X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr Małgorzata Nycz-Reska Angelius Katowice
Odpowiedz

Dr Małgorzata Nycz-Reska Angelius Katowice

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • przyszlamama.invitro Debiutantka

Wysłany: 20 marca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy ktoś leczy się u Pani doktor? Chciałabym wymienić się opiniami. Nie wiem czy tylko mnie tak źle potraktowała, czy to jest jakaś ogólna praktyka.

Wysłany: 21 marca 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Zacznijmy od faktu, że gdyby nie moje badania zrobione na własną rękę, nie zostałoby mi przepisane praktycznie nic. Jak usłyszała, że mąż ma problem z nasieniem to jedynie on został wysłany na krew, na USG do urologa i dostał o zgrozo Clo, które wszystko pogorszyło. Mnie jakby nie było.
    - Zamiast zaproponować nam jakąś drogę leczenia odrazu sprawa została przedstawiona - jak się uda coś zamrozić to super, jak nie to dawca. Głupi chyba uwierzyliśmy, że skoro nie ma żylaków to jest po prostu bezpłodny (celowo napisane), a przecież kiedyś te plemniki były. Zero podpowiedzi co zrobić żeby mieć ewentualnie dziecko biologiczne.
    - Ma najmniej pacjentów, jest najmniej znana, a miałam wrażenie, że musimy przypominać jej historię.
    - Na moje pytania o dodatkowe badania, zbyła mnie, że pierwsza procedura jest zawsze w ciemno i nie ma sensu wydawać teraz kasy na niepotrzebne badania. Czy takie niepotrzebne? Okaże się dopiero teraz.
    - źle dobrana stymulacja prawdopodobnie,
    - dzięki temu, ze nie zrobiła mi praktycznie żadnych badań straciliśmy całą procedurę bo mieliśmy tylko jeden zarodek ze zdrowym dawcą. Podkreślam twierdziła że jestem zdrowa. Zrobiłam teraz badania i żaden normalny lekarz by mnie nie skierował na in vitro w tym momencie. Źle tsh, prolaktyna i inne.
    - Oczywiście brak kontaktu do tej pory (ponad tydzień) mimo że napisałam w 7 dniu po transferze że krwawię i że mam bardzo niski progesteron. Na drugi dzien od krwawienia beta mniej niż 5. Wcześniej pozytywne ciemniejące testy..

Mogę wymieniać godzinami.

Wysłany: 21 marca 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dopisze, że każda moja sugestia oczywiście kończyła się fochem. Straciliśmy pieniądze, ale kit z pieniędzmi. Straciliśmy szansę i mnóstwo stresu i nerwów nas to kosztowało. Teraz najbardziej mnie boli że nie wierzyłam intuicji i że zaufałam lekarce, która wcześniej po prostu była moim ginekologiem. Opinie były różne ale chyba nie chciałam wierzyc. Gdybym miała ten rozum co teraz w robiłabym na własną rękę i na pewno do niej nie poszła. Wcześniej zrobiłabym tak dokładny research..

Wysłany: 21 marca 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak na 100 wiadomości to rozbijam, ale tak u mnie pierwsza wizyta jeszcze w jej prywatnym gabinecie skończyła się kazaniem o jedzeniu, lista suplementów chociaż jakaś marna bo takie gotowe suple i nawet ODRADZAŁA mi badania nasienia męża wiedząc że jestem już po poronieniu.

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 marca 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz sama podjąć decyzję, natomiast ja dobrych przeżyć nie ma i odradzam. 🤷🏻‍♀️ nie sądziłam, ze kiedykolwiek to powiem, bo wydawała mi się być na prawdę dobrym ginekologiem. Podobno jest od zwykłych wizyt i bezproblemowych ciąża.

Wysłany: 22 marca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie czekamy do jesieni. Badamy co możemy, poprawiamy co możemy i próbujemy znów tym razem z refundacją i mam nadzieję naszymi plemnikami. Jestem umówiona do dr Mańki, ale też do dr Linderta w Bocianie. Zobaczymy jak to będzie jeśli chodzi o klinikę. Prowadzę instagrama przyszlamama.invitro jakbyś chciała wpaść i być na bieżąco 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ