X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Clo + estrofem i mucosolvan.
Odpowiedz

Clo + estrofem i mucosolvan.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • iwi87 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy ktos stosowal przy clo mucosolvan i estrofem? Mam to brac od 12-15dc 15dc powinna byc owulacja. Czy to pomaga na sluz?? Bo przy Clo go nie mam. Chodzi oczywiscie o plodny sluz.

a9942c9fc55479cd13ab4a15f80f8e8e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O clo jest osobny temat, a co do mucosolvanu, to większość z nas tu na forum pije guajazyl na poprawę śluzu. To też syrop wyksztuśny, ja osobiście bardzo chwaliłam. Nie wiem czy o mucosolvanie ktoś coś tu napisze.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • kitty_22 Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja radzę uważać z estrofemem. Brałam go przez 5 cykli stymulowanych CLO i zawsze jakoś żaden pęcherzyk nie rósł powyżej 14 mm. Udałam się więc do kliniki leczenia niepłodności, gdzie lekarz wyjaśnił mi, że odchodzi się już od stosowania estrofemu, gdyż wykazuje on działanie antykoncepcyjne i tym samym hamujące owulację!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ