Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Clo + estrofem i mucosolvan.
Odpowiedz

Clo + estrofem i mucosolvan.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • iwi87 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy ktos stosowal przy clo mucosolvan i estrofem? Mam to brac od 12-15dc 15dc powinna byc owulacja. Czy to pomaga na sluz?? Bo przy Clo go nie mam. Chodzi oczywiscie o plodny sluz.

a9942c9fc55479cd13ab4a15f80f8e8e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O clo jest osobny temat, a co do mucosolvanu, to większość z nas tu na forum pije guajazyl na poprawę śluzu. To też syrop wyksztuśny, ja osobiście bardzo chwaliłam. Nie wiem czy o mucosolvanie ktoś coś tu napisze.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • kitty_22 Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja radzę uważać z estrofemem. Brałam go przez 5 cykli stymulowanych CLO i zawsze jakoś żaden pęcherzyk nie rósł powyżej 14 mm. Udałam się więc do kliniki leczenia niepłodności, gdzie lekarz wyjaśnił mi, że odchodzi się już od stosowania estrofemu, gdyż wykazuje on działanie antykoncepcyjne i tym samym hamujące owulację!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ