X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną dr Grettka, dr Mercik czy...?
Odpowiedz

dr Grettka, dr Mercik czy...?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

wiem, że temat o katowickich klinikach już jest, ale jeśli chodzi o lekarzy to mało się tam dzieje i jeśli kogos bardzo będzie temat raził to poproszę admina o usunięcie go.

Zastanawiam się nad jedną z Katowickich klinik, najbardziej przypadła mi Provita bo posiada ginekologow-andrologow, czyli można by upiec dwie pieczenie na jednym ogniu tym bardziej, że mamy słabe nasienie... czytałam opinie na znanym lekarzu i najlepsze ma dr Grettka, a w gyncentrum duzo mowi sie o Merciku, ktory znowu opinie ma różne... moze chcialybyscie podzielic sie opiniami?

Może leczycie się u jeszcze kogoś innego? W innej klinice?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:38

• roletka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dr M, jeśli chodzi o mnie to jest idealny, bierze pod uwagę moje prośby, propozycje, nie drze się jak mój poprzedni gin że to on jest lekarzem a nie ja, lubię jego podejście do pacjentek tzn na początku było różnie ale teraz poznaje mnie i m więc nie patrzy za każdym razem w kartę żeby dowiedzieć się co nas sprowadza, co prawda jest małomówny ale mnie właśnie to odpowiada, tłumaczy a nawet rozrysowuje mi na kartce co jak i kiedy, jak mam jakieś pytania to zawsze odpowiada, nigdy nie czułam żeby mnie zbywał bo przecież na taśmie produkcyjnej jest następna pacjentka, poza tym jest też endokrynologiem a ja mam problemy z hormonami, jak jest jakiś zabieg do zrobienia np laparo, hsg itp to bez problemy wypisuje mi skierowanie tak że nie muszę płacić :) wiadomo że innym może nie pasować ale ja jestem jak najbardziej zadowolona

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, to jest duży PLUS, nie każdy wypisuje skierowania... Dzięki za opinie:) a powiedz mi, widzisz, że stara sie Was leczyć czy masz wrażenie że próbuje od razu skłonić ku iui/ivf?

może ktos jeszcze się wypowie? :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam obu. Obiektywnie rzecz biorac, skoro jest problem meski, to wydaje mi sie, ze andorolog powinien przechylic szale na swoja korzysc. Lekarze w Provicie tez wypisuja skierowania jesli sie poprosi. Nikt nikogo nie moze zmusic do robienia zabiegu/operacji prywatnie skoro mozna na nfz. Grettka jest specyficzny, troche taki mruk, ale oczywiscie odpowiada na pytania, bo jakia to by robil reklame klinice jej wlasciciel gdyby bylo inaczej... ;) po drugie jestes pacjentka wlasciciela wtedy, on jest codziennie, prawie calymi dniami tam siedzi, wiec nie trudno o termin wizyty, a to wazne :) Mercika odbieram podobnie jak kolezanka wyzej.

Opinie jednak to opinie. Bez watpienia obaj sa specjalistami. Warto pojsc na wizyte i poznac obu. Jesli sa problemy to bedzie czlowiek, ktorego czesto bedziecie widywac. Wypadaloby sie, zeby lekarz zwyczajnie po ludzku przypadl do gustu, a w tym opinie srednio sa pomocne ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grettka jest właścicielem? WOW, nie wiedziałam!

• roletka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u dr M leczyłam się prawie 3 lata zanim doszło do ivf i to z mojej propozycji nie jego, Anatolka ma rację to wam musi lekarz przypaść do gustu pod wieloma względami :) zawsze możecie iśc na wizytę do jednego i drugiego żeby się przekonać :)

sylwiaśta159, Anatolka lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • yojiona Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc i ja się dopisuje. Aktualnie leczymy się i dr Mercika. Uczucia mam mieszane, mało mowny, ale gdy o coś zapytam to odpowie. To dla mnie minus muszę się zapytać żeby wiedzieć. O efektach leczenia ciężko mówić. Mam odczucie ze nie podchodzi indywidualnie do nas, tylko lecimy wg procedur kliniki. Dajemy mu szansę jeszcze jeden cykl potem zmiana lekarza:)

9ltfxzdvgzik0s92.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za konkretne odpowiedzi dziewczyny :) No ja właśnie obawiam się tego ich schematycznego podejścia... boli cię ręka? Nie będziemy badać dlaczego, amputujmy ją. Tak samo, nie wiadomo dlaczego zachodzisz w ciążę, lub nie chce nam się leczyć- ivf... dla mnie to trochę nie tak powinno wygladać... :|

• Maka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem pacjentka dr Mercika. Jak dla mnie super specjalista, czuje się przy nim bezpiecznie. Fakt rozgadany nie jest ale bardzo konkretny.

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co masz na myśli mówiąc konkretny? :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dzięki za konkretne odpowiedzi dziewczyny :) No ja właśnie obawiam się tego ich schematycznego podejścia... boli cię ręka? Nie będziemy badać dlaczego, amputujmy ją. Tak samo, nie wiadomo dlaczego zachodzisz w ciążę, lub nie chce nam się leczyć- ivf... dla mnie to trochę nie tak powinno wygladać... :|

Kliniki i w ogole kazdy lekarz dziala wg schematu. Poczytaj, sa algorytmy leczenia, algorytmy postepowania z nieplodnymi parami. W kazdym miejscu leczenie bedzie wygladalo podobnie, kwestia podejscia lekarza. Dla osob-swiezaczkow w kwestii leczenia i staran lekarz, ktorego trzeba o wszystko wypytywac, szczegolnie jak nie bardzo wie sie jeszcze o co pytac, to jest minus.

Co do problemu meskiego, jesli siedzisz w tym juz jakis czas to wiesz, ze cudow z wynikami faceta nie da sie zrobic. Suplementacja, zmiana trybu zycia, usuniecie przeszkod anatomicznych ,gdy jest taka koniecznosc i tyle. Przy leczeniu faceta nie ma miliona drog do sprobowania... Niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 22:43

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, masz rację Anatolko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli macie monitoring, to za każdą wizytę płacicie po 150 zł? Jak tak, to trochę nie fair za samo pooglądanie

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    80zl

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Provicie tylko raz zapłaciłam 150, teraz za każdym razem płacę 80.

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczę się w Provicie u dr Paligi, ale teraz już się do niej nie dostaniesz. Ogólnie klinika ok, ale chyba jak wszędzie leci sam schemat...

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ