Dieta na płodność
-
Hej dziewczyny. Jestem nowa na forum, to mój pierwszy wpis.
Za kilka miesięcy będę podchodzić do in-vitro i chciałabym się do tego jak najlepiej przygotować. Jeszcze bez leków i hormonalnego wsparcia (cykle regularne, hormony i wszystkie wyniki w normie) ale dietą i "wzmocnieniem" ciała, tak żeby dobrze reagowało na stymulację.
No właśnie - macie jakieś rady?
Słyszałam o:
Koenzym Q10
Witamina D
(foliany oczywiscie)
Sok z ananasa (??)
Dieta bezmięsna (??)
Dieta bezglutenowa
Im więcej czytam tym mniej wiem - macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?
pozdrowieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2023, 08:49
mo lubi tę wiadomość
początek starań 2021, pierwsze badania diagnostyczne 2022
07.2022 amh: 0.98 fsh:17.90
12.2022 - HyCoSy, niedrożny lewy jajowód
08.2023 amh: 0.3
03.2024 amh: 0.45
29.04.2024 - pierwsze ivf początek stymulacji
08.05.2024 - punkcja, 3 🥚
13.05.2024 - transfer
24.05.2024 - s-HCG 215, transfer udany
09.09.2024 - połówkowe, 323 g wszystko w normie 🎉
-
Z tą dietą bezglutenową to bym uważała.
Wyeliminowanie glutenu ma sens u osób z celiakia czy nietolerancja, w innych przypadkach nie ma sensu, bo gluten wpływa na naszą perystaltykę jelit i regularne wypróżnianie.
Na pewno zakwas z buraka nie zaszkodzi, orzechy brazylijskie wypływają na przyrost endometrium, do tego chia, siemie lniane, czarnuszkaKrakowska lubi tę wiadomość
-
Ja używałam sporo diet z Akademii Plodnosci - nadal nie jestem w ciąży, ale dzięki diecie wróciły mi naturalne owulacje i skróciłam cykl z 50 dni na 33
Co prawda jajniki są pcosowe nadal ale już 3 miesiące z rzędu mam naturalna owulacjeKrakowska lubi tę wiadomość
-
Aleale wrote:Hej dziewczyny. Jestem nowa na forum, to mój pierwszy wpis.
Za kilka miesięcy będę podchodzić do in-vitro i chciałabym się do tego jak najlepiej przygotować. Jeszcze bez leków i hormonalnego wsparcia (cykle regularne, hormony i wszystkie wyniki w normie) ale dietą i "wzmocnieniem" ciała, tak żeby dobrze reagowało na stymulację.
No właśnie - macie jakieś rady?
Słyszałam o:
Koenzym Q10
Witamina D
(foliany oczywiscie)
Sok z ananasa (??)
Dieta bezmięsna (??)
Dieta bezglutenowa
Im więcej czytam tym mniej wiem - macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?
pozdrowienia
Hej! Doktor poleciła mi suplement Tenfertil ONA. Czytałam, że dieta śródziemnomorska jest najlepsza. Ja dodatkowo piję tran. Czy będą efekty? Zobaczymy...Ja 42 lata (ale mentalnie 28), Hashimoto, podejrzenie endomentriozy
Mąż 45 lat, po nowotworze (nasienie mrożone)
*IVF 1 - jedna komórka M II, zamrożona
*IVF 2 - 5 MII > 3 zarodki (łącznie z odmrożoną), tylko jedna blastocysta 4.1.2 (trzymaliśmy, bo chcieliśmy badać) - PGTA negatywne
*IVF 3 - dwie MII, zamrożone
*IVF 4- dwie MII, trzy zarodki (bo rozmrażaliśmy), zero blastocyst
*Zmiana kliniki
*IVF 5 - 5 komórek, tylko 1 zarodek 3 dniowy 8.3, transfer, beta w 12pt <0,1
*IVF 6 - długi protokół ostatniej szansy -