za pierwszym razem.Nie pękały pęcherzyki i nie rosły odpowiednio.A po stosowaniu 1x1 przed 5 dni pecherzyki były dwa 21 i 25 mm zastrzyk i oba pękły
co prawda miała byc ciąza blizniacza ale jeden okazał sie pusty a dzis mam juz 8t i 3dz.Nie wierzyłam ze sie uda przy strasznie wysokiej prolaktynie i niedoczynnosci tarczycy ale jednak spotkalo nas cos pieknego po 3 latach starania sie u innych lekarzy.. Zycze tego samego wszystkim dziewczyna ktore sie staraja,wiem ze czasem przychodzi dzien kryzysu ale nie poddawajcie sie i wierzcie ze kiedys w koncu musi sie udac.Zycze dobrych wynikow bede trzymała za wszystkie kciuki!!!!!
buba123, ewelina1991 lubią tę wiadomość
Malutka9344 -
malutka4493 wrote:Mnie rownież udało sie po CLO + Pregnyl, za pierwszym razem.Nie pękały pęcherzyki i nie rosły odpowiednio.A po stosowaniu 1x1 przed 5 dni pecherzyki były dwa 21 i 25 mm zastrzyk i oba pękły
co prawda miała byc ciąza blizniacza ale jeden okazał sie pusty a dzis mam juz 8t i 3dz.Nie wierzyłam ze sie uda przy strasznie wysokiej prolaktynie i niedoczynnosci tarczycy ale jednak spotkalo nas cos pieknego po 3 latach starania sie u innych lekarzy.. Zycze tego samego wszystkim dziewczyna ktore sie staraja,wiem ze czasem przychodzi dzien kryzysu ale nie poddawajcie sie i wierzcie ze kiedys w koncu musi sie udac.Zycze dobrych wynikow bede trzymała za wszystkie kciuki!!!!!
to za mnie trzymaj też kciukiI beta 32.2 (14dni po inseminacji) na drugi dzień 69.6 - wizyta u doktora - zastrzyki Prolutex Fragmin Ovitrelle i Pregnyl5000. 13 lipca kontrola czy jest pęcherzyk ciążowy - To będzie ważny dzień - martwię się ale mam nadzieję że okaże się iż będziemy mieć super prezent na czwartą rocznicę ślubu
bo 13.07.2013 się pobraliśmy. Zresztą 13 jest dla nas szczęśliwa bo 13.11.2008 się poznaliśmy.
malutka4493 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Ja biorę CLO już drugi cykl, przy pierwszym mialam zastrzyk zpregnylu, a teraz, przy drugim mialam trzy duże pecherzyki i lekarz stwierdzil, że zastrzyk jest zbędny, bo sam się uwolnią (wyjatkowo badal mnie inny lekarz, moja lekarka przebywa na urlopie).
Po CLO czuję się, delikatnie mówiąc, zmęczona. Mam dobre dni, a mam też takie, że dosłownie nic mi sie nie chce, zalegam na kanapie i nie robie nic. Zazwyczaj jestem bardzo aktywną osobą, ale te hormony mnie wykańczają... no ale czego się nie robi, żeby zbaczyć dwie kreski na teście
A tak z innej beczki, lekarka kazała mi zrobić poziom progesteronu w 21 dniu cyklu - wyszlo 61,65 ng, pomoże ktoś zinterpretować wynik??
pozdrawiam staraczki -
Cześć dziewczyny
Czy któraś z Was ma do odsprzedania jedno opakowanie clostilbegytu - potrzebuję na następny tydzień, moja lekarka jest na urlopie, a ogólny lekarz powiedział,że nie może mi przepisać, mimo, że biorę już kilka miesięcy i pokazałam mu opakowanie.
Może być nawet połówka opakowania, bo potrzebuję 5 tabletek.
Proszę o szybki kontakt, nie chcę zmarnować kolejnego cyklu:(trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka -
Emilia90 wrote:Hej Dziewczyny,
Ja biorę CLO już drugi cykl, przy pierwszym mialam zastrzyk zpregnylu, a teraz, przy drugim mialam trzy duże pecherzyki i lekarz stwierdzil, że zastrzyk jest zbędny, bo sam się uwolnią (wyjatkowo badal mnie inny lekarz, moja lekarka przebywa na urlopie).
Po CLO czuję się, delikatnie mówiąc, zmęczona. Mam dobre dni, a mam też takie, że dosłownie nic mi sie nie chce, zalegam na kanapie i nie robie nic. Zazwyczaj jestem bardzo aktywną osobą, ale te hormony mnie wykańczają... no ale czego się nie robi, żeby zbaczyć dwie kreski na teście
A tak z innej beczki, lekarka kazała mi zrobić poziom progesteronu w 21 dniu cyklu - wyszlo 61,65 ng, pomoże ktoś zinterpretować wynik??
pozdrawiam staraczki
W zeszłym cyklu miałam progesteron ponad 50. Lekarz powiedział ze albo to ciąża, albo poliowulacja.
Niestety ciazy nie było:( dziś już ostatnia tabletka clo i wizyta u gina w przyszłym tygodniu. Ciekawe co tam rośnie?
Dziewczyny jak wasze endometrium po clo?
Ja zaczynałam od 1X1 i nie zareagowałam na leklekarz zmienił mi na 2x1 i były aż 4 pecherzyki z których owulacja była z 3 , endometrium 7,5. Później miałam 3 cykle przerwy w stymulowaniu i nowy lekarz przepisal mi ponownie clo2x1, urosły 2 pecherzyki dostałam pregnyl, ale endometrium zaledwie 4,5
tak jak pisałam wyżej ciazy nie było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 15:34
-
Mi ładnie uroslo endo ale bralam w 2 fazie luteine i nie wiem co pomogło
Spoko ja przed okresem płakałam niewiadomo dlaczego i byłam tak zła ze myslalam ze wybuchne jeszcze az tak nigdy nie mialam. Tez mi sie wydaje ze to po clo bo wczesniej nie mialam az takJezu ufam Tobie -
Dziewczyny jak wasze endometrium po clo?
Ja zaczynałam od 1X1 i nie zareagowałam na leklekarz zmienił mi na 2x1 i były aż 4 pecherzyki z których owulacja była z 3 , endometrium 7,5. Później miałam 3 cykle przerwy w stymulowaniu i nowy lekarz przepisal mi ponownie clo2x1, urosły 2 pecherzyki dostałam pregnyl, ale endometrium zaledwie 4,5
tak jak pisałam wyżej ciazy nie było
[/QUOTE]
Mnie lekarz powiedział, że endometrium jest "ładne" - ale nie wiem ile miało cm...
Wyczytałam gdzieniegdzie, ze taki poziom pogesteronu jak moj moze wskazywac ciąże, ale nie chce się niepotrzebnie nakręcać, a na robienie testu za wczesnie - za tydz mam dostać miesiaczkę. -
buba123
No faktycznie byłby to piękny prezent dla mężaJa tez nie wierzyłam ze sie uda traciłam wiare,my z mezem mamy 3 rocznice slubu w sierpniu i akurat prezent jest a nie spodziewałam sie.Teraz tylko by wszystko szło dobrze do przodu
.Czekam na twoja wiadomosc po wizycie
buba123 lubi tę wiadomość
Malutka9344 -
Ja w 14dc miałam endo 11mm, pęcherzyki po 20mm i od razu dostałam ovitrelle. Lekarka była zadowolona z endo, zaznaczę, że nigdy nie miałam problemów z grubością endo.
A tak z ciekawostek, to w pierwszym cyklu z CLO jajniki bardzo mnie bolały, myślałam, że pękną a teraz (cykl 2.) w ogóle ich nie czułam. Bez leków też coś tam czuję jajniki a teraz nic. Ciekawe czemu tak to wygląda w tym cyklu, we wtorek się dowiem czy coś wyrosło.Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016