X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czynnik V (Leiden)
Odpowiedz

Czynnik V (Leiden)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwiiia Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Dziewczyny wyszly mi mutacje czynnik V (Leiden), Mthfr, Paw-1 w ukladzie heterozygotycznyn.
    Wlasnie jestem po pierwszym criotransferze nieudanym.
    Czy myslicie ze przez te mutacje nie udalo sie z zagniezdzeniem zarodka? Lekarz proponowal Wam heparyne przy tych mutacjach od razu po owulacji?

• PannaNikt86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mthfr i pai 1 hetero plus czynnik 2 protrombina hetero.2 nieudane iui. Moj pierwszy ginekolog wszystko zbagatelizował powiedzial ze mthfr i pai 1 ma polowa społeczeństwa a heparyne dostane jak zajde w ciaze. Potem 2 konsultacje z hematologiem dr Potoczek z Wroclawia i nfz w Krk. Dla kazdego z nich nie bylo potrzeby wprowadzania heparyny. Dodam ze robiłam komplet badan od dr Potoczka zwiazanych Z zakrzepica i zespolem antyfosfolipidowym wszystko wyszlo ok. Zmienilam ginekolog i dostalam heparyne od owulacji tyle tylko ze cegielke do tego dołożyło moje zatrucie ciazowe z pierwszej ciazy. Jestem po pierwszym naturalnym cyklu z naturalnymi staraniami niestety zakonczony niepowodzeniem.

ONA 38 lat ON 36 lat

1️⃣ IVF 07.2022

31.10.22 transfer 5.1.1-
    10 dpt beta 0😔

26.01.23 transfer 4.2.2
    11dpt beta - 502
    12dpt - 715
    13dpt-1150
    15dpt-2872
    27dpt❤️

3.03.2025 transfer 4.2.2
    9 dpt beta 152
    11 dpt beta 250
    14 dpt beta 777
    23 dpt 6804 USG brak echa zarodka
    25 dpt 9189
    28 dpt USG brak jednoznacznej decyzji o braku zarodka kontrolne USG za tydzień (pęcherzyk 13 mm)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ