X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Cross-match

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bordillo588 Nowa

Wysłany: 3 stycznia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś z Was orientuje się w jakim laboratorium aktualnie najlepiej wykonać cross- match? Nie mam możliwości wyjazdu specjalnie do Łodzi do APC. W diagnostyce od kiedy wysyłają do Warszawy, wychodzą podejrzanie niskie wyniki. Czy ktoś z Was może miał ostatnio konsultację u Dr Jarosz i wie jak ona zapatruje się na wynik z diagnostyki?
    W moim mieście wojewódzkim Alab twierdzi, że nie wie gdzie wysyła, a w szpitalu uniwersyteckim robią tylko oznaczenie +/- bez wyników w %. Podzielcie się swoimi opiniami proszę:)

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bordillo588 wrote:
    Czy ktoś z Was orientuje się w jakim laboratorium aktualnie najlepiej wykonać cross- match? Nie mam możliwości wyjazdu specjalnie do Łodzi do APC. W diagnostyce od kiedy wysyłają do Warszawy, wychodzą podejrzanie niskie wyniki. Czy ktoś z Was może miał ostatnio konsultację u Dr Jarosz i wie jak ona zapatruje się na wynik z diagnostyki?
    W moim mieście wojewódzkim Alab twierdzi, że nie wie gdzie wysyła, a w szpitalu uniwersyteckim robią tylko oznaczenie +/- bez wyników w %. Podzielcie się swoimi opiniami proszę:)

Dla Jarosz Lepiej gdybyś miała oznaczenie z APC. Na pewno dr chce, aby to badanie było wykonane metodą FCXM. Trochę dziwne, że Alab nie wie gdzie wysyła. U mnie w Alabie (małe miasto) jest tak, że do wypełnienia dostaje specjalne dokumenty na których jest napisane APC Łódź. Może zadzwoń na infolinię Alabu i zapytaj czy w Twoim mieliście jest punkt Alab, który wysyłka do APC. Dodatkowo u mnie trzeba się umówić na konkretny dzień i godzinę, aby po pobraniu krwi kurier mógł zabrać próbkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 16:32

Bordillo588 lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    On r. 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia

Ona r. 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
    ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    ➡️I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️
    PGT-SR (zdrowy, trisomia 21, mozaika niskiego stopnia chromosomu 2)
    ➡️II FET 28/01/2025 (zdrowy zarodek)
    Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 😥
    ➡️III FET 28/04/2025 (mozaika)
    Immunosupresja (Equoral 2x25, Encorton 2x10), Accofil, Smoflipid
    BetaHCG: 8dpt-15.30, 10dpt-13. 😥

III IVF 11.2025 🥚15 pobranych, 10 dojrzałych, ❄️❄️❄️
    IV IVF 01.2026 🥚13 pobranych, 7 dojrzałych, ❄️❄️❄️❄️
    (5 zdrowych, 1 mozaika, 1 nieinformatywny)
  • Bordillo588 Nowa

Wysłany: 3 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za podpowiedź:) myślę, że po prostu chcieli mnie zbyć w Alab, ale podrążę jeszcze temat

Woczekiwaniu lubi tę wiadomość

• staraczka123456789 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam w alabie i doktor Jarosz nie miala obiekcji wysyłali do APC do Łodzi

Bordillo588 lubi tę wiadomość

• Amber86 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alab w Warszawie nie wysyłał do APC z tego co wiem. Może masz klinikę Bocian niedaleko? W Warszawie Bocian wysyła do APC i inne ich filie może też.

👩🏻 86'
    KIR AA -> Accofil
    HLA C1 (HLA C*01,*07)
    👨🏻‍🦱 84'
    HLA C1 (HLA C*07)

lipiec 2024 - wizyta w klinice, zlecony Duphaston od 18dc
    styczeń 2025 - skierowanie na IVF
    SIBO, IBS - nie poszliśmy, leczenie do jesieni

Naturalsik 💚
    22.12.2025 - beta HCG 38,9, prog 17,74
    Wsparcie: Duphaston
    29.12.2025 -beta HCG 1401
    30.12- wdrożony Accofil
    13.01.2026 - pierwsze usg - bijące serduszko ❤️
    2.02 - ostatni Accofil
    17.02.2026 - Felia Test -Synek 💙, niskie ryzyka
    25.02 - I usg prenatalne

Cudzie trwaj! 🤞

preg.png
  • Bordillo588 Nowa

Wysłany: 7 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście u mnie w Trójmieście centralny Alab nie wysyła do APC tylko do Warszawy.
    Za to Bocian w Gdańsku i Poznaniu wysyła do APC. Badanie trzeba umówić wcześniej na konkretny termin.

Amber86 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ