X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Co lepsze Novum i Invicta?
Odpowiedz

Co lepsze Novum i Invicta?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w Invikcie, ale zastanawiam się nad Novum, bo czytałam, że jest lepsza. Jakie są Wasze opinie?

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy bedzie mial inne zdanie. Kazda z nas od lekarza oczekuje czegos innego. Ja leczylam sie w Invimedzie. Novum omijalam wielkim lukiem. A czy slusznie? Tego nie wiem. Wybralam Invimed i lekarza najmniej rozmawiajacego. Potrzebowalam konkretow i tak bylo. Ja jestem zadowolona z tej konkretnej kliniki. A czy juz zaczelas tam leczenie czy dopiero zaczynasz? Bo jak zaczynasz, to moze warto dac lekarzom szanse sie wykazac? A jesli masz juz dosc leczenia tam, bo nie przynosi oczekiwanego efektu, to trzeba powaznie sie zastanowic.
    Moja bratowa leczyla sie w Novum i byla zadowolona. A ja wyszlam z zalozenia, ze za wiele skrajnych opini o tej klinice slyszalam, jakos nie przekonala mnie ta klinika. I wybralam inna.

• Kasia79 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Kazdy bedzie mial inne zdanie. Kazda z nas od lekarza oczekuje czegos innego. Ja leczylam sie w Invimedzie. Novum omijalam wielkim lukiem. A czy slusznie? Tego nie wiem. Wybralam Invimed i lekarza najmniej rozmawiajacego. Potrzebowalam konkretow i tak bylo. Ja jestem zadowolona z tej konkretnej kliniki. A czy juz zaczelas tam leczenie czy dopiero zaczynasz? Bo jak zaczynasz, to moze warto dac lekarzom szanse sie wykazac? A jesli masz juz dosc leczenia tam, bo nie przynosi oczekiwanego efektu, to trzeba powaznie sie zastanowic.
    Moja bratowa leczyla sie w Novum i byla zadowolona. A ja wyszlam z zalozenia, ze za wiele skrajnych opini o tej klinice slyszalam, jakos nie przekonala mnie ta klinika. I wybralam inna.

Leczę się w Invikcie od stycznia i nic, teraz prawdopodobnie podejdę do inseminacji, a chodzę do doktora Kunickiego. Lekarz jest tylko rozmowny jak ja zadaję pytania. Dodatkowo chodzę na obserwację cyklu do dr Pałaszewskiego, ale On już jest bardziej gadatliwy. Też jestem konkretną osobą i chciałabym słyszeć konkrety. Cały czas nie mogę zrozumieć dlaczego nic nie robią z moją prolaktyną, która potrafi być bardzo wysoka, lekarz twierdzi, że to nie ma znaczenia.... nie rozumiem
    Ja już raz byłam w naturalnej ciąży, ale pozamacicznej i niestety od 2,5 roku od tamtego wydarzenia nic się nie dzieje:(.
    Już mam dość, myślę nawet o invitro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a u kogo w Invimedzie sie leczylas?

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojej wiedzy przy naturalnych staraniach prolaktyna ma gigantyczne znaczenie. Przy ivf juz nie.
    Ja w Invimedzie chodzilam do dr Rokickiego.

Sky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Wg mojej wiedzy przy naturalnych staraniach prolaktyna ma gigantyczne znaczenie. Przy ivf juz nie.
    Ja w Invimedzie chodzilam do dr Rokickiego.
    tez tam chodze:) do niego, facet ma mega wiedze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez do Rokickiego :D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ