CLOSTIBEGYT I LUTENYL brala ktoras?
-
zdaje relacje z wizyty u gina
a wiec:Trzon macicy wielkosci zwyklej jednorodny echogenicznie .Echo endometrium o grubosci 5,1mm nie odpowiada fazie cyklu, jednorodne.Jajniki obustronne prawidlowe zatoka douglasa wolna. To usg
do tego dostalam cos takiego ale jeszcze nie wykupilam w wiec clostibegyt brac od 5-9dc oraz lutenyl - brac 1 przez 10 dni
krcze nie wiem co robic czy wykupic i brac czy czekac na okres ktory nie wiem kiedy przyjdzie i polozyc sie na badania do szpitala -
sylwia jest tu wątek pcos i tam jest dużo dziewczyn co biorą clo. ja jestem jedną z nich. jak widać po twoim wykresie masz cykle bezowulacyjne a clo jest własnie lekiem który pomaga owulacji. mi pomogło za 1 razem i to dwa razy! tylko ja brałam od 3 dc bo wtedy owu wypada ok 13 dc a jak bierzesz od 5 to automatycznie owu będzie późnej. a lekarz nie dał ci luteiny na wywołanie okresu??
-
nick nieaktualnyHej Sywia, ja podpisuje sie pod wypowiedzia Ulali, napisze ci co mi powiedziala moja gine : jezeli zaczniesz teraz brac luteine ktora jest progesteronem, do dwoch tygodni po jej odstawieniu powinna wystapic miesiaczka, wtedy w 3 dniu cyklu ( lub w innym, w zaleznosci co ci powiedzial lekarz ) zaczniesz brac clo ktory stymuluje owulacje. Po zakonczeniu brania clo warto isc na monitorig, lekarz bedzie w stanie stwierdzic czy pecherzyk urosl, czasami rosna i nie pekaja wtedy podaje sie pregny. Po stwierdzeniu ze owulacja nastapila podaje sie znowu progesteron ( duphaston, luteine), ktory ma pomoc z zagniezdzeniu sie zarodka i podtrzymaniu ewentualnej bardzo wczesniej ciazy !
-