X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną czy ktoś brał cyclo progonova?
Odpowiedz

czy ktoś brał cyclo progonova?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • eweline Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś brał cyclo progonova na zajście w ciążę?

eweline
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o opinię i pomoc :)
    W związku z za późną owulacją (jak twierdzi mój gin.-endokrynolog), za długimi cylkami dostałam Cyclo Progynova na wyregulowanie cyklu.
    Mój lekarz kazał mi przyjmować lek od 1 dc. w ulotce napisane jest, że należy zacząć od 5 dc.... i zgłupiałam. Nie wiem czy lekarz się pomylił. Czy któraś z Was brała może ten lek od 1 dc.? Boje się, że zrobię sobie jeszcze większy bałagan w organizmie. Pomocy kochane!
    Staram się 10 miesięcy i nie chce tego czasu bezsensownie przedłużać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprota wrote:
    Proszę o opinię i pomoc :)
    W związku z za późną owulacją (jak twierdzi mój gin.-endokrynolog), za długimi cylkami dostałam Cyclo Progynova na wyregulowanie cyklu.
    Mój lekarz kazał mi przyjmować lek od 1 dc. w ulotce napisane jest, że należy zacząć od 5 dc.... i zgłupiałam. Nie wiem czy lekarz się pomylił. Czy któraś z Was brała może ten lek od 1 dc.? Boje się, że zrobię sobie jeszcze większy bałagan w organizmie. Pomocy kochane!
    Staram się 10 miesięcy i nie chce tego czasu bezsensownie przedłużać...
    napisane w ulotce ze jak miesiaczkujesz to od 5 d c. jak nie masz miesiaczki to wg wskazan lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co jest napisane w ulotce, stąd moje wątpliwości i pytanie, czy któraś z kobiet na forum spotkała się z podobnym zaleceniem, żeby przyjmować od pierwszego dc ?

Oczywiście miesiączkuje, stąd też wątpliwość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 18:34

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ