X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Decyzja zycia pomocy
Odpowiedz

Decyzja zycia pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Mam endo 1 st . Przeleczona zoladexen czyli sztuczna menopauza w celu wysuszenia ognisk . Szanse na zajscie okolo 6 miesiesy . Lekarz proponuje odrazu iseminacje albo inwitro . Ja chce naturalnie podal Clo i letrozole potem na pekanie pecherzyka ovitrelle . Co sadzicie ? Czy powinnam brac invitro czy mam szanse naturslnie ?

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I stopien i II z reszta tez mozna naturalnie, III i IV sa bezwzglednym wskazaniem do in vitro. Przy czym wg. prof Kurzawy, farmakologiczne leczenie endo jest bez sensu. Bo efekt leczenia nie utrzymuje sie po odstawieniu lekow. Przy I stopniu to jeszcze nie jest pilne, ale przy II i kazdym kolejnym ogniska powinno sie laparoskopowo usunąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 10:39

Magnolka lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ