Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czy konieczne HSG przed IUI?
Odpowiedz

Czy konieczne HSG przed IUI?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    bazując na Waszych doświadczeniach i wiedzy, powiedzcie mi prosze czy HSG jest konieczne przed IUI?
    Jakoś strasznie się boję tego zabiegu, a podświadomie czuję, że powinno być wszystko ok - nigdy nie miałam infekcji, zabiegów, emdometriozy itp.
    Przygotowujemy się z moim A. do IUI i zastanawiam się czy koniecznie muszę przechodzić przed to badanie drożności jajowodów...
    Co sądzicie?
    Ściskam.

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • dydone Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR nie bój się moim zdaniem hsg to podstawa przed IUI, ja miałam robione na nfz bez znieczulenia, rzeczywiście niezbyt przyjemne badanie, ale do przeżycia, też się naczytałam i bałam się tego zabiegu. Nie bój się nie jest takie straszne. Również myślę tak jak hipisiątko jeżeli masz zatkane jajowody to możesz wiele razy podchodzić do IUI bezskutecznie. Lekarze też twierdzą, ze często po hsg pacjentki mają większe szanse na ciąże, dzięki kontrastowi który rozpycha jajowody. Mnie niestety nic nie dało ani hsg, ani 3xIUI, dopiero in vitro, ale Tobie życzę sukcesu w postaci 2 kresek ;)

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
    km5sgu1ri0500snx.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ