X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną cykle bezowulacyjne od 2 lat i nagle cud :-)
Odpowiedz

cykle bezowulacyjne od 2 lat i nagle cud :-)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emiliana Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,
    Chciałam podzielić się z Wami dobra wiadomością i może dac komuś nadzieje :-) od prawie 2 lat mam stwierdzone cykle bezowulacyjne, stymulowano mnie clo, pregnylem, rożnymi lekami np. Duphastan, progynowa. Dwa miesiące temu miałam laparoskopie aby sprawdzić drożność, okazało się ze jeden jajowód mam niedrozny a wszystkie monitorowane cykle wykazywały właśnie owu przy niedroznym jajowodzie.. Odstawilam wszystkie leki na czas laparoskopie i ten czas po niej. Poszlak do lekarza na kontrole, zanim mnie zbadał juz praktycznie wysyłał mnie na invitro. Na USG wyszło jednak ze sam z siebie pojawił się pęcherzyk i to po droznej stronie :-) jakmsie okazuje czasami warto odpuścić i się zrelaksowac. Pęcherzyk rósł prawidłowo, za tydzień mam mieć@, zobaczymy czy przyjdzie, chociaż mam nadzieje ze po tylu staraniach juz @ odpusci mi na kilka miesięcy :-)
    Powodzenia

Nalunia lubi tę wiadomość

Emiliana
    Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
    Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
    Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :*
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje oby wszystko było dobrze :)

[img][/img]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ