CO JESZCZE ZBADAC?
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, weszłam dzisiaj na ovu i postanowiłam wrócić. zaczynając starania byłam tutaj kilka miesięcy, ale musiałam na jakiś czas opuścić stronkę dla przemyślenia wszystkiego mam pytanie o badania, co moge jeszcze zbadać z mężem, do tej pory zrobiliśmy następujące badania:
hormony tarczycy tsh i przeciwciała, lh, fsh, testosteron, andriostendion, prolaktyna, przeciwciała przeciw
plemnikom, estrogen; drożność jajowodów, badanie nasienia
ogólnie wszystkie wyniki w normie, mam od kilku lat niedoczynność tarczycy ale leczoną, no i prolaktyna była na pograniczu normy, na co dostałam bromka.
staramy sie już ponad 1,5 roku i nie znamy przyczyny niepowodzenia -
nick nieaktualnyINKA86 wrote:Hej dziewczyny, weszłam dzisiaj na ovu i postanowiłam wrócić. zaczynając starania byłam tutaj kilka miesięcy, ale musiałam na jakiś czas opuścić stronkę dla przemyślenia wszystkiego mam pytanie o badania, co moge jeszcze zbadać z mężem, do tej pory zrobiliśmy następujące badania:
hormony tarczycy tsh i przeciwciała, lh, fsh, testosteron, andriostendion, prolaktyna, przeciwciała przeciw
plemnikom, estrogen; drożność jajowodów, badanie nasienia
ogólnie wszystkie wyniki w normie, mam od kilku lat niedoczynność tarczycy ale leczoną, no i prolaktyna była na pograniczu normy, na co dostałam bromka.
staramy sie już ponad 1,5 roku i nie znamy przyczyny niepowodzenia -
Może warto pójść do kliniki leczenia niepłodności po 1,5 roku bezowocnych starań? Tam najlepiej Cię pokierują i zdiagnozują. Badań jest multum. Widzę, że podstawowe masz zrobione, brakuje tylko progesteronu po owulacji. Nie napisałaś dokładnych wyników więc ciężko Ci coś doradzić.
-