X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Czynnik V (Leiden)
Odpowiedz

Czynnik V (Leiden)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylwiiia Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Dziewczyny wyszly mi mutacje czynnik V (Leiden), Mthfr, Paw-1 w ukladzie heterozygotycznyn.
    Wlasnie jestem po pierwszym criotransferze nieudanym.
    Czy myslicie ze przez te mutacje nie udalo sie z zagniezdzeniem zarodka? Lekarz proponowal Wam heparyne przy tych mutacjach od razu po owulacji?

• PannaNikt86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mthfr i pai 1 hetero plus czynnik 2 protrombina hetero.2 nieudane iui. Moj pierwszy ginekolog wszystko zbagatelizował powiedzial ze mthfr i pai 1 ma polowa społeczeństwa a heparyne dostane jak zajde w ciaze. Potem 2 konsultacje z hematologiem dr Potoczek z Wroclawia i nfz w Krk. Dla kazdego z nich nie bylo potrzeby wprowadzania heparyny. Dodam ze robiłam komplet badan od dr Potoczka zwiazanych Z zakrzepica i zespolem antyfosfolipidowym wszystko wyszlo ok. Zmienilam ginekolog i dostalam heparyne od owulacji tyle tylko ze cegielke do tego dołożyło moje zatrucie ciazowe z pierwszej ciazy. Jestem po pierwszym naturalnym cyklu z naturalnymi staraniami niestety zakonczony niepowodzeniem.

ONA 38 lat ON 36 lat

1️⃣ IVF 07.2022

31.10.22 transfer 5.1.1-
    10 dpt beta 0😔

26.01.23 transfer 4.2.2
    11dpt beta - 502
    12dpt - 715
    13dpt-1150
    15dpt-2872
    27dpt❤️

3.03.2025 transfer 4.2.2
    9 dpt beta 152
    11 dpt beta 250
    14 dpt beta 777
    23 dpt 6804 USG brak echa zarodka
    25 dpt 9189
    28 dpt USG brak jednoznacznej decyzji o braku zarodka kontrolne USG za tydzień (pęcherzyk 13 mm)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ