X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną clo, estrofem i duphaston bez sprawdzenia owulacji-watpliwosci co do ginekologa
Odpowiedz

clo, estrofem i duphaston bez sprawdzenia owulacji-watpliwosci co do ginekologa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pysia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) mam pytanie, bo chyba nie jestem pewna mojego ginekologa..
    zrobilismy badanie nasienia i moje hormony - wszytsko wyszlo ok z moimi hormonami u meza byla bakteria i u mnie tez jakas bakteria. Mimo ze z hormonami bylo ok , lekarz przepisal mi clo, estrofem i duphaton bez sprawdzenia czy jest owulacja, mam sie zglosic dopiero za 3 m-ce no chyba ze bede w ciazy.. nie wiem co o tym myslec, jak mi to przepisywal to nie wiedzialam ze to sa hormony... myslicie zeby brac te leki czy najpierw sprobowac z samym wyleczeniem bakteriii.. ? prosze o rady bo nie wiem co robic :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że nie przepisał nic na te bakterie, bo może one są wszystkiemu winne. Ja mam dokładnie ten sam zestaw leków, co Ty. Od 1 do 12 dnia estrofem, od 5 do 9 dnia CLO dwie tabletki i od 16 do 25 dnia duphaston. CLO drugi cykl biorę i przy tej dawce w końcu ruszył drugi jajnik, bo poprzednio tylko na prawym jejniku rosły pęcherzyki. A wiem to, bo w trakcie stosowania leków chodziłam na monitoring, żeby wiedzieć, czy pęcherzyk jest, czy rośnie, czy jest dobre endometrium.

Przy CLO trzeba uważać, bo jajniki mogą różnie reagować i mi ginekolog powiedziała, że mogą nadmiernie urosnąć i powodować ból. Dlatego trzeba być pod stałą opieką lekarza.

Może spróbuj pójść do innego lekarza.

ltCGp1.png HZoWp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ