X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Clo + estrofem i mucosolvan.
Odpowiedz

Clo + estrofem i mucosolvan.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • iwi87 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy ktos stosowal przy clo mucosolvan i estrofem? Mam to brac od 12-15dc 15dc powinna byc owulacja. Czy to pomaga na sluz?? Bo przy Clo go nie mam. Chodzi oczywiscie o plodny sluz.

a9942c9fc55479cd13ab4a15f80f8e8e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O clo jest osobny temat, a co do mucosolvanu, to większość z nas tu na forum pije guajazyl na poprawę śluzu. To też syrop wyksztuśny, ja osobiście bardzo chwaliłam. Nie wiem czy o mucosolvanie ktoś coś tu napisze.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • kitty_22 Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja radzę uważać z estrofemem. Brałam go przez 5 cykli stymulowanych CLO i zawsze jakoś żaden pęcherzyk nie rósł powyżej 14 mm. Udałam się więc do kliniki leczenia niepłodności, gdzie lekarz wyjaśnił mi, że odchodzi się już od stosowania estrofemu, gdyż wykazuje on działanie antykoncepcyjne i tym samym hamujące owulację!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ