Distreptaza
-
Któregoś dnia, kiedy udałam się do mojego grzebka, ten powiedział mi że problemy z zajściem w ciążę mogą być spowodowane jakimiś zrostami powstałymi po wcześniejszych stanach zapalnych. Dostałam czopki Distreptaza 6 szt. Po ostatnim udałam się na wizytę i otrzymałam kolejną serię 6 szt. Boję się iśc na kolejną wizytę żeby nie oberwać kolejnymi sześcioma sztukami (opakowanie kosztuje ponad 40 zł). Czytałam, że skutki uboczne tego leku mogą być różne, począwszy od silnego bólu, krwawienia po obfite upławy. U mnie przez kilka dni nic się nie działo, dopiero później zaczęłam odczuwać tępy ból.
Czy jest ktoś na tym forum, kto stosował taki lek?karolina410 lubi tę wiadomość
-
Mi ginka przepisała distreptaze na zapalenie przydatków niestety w żadnej aptece tego nie było, zadzwoniłam do ginki i kazała zapytać o biostreptaze ale tego też nie było bo podobno te leki wycofali i nie ma ich w hurtowniach tak więc nie załapałam się na to leczenie brałam tylko 4op. antybiotyku.
-
Ja też miałam problem ze znalezieniem tego leku. W aptece powiedzieli mi że to producent nie przysyła. W hurtowniach tego nie ma.
Na szczęście obeszło się u mnie bez większych ekscesów. Lek u mnie przyjął sie w miarę dobrze. Czułam tylko tępy ból ale znośny. Ponoć to zdrowy objaw.
-
brałam distreptazę w sumie to 4 opakowania po laparoskopii jak miałam usuniętą torbiel endometrialną , zrosty, ogniska endometriozy i mięśniaka macicy, problemu z zakupem leku nie miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 15:25
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
Problemu z zakupem nie miałam, kupiłam w pierwszej aptece do której weszłam, mam 2 opakowania, dzisiaj zaczęłam już to drugie, a co do rezultatu to się okaże. biorę też inne leki, więc nie wiem które objawy są od których leków:) ale najgorzej jak na razie nie jest.
-
Miałam je już kiedyś i teraz też je znowu biorę (4 opakowania).
Fakt kosztuje dużo i powoduje tępy ból (ale to podobno normalne w końcu musi się wszystko rozpuścić i wyczyścić), ale... działają i robią to co powinny. Mam nadzieję, że tym razem też pozwolą mi się tego bałaganu pozbyć...
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
nick nieaktualnystwierdzono u mnie wodniaka w kwietniu tego roku miałam wykonywaną laparoskopie,przyszłam na kontrole po 2 miesiącach okazało się że wodniak znów jest urósł 4 cm w dwa miesiące.. aktualnie biore distreptaze czuje się po nich bardzo zle boli mnie całe podbrzusze i chory jajnik jadę na ketonalach alr to tez na nic nigdy chyba nie czułam tak silnego bólu ;((
-
ja po ty leku miałam problemy z żołądkiem, 2-3 razy na dzień biegałam do toalety i nic więcej, po tygodniu od skończonego leczenia wszystko się unormowało
-
Ja też nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, a tylko pozytyw bo mnie nic nie boli. Tylko sie zastanawiam czy pomoże to na moje zrosty. Ulotka jast obiecujaca, ale. Wolałabym mieć jakies potwierdzone opinie"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Ja też podbijam Mam zacząć przyjmować po mieszączce bo mam zrosty po operacji, po lewej stronie i boli mnie to miejsce. Jestem ciekawa czy pomaga? Mam dwie kuracje zrobić.
-
nick nieaktualnyAngumene wrote:Ja biorę DISTREPTAZA od 6 dni i na chwilę obecną nie mam żadnych skutków ubocznych.Tydzień temu wykryto i mnie torbiel 7 cm czy któraś z Pan miała podobną sytuację i ten lęk pomógł?
-