Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Cykle bezowulacyjne a stymulacja do invitro
Odpowiedz

Cykle bezowulacyjne a stymulacja do invitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ataga Znajoma

Wysłany: 25 maja, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    nie mam pojęcia na jaki wątek wbić więc szukam pomocy w nowym temacie. W tym miesiącu mam rozpocząć stymulację do invitro. Poprzednie stymulacje owulacji nie dawały efektu bo zwyczajowo kończyły się cyklem bezowulacyjnym. Ostatni cykl jest mega dziwny, też niby bezowulacyjny, ale 28 dnia cyklu przy kwalifikacji do invitro były nagle 2 pecherzyki o wielkosci 18 i 16. Lekarz powiedział, że czekamy aż się sprawa sama rozwiąże i od 1 dnia cyklu zaczynamy stymulacje do invitro. Natomiast dzis 43 dzien cyklu a ja nadal bez okresu:( czy juz powinnam biec do lekarza? Niestety nie dopytywałam w jakim czasie sprawa ma się sama rozwiązać a dziś już wydaje mi się to dziwne. Poprzednio byłam na lammecie (bez efektow) a teraz mam zaczac od puregon. Czy ktoras potrafi mi jakoś racjonalnie wytlumaczyc co sie dzieje?

♀️1991
    ♂️1991

Starania od 05.2025
    Endometrioza IV stopnia, adenomioza.
  • Malutka_111 Autorytet

Wysłany: 25 maja, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w 28 dc miałaś dwa pęcherzyki to od pęknięcia pęcherzyka około 14 dni dostaje się okres. I pytanie czy pęcherzyki pękły czy zrobiła się torbiel. Jak masz możliwość to idź na USG

04/2025 Diphereline
    🪴I FET 23.06.25 ❄️4.1.2
    ⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
    25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
    31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc,❌
    🪴II FET31.10.25 ❄️4.1.1., progesteron 33,6
    10 dpt beta 0.2 ❌
    🪴III FET 15.12.25 ❄️ 4.1.1. prog 19,7
    2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;7 dpt beta 27,9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
    14 dpt beta 1253 prog 37.10
    18 dpt 💔 nagle poronienie ❌
    ❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
    ✅ANA/ENA✅tarczyca✅homecysteina 8,65✅d3✅ferrytyna 61✅białko c,s, antytrombina
    Cross 22,2 %
    Nk w endometrium 350/1 mm podwyższone
    CD 138 ✅Kir bx
    🪴IV FET 24.04.26. ❄️4.1.1. (Estrofem, encorton,dexametrasone,smoflipid,Accofil, prograf, besins,utrogestan,prolutex,acard,Neoparin)8 dpt beta 0 ❌
    🪴V FET 06/2026?? cykl naturalny, mini stymulacjaLeki immuno ⬆️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ