SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czy konieczne HSG przed IUI?
Odpowiedz

Czy konieczne HSG przed IUI?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    bazując na Waszych doświadczeniach i wiedzy, powiedzcie mi prosze czy HSG jest konieczne przed IUI?
    Jakoś strasznie się boję tego zabiegu, a podświadomie czuję, że powinno być wszystko ok - nigdy nie miałam infekcji, zabiegów, emdometriozy itp.
    Przygotowujemy się z moim A. do IUI i zastanawiam się czy koniecznie muszę przechodzić przed to badanie drożności jajowodów...
    Co sądzicie?
    Ściskam.

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • dydone Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR nie bój się moim zdaniem hsg to podstawa przed IUI, ja miałam robione na nfz bez znieczulenia, rzeczywiście niezbyt przyjemne badanie, ale do przeżycia, też się naczytałam i bałam się tego zabiegu. Nie bój się nie jest takie straszne. Również myślę tak jak hipisiątko jeżeli masz zatkane jajowody to możesz wiele razy podchodzić do IUI bezskutecznie. Lekarze też twierdzą, ze często po hsg pacjentki mają większe szanse na ciąże, dzięki kontrastowi który rozpycha jajowody. Mnie niestety nic nie dało ani hsg, ani 3xIUI, dopiero in vitro, ale Tobie życzę sukcesu w postaci 2 kresek ;)

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ