DOSTINEX
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja piłam jakieś lemonowe piwa i nic mi się nie stało. Chociaż generalnie przy żadnych lekach nie powinno się pić alk.
Wzięłam już 8 tabletek po 0,5 na tydzień, czyli leczę się 4 miesiące. W ciążę nie zaszłam, ale mam więcej problemów i generalnie owulki nie mam bez stymulacji. Teraz zmniejszono mi dawkę do 1/4 tabletki na tydzień, bo ładnie zbił prolaktynę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 22:30
-
Biorę Dostinex od roku, PRL ładnie zbita ale ciązy jeszcze nie ma. Biorę 1/4 tabletki na tydzień.
Co do alkoholu to pytałam nawet o to mojego gina - można. I piję czasem sobie to piwko, to winko, to drinka. Czasem wiecej niż jednego Trzeba jakoś żyć przecież a nie tylko starania o dziecko a życie ucieka miedzy palcami Skutków uboczny brak. Inna sprawa jest przy Bromergonie - przy nim alkoholu pić nie można
-
livia30 wrote:Biorę Dostinex od roku, PRL ładnie zbita ale ciązy jeszcze nie ma. Biorę 1/4 tabletki na tydzień.
Co do alkoholu to pytałam nawet o to mojego gina - można. I piję czasem sobie to piwko, to winko, to drinka. Czasem wiecej niż jednego Trzeba jakoś żyć przecież a nie tylko starania o dziecko a życie ucieka miedzy palcami Skutków uboczny brak. Inna sprawa jest przy Bromergonie - przy nim alkoholu pić nie można
dzięki;) ja dopiero zaczęłam brać dostinex - a w piątek impreza - bardzo ważna i tak się zastanawiam;)
ja biorę, 0,5 na tydzień .
A coś lekarz mówi , że jeszcze się Tobie nie udało? Pozostałe badania są ok? ;* -
ja mialam hiperprolaktemie czynnosciowe,poza prl nie mam problemu,obecnie po dostinexie jestem ponizej normy,wiec juz sie uregulowalo.Teraz czekam na ciąze mam nadzieje ze teraz juz szybko pojdzie:) ja pije normalnie alko ,przy tabletkach na hormony mozna pic;)
-
kuba_monika wrote:ja mialam hiperprolaktemie czynnosciowe,poza prl nie mam problemu,obecnie po dostinexie jestem ponizej normy,wiec juz sie uregulowalo.Teraz czekam na ciąze mam nadzieje ze teraz juz szybko pojdzie:) ja pije normalnie alko ,przy tabletkach na hormony mozna pic;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny!
w czwartek wzięłam pierwszą tabletkę dostinexu. Od piątku mam niesamowite bóle głowy, bierze mnie na wymioty, oczy chcą wyjść z orbit. Na szczęście po ibupromie mija. Moja najwyższa prl to 105 ale mam skaczącą od 24 przez 53 do 105. Endo od razu dowaliła mnie 1 tabletkę całą, z tego co czytam dziewczyny przy wyższych wynikach biorą po pół. Czy któraś z Was czuła się po tym równie fatalnie jak ja?I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
elcia_aa wrote:Hej Dziewczyny!
w czwartek wzięłam pierwszą tabletkę dostinexu. Od piątku mam niesamowite bóle głowy, bierze mnie na wymioty, oczy chcą wyjść z orbit. Na szczęście po ibupromie mija. Moja najwyższa prl to 105 ale mam skaczącą od 24 przez 53 do 105. Endo od razu dowaliła mnie 1 tabletkę całą, z tego co czytam dziewczyny przy wyższych wynikach biorą po pół. Czy któraś z Was czuła się po tym równie fatalnie jak ja?
Mi lekarz nie pozwolił od razu wziąć pełnej dawki, jadłam 1/4 tabletki co 5 dni a po 3 takich dawkach dopiero docelowe pół raz na 7 dni, a i tak umierałam, mózg eksplodował. Nie wyobrażam sobie nawet jak musisz się czuć
Ja już go nie biorę, bo na czczo mam prolkę dobrą, tylko po obciążeniu dużą, więc endo odradził takie leczenie zaordynowane przez gina, bo to wg. niego "leczenie wyników na papierze" . Więc niestety nie mogę porównać mojej dawki i wyników z Twoimi. Ale na pewno to duże obciążenie brać od razu całą dawkę, i to taką dużą.