Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną czy ktoś brał cyclo progonova?
Odpowiedz

czy ktoś brał cyclo progonova?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś brał cyclo progonova na zajście w ciążę?

eweline
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o opinię i pomoc :)
    W związku z za późną owulacją (jak twierdzi mój gin.-endokrynolog), za długimi cylkami dostałam Cyclo Progynova na wyregulowanie cyklu.
    Mój lekarz kazał mi przyjmować lek od 1 dc. w ulotce napisane jest, że należy zacząć od 5 dc.... i zgłupiałam. Nie wiem czy lekarz się pomylił. Czy któraś z Was brała może ten lek od 1 dc.? Boje się, że zrobię sobie jeszcze większy bałagan w organizmie. Pomocy kochane!
    Staram się 10 miesięcy i nie chce tego czasu bezsensownie przedłużać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprota wrote:
    Proszę o opinię i pomoc :)
    W związku z za późną owulacją (jak twierdzi mój gin.-endokrynolog), za długimi cylkami dostałam Cyclo Progynova na wyregulowanie cyklu.
    Mój lekarz kazał mi przyjmować lek od 1 dc. w ulotce napisane jest, że należy zacząć od 5 dc.... i zgłupiałam. Nie wiem czy lekarz się pomylił. Czy któraś z Was brała może ten lek od 1 dc.? Boje się, że zrobię sobie jeszcze większy bałagan w organizmie. Pomocy kochane!
    Staram się 10 miesięcy i nie chce tego czasu bezsensownie przedłużać...
    napisane w ulotce ze jak miesiaczkujesz to od 5 d c. jak nie masz miesiaczki to wg wskazan lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co jest napisane w ulotce, stąd moje wątpliwości i pytanie, czy któraś z kobiet na forum spotkała się z podobnym zaleceniem, żeby przyjmować od pierwszego dc ?

Oczywiście miesiączkuje, stąd też wątpliwość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 18:34

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ