X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną CO JESZCZE ZBADAC?
Odpowiedz

CO JESZCZE ZBADAC?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, weszłam dzisiaj na ovu i postanowiłam wrócić. zaczynając starania byłam tutaj kilka miesięcy, ale musiałam na jakiś czas opuścić stronkę dla przemyślenia wszystkiego :) mam pytanie o badania, co moge jeszcze zbadać z mężem, do tej pory zrobiliśmy następujące badania:
    hormony tarczycy tsh i przeciwciała, lh, fsh, testosteron, andriostendion, prolaktyna, przeciwciała przeciw
    plemnikom, estrogen; drożność jajowodów, badanie nasienia
    ogólnie wszystkie wyniki w normie, mam od kilku lat niedoczynność tarczycy ale leczoną, no i prolaktyna była na pograniczu normy, na co dostałam bromka.
    staramy sie już ponad 1,5 roku :( i nie znamy przyczyny niepowodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INKA86 wrote:
    Hej dziewczyny, weszłam dzisiaj na ovu i postanowiłam wrócić. zaczynając starania byłam tutaj kilka miesięcy, ale musiałam na jakiś czas opuścić stronkę dla przemyślenia wszystkiego :) mam pytanie o badania, co moge jeszcze zbadać z mężem, do tej pory zrobiliśmy następujące badania:
    hormony tarczycy tsh i przeciwciała, lh, fsh, testosteron, andriostendion, prolaktyna, przeciwciała przeciw
    plemnikom, estrogen; drożność jajowodów, badanie nasienia
    ogólnie wszystkie wyniki w normie, mam od kilku lat niedoczynność tarczycy ale leczoną, no i prolaktyna była na pograniczu normy, na co dostałam bromka.
    staramy sie już ponad 1,5 roku :( i nie znamy przyczyny niepowodzenia
    a badania w normie wszystkie? AMH zbadaj.

• Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A immunologia ? Np. Przeciwciała ANA i przeciwko kardiolipinie. Masz niedoczynność tarczycy - ale hashimoto? Pod kątem endometriozy Ca-125.

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto pójść do kliniki leczenia niepłodności po 1,5 roku bezowocnych starań? Tam najlepiej Cię pokierują i zdiagnozują. Badań jest multum. Widzę, że podstawowe masz zrobione, brakuje tylko progesteronu po owulacji. Nie napisałaś dokładnych wyników więc ciężko Ci coś doradzić.

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ