X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Cykl sztuczny IVF - jak to wygląda
Odpowiedz

Cykl sztuczny IVF - jak to wygląda

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggy@ Debiutantka

Wysłany: 4 lutego, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem po punkcji, przy której doszło do hiperstymulacji. Moja Pani doktor wyjechała na urlop i mam mało informacji, po punkcji dostałam informację, że mam się zjawić na kontrolne USG po miesiączce.
    Mam dość ciężki PCOS, nie miesiączkuję w ogóle bez pomocy duphastonu. Teraz jestem w trakcie miesiączki i nie do końca zrozumiałam jak wygląda transfer na cyklu sztucznym - czy ja będę musiała czekać na kolejny cykl? (Czyt. Wywołać kolejną miesiączkę duphastonem) i dopiero wtedy zacznie się farmakologia przygotowawcza do cyklu? Czyli czeka mnie kolejne czekanie? Czy nie mając w ogóle naturalnych cyklów ta farmakologia może zacząć się pomimo miesiączki?

Świadome starania od 2023 (PCOS, całkowity brak owulacji) reszta w porządku, nasienie również.
    17.01.2025 I Punkcja -> pobrano 29 komórek, 13 były dojrzałe, ze względu na OHSS zapłodniono 12
    Zamrożone 3 blastki
    ❄️4AA ❄️4BB ❄️5CC
    17.03.2025 transfer na cyklu sztucznym ❄️4AA
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 4 lutego, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jeden pełny cykl przerwy po hiperstymulacji, czyli cykl sztuczny do transferu zaczęłam doperio po drugiej miesiączce od punkcji. Na początku cyklu (2dc) zaczyna się przyjmować estrofem, aby zablokować wzrost pęcherzyków, tym czasem endometrium zaczyna rosnąć, około 10 dc cyklu robione jest USG, aby ocenić grubość endometrium oraz bada się hormony, kiedy lekarz uzna że endometrium jest wystarczające, a wyniki hormonów będą w porządku zaczyna się przyjmować progesteron, w zależności od tego ilo dniowy jest zarodek tyle dni po zaczęciu progesteronu wypada dzień transferu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego, 20:44

Meggy@ lubi tę wiadomość

Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    🔜 sztuczna menopauza
  • Meggy@ Debiutantka

Wysłany: 5 lutego, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh czyli kolejny i kolejny miesiąc czekania :( dziękuję Ci bardzo za tą odpowiedź!

Świadome starania od 2023 (PCOS, całkowity brak owulacji) reszta w porządku, nasienie również.
    17.01.2025 I Punkcja -> pobrano 29 komórek, 13 były dojrzałe, ze względu na OHSS zapłodniono 12
    Zamrożone 3 blastki
    ❄️4AA ❄️4BB ❄️5CC
    17.03.2025 transfer na cyklu sztucznym ❄️4AA
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ