X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną CLO+BROMERGON?
Odpowiedz

CLO+BROMERGON?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie, proszę o pomoc w sprawie leków, które brałam i mam brać. W ostatnim cyklu brałam bromergon + luteinę (16-25d.c.). Miałam kontynuować leczenie do końca roku, a w styczniu iść po leki "na ciążę" :) o ile wcześniej bym nie zaskoczyła. Wczoraj jednak stwierdziłam, że nie chcę czekać. Zadzwoniłam do pani dr (niestety jest za granicą) i pozwoliła mi wziąć clostilbegyt, estrofem i duphaston, które mam jeszcze po pierwszych (owocnych) staraniach. I teraz mam problem - co z bromergonem? NIe zapytałam jej czy go odstawiać czy nie, a nie będę jej truła podczas urlopu. Brałyście może oba leki jednocześnie? Nie wiem co robić. Będę wdzięczna za pomoc :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromergon bierz na razie. Gdy dowiesz się że jesteś w ciąży to natychmiast go odstaw.

• ivv Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedź, właśnie znalazłam na innych stronkach info, że to normalne połączenie leków, także - zaczynamy :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ