X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czynnik II - protrombina - leczenie?
Odpowiedz

Czynnik II - protrombina - leczenie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ostatnio zrobilam badania na mutacje i okazało się, że mam nieprawidłowy wynik czynnik II (protrombina) w układzie hetero oraz PAI-1 4G w układzie homo.

Dodatkowo mam poniżej normy INR oraz czas protrombinowy, co chyba jest powiązane z ww. mutacjami.

Pytanie mam jednak o to pierwsze - czy robić jakieś dodatkowe badania? Czy przyjmuje się na to jakieś konkretne leki? Ciągle, tylko w czasie starań?

W przyszłym tygodniu mam genetyka, ale nie daja mi te wyniki spokoju. Wolałabym wiedzieć o co ewentualnie zapytac lub na co zwrócić uwagę. Czy ktoś ma te konkretną mutacje czynnika II?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ