X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czy ovitrelle wpływa na poziom progesteronu?
Odpowiedz

Czy ovitrelle wpływa na poziom progesteronu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LenaAnna Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczęta!
    Z racji tego że mam po cp niedrożny lewy jajowód a owu od 10 miesięcy jak na złość była z lewego... to w tym cyklu, kiedy uzyskaliśmy piękny pęcherzyk po pravej stronie gin dał mi Ovitrelle. Zastrzyk robiłam w sobotę rano, spodziewana owu w niedzielę. Wczoraj - 3 dpo zrobiłam progesteron przy okazji innych badań i wyszedł 13.7 ng/ml.
    Zazwyczaj raczej borykałam się z niskim progesteronem, gorsze wyniki wychodziły mi w 7dpo lub nawet na początku ciąży miałam gorszy progesteron.
    Stąd też zastanawiam się czy to wpływ Ovitrelle czy może po prostu potrwierdzenie dobrej ovu?

Coś Wam się obiło o uszy na temat wpływu ovitrelle na progesteron?

Buźki, i trzymam za nas kciuki, żebyśmy za rok taką piękną wiosną pchały wózki w parku :)

I IUI 12.2018 :(
    Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
    Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
    Nawracające polipy macicy
    Mąż super :)
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ