X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr Małgorzata Nycz-Reska Angelius Katowice
Odpowiedz

Dr Małgorzata Nycz-Reska Angelius Katowice

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • przyszlamama.invitro Debiutantka

Wysłany: 20 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy ktoś leczy się u Pani doktor? Chciałabym wymienić się opiniami. Nie wiem czy tylko mnie tak źle potraktowała, czy to jest jakaś ogólna praktyka.

Wysłany: 21 marca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Zacznijmy od faktu, że gdyby nie moje badania zrobione na własną rękę, nie zostałoby mi przepisane praktycznie nic. Jak usłyszała, że mąż ma problem z nasieniem to jedynie on został wysłany na krew, na USG do urologa i dostał o zgrozo Clo, które wszystko pogorszyło. Mnie jakby nie było.
    - Zamiast zaproponować nam jakąś drogę leczenia odrazu sprawa została przedstawiona - jak się uda coś zamrozić to super, jak nie to dawca. Głupi chyba uwierzyliśmy, że skoro nie ma żylaków to jest po prostu bezpłodny (celowo napisane), a przecież kiedyś te plemniki były. Zero podpowiedzi co zrobić żeby mieć ewentualnie dziecko biologiczne.
    - Ma najmniej pacjentów, jest najmniej znana, a miałam wrażenie, że musimy przypominać jej historię.
    - Na moje pytania o dodatkowe badania, zbyła mnie, że pierwsza procedura jest zawsze w ciemno i nie ma sensu wydawać teraz kasy na niepotrzebne badania. Czy takie niepotrzebne? Okaże się dopiero teraz.
    - źle dobrana stymulacja prawdopodobnie,
    - dzięki temu, ze nie zrobiła mi praktycznie żadnych badań straciliśmy całą procedurę bo mieliśmy tylko jeden zarodek ze zdrowym dawcą. Podkreślam twierdziła że jestem zdrowa. Zrobiłam teraz badania i żaden normalny lekarz by mnie nie skierował na in vitro w tym momencie. Źle tsh, prolaktyna i inne.
    - Oczywiście brak kontaktu do tej pory (ponad tydzień) mimo że napisałam w 7 dniu po transferze że krwawię i że mam bardzo niski progesteron. Na drugi dzien od krwawienia beta mniej niż 5. Wcześniej pozytywne ciemniejące testy..

Mogę wymieniać godzinami.

Wysłany: 21 marca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dopisze, że każda moja sugestia oczywiście kończyła się fochem. Straciliśmy pieniądze, ale kit z pieniędzmi. Straciliśmy szansę i mnóstwo stresu i nerwów nas to kosztowało. Teraz najbardziej mnie boli że nie wierzyłam intuicji i że zaufałam lekarce, która wcześniej po prostu była moim ginekologiem. Opinie były różne ale chyba nie chciałam wierzyc. Gdybym miała ten rozum co teraz w robiłabym na własną rękę i na pewno do niej nie poszła. Wcześniej zrobiłabym tak dokładny research..

Wysłany: 21 marca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak na 100 wiadomości to rozbijam, ale tak u mnie pierwsza wizyta jeszcze w jej prywatnym gabinecie skończyła się kazaniem o jedzeniu, lista suplementów chociaż jakaś marna bo takie gotowe suple i nawet ODRADZAŁA mi badania nasienia męża wiedząc że jestem już po poronieniu.

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 marca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz sama podjąć decyzję, natomiast ja dobrych przeżyć nie ma i odradzam. 🤷🏻‍♀️ nie sądziłam, ze kiedykolwiek to powiem, bo wydawała mi się być na prawdę dobrym ginekologiem. Podobno jest od zwykłych wizyt i bezproblemowych ciąża.

Wysłany: 22 marca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie czekamy do jesieni. Badamy co możemy, poprawiamy co możemy i próbujemy znów tym razem z refundacją i mam nadzieję naszymi plemnikami. Jestem umówiona do dr Mańki, ale też do dr Linderta w Bocianie. Zobaczymy jak to będzie jeśli chodzi o klinikę. Prowadzę instagrama przyszlamama.invitro jakbyś chciała wpaść i być na bieżąco 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ